За 28 дни: Австрия с 470 починали с COVID, България с 2344

Вървим към еднократно годишно имунизиране срещу коронавирус, каза проф. Гетов
Обновена: 17 фев 2022 09:15 | 17 фев 2022 09:15, Петя Славова
408
За 28 дни: Австрия с 470 починали с COVID, България с 2344
Снимка: БГНЕС

След Омикрон много държави отпускат противоепидемичните мерки, а специалисти прогнозират край на пандемията. "Оттук нататък се говори еднократно, годишно поставяне на ваксина срещу COVID-19, по подобие на сезонна грипна ваксина", обясни пред bTV проф. Илко Гетов.

Още по темата

Той допълни, че в САЩ вече се работи по комбинирана ваксина срещу грип и COVID-19. По думите му, вече се работи по появата на новите варианти ваксини като се очаква те да бъдат двувалентни и тривалентни.

Експертът коментира и високата смъртност у нас. Според него това се дължи на множество фактори - външни, вътрешни, на системата, на начина на живот, на нивото на индивидуалното здраве, на обществото. "Нещата при нас са трагични", допълни Гетов по повод данните започиналите от COVID-19 в страната.

Той даде сравнение - за 28 дни в Австрия са регистрирани 840 хиляди нови случая на коронавирус и 470 починали.

За същия период у нас новите случаи са 212 хиляди за 28 дни, но са починали 2344. Той посочи и разликите във ваксинацията - в Австрия за 28 дни са поставени 772 хил. дози ваксини, а у нас 229 хиляди.

"ЕМА разглежда и първото лекарство за COVID-19 - хапчето "Паксловит" на "Пфайзер". То трябва да се приема от пациенти, които нямат нарушение на бъбречната и чернодробната функция. Те трябва да се следят по време и след терапията", допълни Гетов.

Според него, хапчето за COVID-19 вероятно ще бъде използвано в амбулаторни условия и няма да се предлага в аптечната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"този човек казва цялата истина още през 2014г." в GOOGLE
344
4
 
3
 
! Отговори
tttt преди 2 години
Българските антиваксъри са много прооости и нагли.
343
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия не ни я хвалете, имаме близки там. Много хора са починали в резултат на съвършените експериментални течности. Бог да им е на помощ!
342
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига драми, знам в бг как записват всички с ковид за да точат касата. По интересно е, че напоследък зачестиха внезапните случаи на кома и колабиране сред деца и възрастни. Това ни обяснете как така се случва иш защо се прикрива
341
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли да се сравним и по показател заплати???? Как ще дойдат нещата?
340
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея *** Австрийци с техните мерки и ваксини .... много са ***!
339
2
 
6
 
! Отговори
Dd преди 2 години
Българите ядем храна-***,живеем в стрес,депресии...За съжаление не само от ковид...куп млади хора умират...Да не се налага по болници да ходиш,че са едни лекари...И като нашия инат няма-за хората над 65+ съм за ваксинация,почти всички са с някакво заболяване...На младите-все ще го преживее и без.Но никой не го мисли така май
338
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите продължават да *** и да не вярват
337
6
 
15
 
! Отговори
Мурджо преди 2 години
А защо не посочите смъртността на бустеризирания Израел? По-висока е, отколкото в България. При тяхното ниво на медицина. Нещо по въпроса?
336
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е начинът на живот в Австрия, и какъв е начинът на живот в България. Все едно да сравни САЩ и Демократична република Конго. Е, дали има разлика?
335
8
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Отново пропагандна ваксинационна статия!
334
6
 
4
 
! Отговори
Захо преди 2 години
ТАМ В АВСТРИЯ,ТОЛКОВА ПОЧИНАЛИ САКО ОТ КОВИД,ТУК ПРИ НАС В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИТЕ И ТОЛКОВА ПОЧИНАЛИ САМО ОТ КОВИД-А!!ДАНО ДА РАЗБРАХТЕ ДРАГИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ,ЧЕ МНОГОТО,ВСЪЩНОСТ Е ПО ...МАЛКО!КРАДЛИВИ И АЛЧНИ БЕЗУМЦИ!
333
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебилното отношение към собственото си здраве е причината за това. Чипа трябва да се смени - смъртността ни не следствие само от тоталното неглижиране на ваксинацията, а се корени дълбоко в народопсихологията. В България отиваш на лекар като грохнеш.
332
8
 
9
 
! Отговори
ганЮ простака преди 2 години
мре като за световно, което е хубава новина......територията се прочиства от антиИдиоти.
331
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да сме номер 1 по смъртност в света. За какво даваме грешни пари за здравеопазване - не е ясно, лекуваме се в последния момент и грешно. Не уважаваме превантивните мерки. Не на ваксини и други измислици, но като се разболеем сериозно, обикновенно е фатално.
330
5
 
7
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Нормално е да се увеличи смъртността скоро време, защото 1970-1975 година България имаше бейби бум, както е модерно. Тоест, хората около 50 в момента са най-много и щем нещем, ще почнем да мрем доста и то съвсем скоро. Не от Ковид разбира се. Просто сме много, разболяни от живота, мрем рано...
329
1
 
2
 
! Отговори
FMC преди 2 години
До Анонимен 368...така е, те и не се опитват да бягат срещу нас, просто си изнасят производствата тук ;) Това е достатъчно за неумоверното увеличение на смъртните случаи и без Ковид. Едно признавам на така наречените Западни държави - видят ли, че нещо ги мори и праща в гробищата, ни го дават на нас. Това производства, това стари дизели, дето тук чипосват, това строги наказания, задето им ползваме боклyците...Това е положението. Застаряваща България все повече ще мре.
328
6
 
10
 
! Отговори
FMC преди 2 години
В България всичко се пише Ковид заради гладните доктори. Това е една от истините. Другата е, че ние и без Ковид долу горе толкова почиват спрямо Австрия. Лично аз работя с австрийска техника или по-точно пренесена от Австрия през 2002-ра година заради ужасното замърсяване. Явно там не са им позволили да работят, та всичико в България. За 20 години при нас починаха поне 10 човека от Рак и то на възраст около и под 50. Отделно починаха и с инсулт. Тия дни почина и поредния болен от рак...
327
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия Загубеняци от Австрия, срещу нас да бягат, пак немогат да ни стигнат по смъртност
326
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е в слабите ни доктори ние бяхме на първо място и по смъртност от инфаркт как сега да са по малко