Как да се справите с глада за сладко

Направете упражнения или ходете пеша
19 авг 2024 23:00, Михаела Лазарова
18
Как да се справите с глада за сладко
Снимка: Istock

Гладът за сладко е един от най-големите проблеми, с които трябва да се справяте, когато се опитвате да отслабнете или да запазите теглото си. Когато ви се прииска да хапнете нещо сладко е трудно да устоите на желанието, въпреки че добре знаете, че сладкото пречи на всякакви диети и хранителни режими. Сладкото е и причина не само за наднормено тегло, но и за възпалителни процеси в организма, които пречат на цялостното здраве.

Сладките храни и десерти са носители на излишни калории, а захарта не носи никаква реална хранителна стойност. Тя е причинител не само на наднормено тегло, но и е основа за повишен риск от диабет, инсулинова резистентност, хормонални проблеми, дегенеративни заболявания.

За щастие има някои хитри начини да се справите с глада за сладко. Кои са те?

Изпийте чаша вода

Водата запълва стомаха и е чудесно средство да притъпите глада за сладко в момент, когато ви се прииска да задоволите това свое желание. Ако се налага, изпийте втора чаша вода. Можете да изпиете и чаша топъл или студен чай. Той също помага, освен това добавя и стойност към приема ви без излишни калории, но с множество антиоксиданти.

Източник: 3 лесни начина да се справите с глада за сладко 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Здраве
8 билки, действащи противовъзпалително
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сладко, солено, люто, каквото и да е не позволявайте да ви се загнезди в главата, защото накрая става страшно. Никога не се лишавайте от нещо, което ви се е дояло или допило. Просто да е в по-малко количество. Другото са свободни съчинения за пари от измислени гурута и неразбиращи преписвачки.
11
0
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 3 седмици
Мише, когато ти се яде сладко засмучи парче мръвка с нискокалоричен сос и ще ти мине!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо се старайте да не ядеш сладко то е навсякъде тъй или иначе и няма да ви се размине
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки разумен би се справил като не дружи с политическата *** на Възраждане и ИТН едни прости хора...
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Яжте сладко, но в малки количества.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Диета за отслабване по Фън шуй: - Завъртете хладилника с вратата към стената. Другото е глад и пийте вода. Не съм почитател на д-р Гладокомерсилова, но просто намалете яденето до минимум.Ако имате повече мазнини по вас, имайте предвид, че 1гр мазнина освобождава 9,3ккал, така че при 20кг са 190 000 ккал, които дават енергия за поне 2 месеца на пълен глад. Това е много време и едва ли е здравословно, но пълен глад от 3-5 дни всеки месец е напълно постижим, ако не работите тежка физическа работа.
6
0
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Сериозно люти чушки, да потушите пожара ще ядете хляб.
5
0
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Люти чушки
4
1
 
10
 
! Отговори
Т преди 3 седмици
Дайте акъл как да се отуча от другите пороци, например 7те кафете и 300те грама 60 градусова долашна. Да и как да не се заглеждам по всичко S M L от 18 до 81.
3
1
 
8
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
Трета стъпка е ако много ви се яде, пиете една ракия, тя не върви със сладко, тъй че избора е ясен. Все пак отвреме на време може са ручате сладко, до половин бонбон наприме. Захарта така или иначе е навсякъде, тъ че махнете захарните бомби и всичко ще е ок. След време ще ви се повръща от захар.
2
2
 
10
 
! Отговори
Т (39г) преди 3 седмици
а между 6.00 и 22.00 ще плюскаш садко на корем тъй ли? Стъпките са три. Първо разкарайте вски храни с много захар от къщата, офиса и не ги поглежсайте в магазина. 2. купете си обикновенни бисквити с малко захар и ръфайте тях, ако много искате сладко. Важно е да са с малко захар
1
2
 
13
 
! Отговори
Диабет преди 3 седмици
Смарт хладилник с централно заключване и аларма, от 22:00 до 6:00.