Здравният министър разпореди проверка на енергийните снифове

Официален сигнал за "енергийния прах" е постъпил на 26 август
Обновена: 29 авг 2024 12:48 | 29 авг 2024 12:46, Нели Христова
13
Здравният министър разпореди проверка на енергийните снифове
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди проверки във физическите обекти, за които имат информация, че може да предлагат т.нар. "енергиен сниф".

Проверките ще бъдат извършвани от Регионалните здравни инспекции съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите.

Експерти на здравното министерство са извършили мониторинг на места за продажба от разстояние, като е изготвен списък, по който също ще бъдат извършени проверки. Информацията ще бъде предоставена и на останалите компетентни органи.

След установяване на произхода на продуктите, веригата на доставки, както и вложените суровини и съставки, ще бъде изготвена преценка за безопасността на предлаганите продукти чрез назална употреба и ще се вземе решение за евентуално ограничаване или забрана.

Официален сигнал за "енергийния прах" е постъпил на 26 август в Министерството на здравеопазването.

Преди два дни фолк певицата Диона качи в профила си в инстаграм скандален клип, в който рекламира енергийна напитка под формата на прах, която се приема чрез смъркане през носа.

Видеото предизвика бурни реакции и повдигна тема за дискусии, свързани с употребата на наркотици сред младите. Последваха критики, както от притеснени родители, така и от политически фигури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Здраве
Лунна диета за месец септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
Почнали са след самосезиране пеоверка от прокуратурата за престъпление по закона за здравето има или няма,което не касае Диона за облекчение на многото и фенки,но сега искам да прочета за войните,а тази проверка касае фирмата производител и продавачите и зависи дали има вредни съставки или не .
9
1
 
2
 
! Отговори
Лена преди 2 седмици
Тези от ВМРО не са ли чували,че наказателните норми не подлежат на разширително тълкуване,че са подали сигнал срещу нея .Ми то утре някой може да подаде сигнал до че съм. била насилена от самата мен,веднъж жена,веднъж мъж съм станала.Хи,хихи
8
0
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
След като рекламираният от нея по нейна информация бил от години на немския пазар едва ли ще открият тепърва топлата вода.По ми е интересно какъв ще е резултата от проверката на прокуратурата по сигнал от ВМРО,че е в ушавала употреба.на наркотици през реклама на енергийна напитка.И тъй като наказателният термин е склонява,което означава да изрече име на наркотик,а не внушава чрез реклама на енергийна напитка е ясен резултатът и от тази проверка и като го оповестят фенките и ще викнат супер си
7
1
 
4
 
! Отговори
Ken преди 2 седмици
Щом може да има "напитка под формата на прах" трябва да има и "прах под формата на течност" ! Как може толкова неграмотност ! Идиокрацията идва !
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази певица колко е интелигентна, за да не разбере, че такава глупост няма как да е законна?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ено млакни ба kyмуняга
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще снуфя кво мнкефне и нема тая лелка да ми дава наклон!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама не проверка, а забрана да се внасят и продават. Защо се правите на вчерашни, а?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пробвах го това. Свежичко е, ама не може да те нагърми или да ти помогне да изкараш 13 часова смяна.
1
2
 
7
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 2 седмици
Защо изобщо е било разрешено, че сега да го забраняват?!

Спонсорирани публикации