"Възраждане" с "черни списъци" на учители

Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата
22 авг 2024 10:46, Стела Стоянова
412
"Възраждане" с "черни списъци" на учители
Снимка БГНЕС

Депутатът от ДБ Манол Пейков разпространи призив на "Възраждане" - Варна да потърси сметка на учителите, които са се подписали против Закона срещу ЛГБТ пропагандата.

"Активисти от местната организация на "Възраждане" във Варна публично заплашват част от 460-те преподаватели (онези, които работят на територията на Варна), подписали петицията срещу новия закон срещу "пропагандата на нетрадиционни сексуални практики в българските училища", съобщи Манол Пейков в профила си във Facebook.

"Като за начало – призовават родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри". Пиша това, за да бъдете нащрек. Но най-вече – с надеждата да се опомнят онези, които все още не си дават сметка, че щурмоваците от "Възраждане" страстно мечтаят за своята "Кристална нощ". И че този одиозен закон (чиста проба копие под индиго на идентичния руски закон от 2014 г., който впоследствие бе ревизиран нееднократно, докато достигна мракобесни и човеконенавистни размери) е просто поредната стъпка в предварително начертаната посока", казва Пейков.

Учителят по български език и литература Борис Илиев от НПМГ е инициатор на петицията срещу закона. Снощи той съобщи във ФБ, че спира публичния достъп до имената на подписалите се, за да избегне злоупотреби:

"Заплахи срещу учители. Заплахи срещу университетски преподаватели и учени. Призиви за "втори народен съд". Всичките неграмотно написани. Съграждани и апаратчици от Вие-знаете-коя-партия, не знам дали да Ви оставя на поправка по български език, или да Ви изпратя в Германия през 30-те или просто в България след 9 септември. Такова време би Ви отивало, в него ще се чувствате добре. Георги Марков Ви е дал много сполучливо име - "малки сталинчета". Не на великите диктатори се крепи силата на големите тоталитарни режими, а на Вас; на тези, които са склонни да донасят, да предават, да "сътрудничат", да бият. И всичко изброено правят хем със злоба, хем неграмотно. Крещят, без да могат да разговарят; драскат, без да могат да пишат. Не се безпокоя толкова за заплашените колеги, защото те ще преодолеят обидата, ще намерят подкрепа и съчувствие. Вие обаче сами сте се обрекли да живеете в непрогледен мрак. Сигурен съм, че ще се присмеете на това, което пиша, защото този, който живее в свой ад, няма представа за това. Жал ми е не за нападнатите колеги, на тяхната смелост се възхищаваме, за Вас ми е жал. Колеги, имате пълната подкрепа на всички ни така сякаш ние самите сме били заплашени. Ако имате нужда, пишете ни, свържете се с нас. Вашето унижение е и наше.

PS. Достъпът до таблицата с подписи е ограничен оттук нататък, защото няма да допуснем злоупотреба с достойнството на колегите си", написа той.

Няколко петиции бяха отправени до президента Радев да спре закона на "Възраждане" миналата седмица, но той не се съобрази и не наложи вето. Насърчена от институционалното одобрение на закона, "Величие" внесе в парламента законопроект, който предвижда четирицифрени глоби за учителите, които "пропагандират нетрадиционна сексуална ориентация".

Еврокомисията поиска от просветния министър Галин Цоков обяснение за този закон. България е заплашена от наказателна процедура заради нарушаване на човешки права. В ЕС само в Унгария има подобен закон и страната е в наказателна процедура, пише "Сега".

Учителят Борис Илиев съобщава, че идната седмица в парламента ще бъдат внесени петициите на учителите, на преподавателите във ВУЗ и на гражданите срещу закона на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от Образование
Бакалавърският прием във ВУЗФ продължава и през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В крайна сметка не разбрах в какво се изразява практически тая ЛГТБ пропаганда в училище. Кой кво е карал да правятждецата.
329
4
 
9
 
! Отговори
И преди 3 седмици
Правилно, май ще сменям вота. Само да се спре с тва излизане от ЕС и Нато, напротив там сме и там трябва да се борим, бягането от там е глупаво
328
8
 
24
 
! Отговори
Антон преди 3 седмици
А защо тези учители са анонимни?!Ето, аз не харесвам лгбт, не изповядвам подобни сатанинско-психични отклонения , но не се крия! Нявсякъде пред приятели съм заявявал че не подкрепям, против съм и т.н.Защо обаче, учителите, които подкрепят тази идеология искат да са анонимни? Защо не излезат с лицата си и заяват че са за лгбт пропагандата в училищата? Защо искат да са тъмно?Проблема им е че вътрешно дълбоко в себе си знаят че това не е редно и е против природните и Божиите закони!Отделно, ако в детската градина и в училище не успеят да ви промият мозъка с тези болести, то на 18-20-25 го
327
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Освен ако той не го е измислил да ме разсипе.Браво Господи адвокат место да ловиш престъпници гониш честни бизнесмени малкото останали в тоя град дано съвестта те чукне и да ми кажеш кои ти дава право да ми разсипеш бизнеса.Жив и здрав и хапвали може да ти приседне от корупция никога несе знае
326
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като хапва в Ловеч с моите пари аз се чудя как да си платя сметката реномето ми на бизнеса отиде бе адвокате ти не се ли сеща ш от мухата да правиш слон
325
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зел си хонорар 1000 лева яде и пие маи спокойно а клиента чака.Господа така не става има кзп
324
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чудя се някои адвокати защо образуват дела само хонорар зимат а ги проточват и в Ловеч има такива известни при това
323
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези т.н. учители трябва да се изгонят, а след това осъдят за педофилия, защото, който защитава извратеняците значи самият той е такъв!
322
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук Възраждане прекалиха бяха анти за всичко само и само да са различни и да се радват на избиратели а от там нататък на милионни субсидии и дебели заплати. Но да вадиш имена на инакомислещи си е чисто незачитане на основното право на гражданите на България да имат собствено мнение. Много е важно да пазим това си основно право... И да пресичаме опити на хора да ни насждат със сила тяхното мнение а другото да не зачитат...
321
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредният донос на ПП и ДБ срещу българските интереси, защитаващи децата ни от ЛГБТ агресията!
320
3
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Гласувах за Възраждане 5 пъти.Ще гласувам 6- ти път.Имат жълт картон,но няма за кой друг.
319
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Възраждане и ИТН -извън закона и ръководствата им ,да се осъдят ,за държавна измяна !!!
318
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Моля ,не поставяйте снимка ,на рома Костадинов ....Децата плачат и отказват ,да се хранят ..
317
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейкин ,вместо ,да кара туби с бензин ,за Русия ,се занимава с провокации ..Този път ,Прокуратурата може ,да го опандизи спокойно ...Фашистите се преследват навсякъде по света със закон ,с изключение на Русия ...
316
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво лаят неолибералните ку.чета срещу нормативна уредба, която защитава децата от извращения в училище. Когато станат пълнолетни, тогава да решават като напълно правоспособни и дееспособни граждани.
315
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чистокръвният *** ,Копейкин ,отдавна трябваше ,да е в затвора ,за държавна измяна и слуга на фашистите от Кремъл !!!!!!
314
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕС ни казва, че сме изостанали защото не приемаме смяната на пола и джендър идеологията за деца.
313
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Български учители лгбт да пропагандират на транссексуална идеология на деца. Изпратете тези учители в франция за тях има доста работа там
312
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре де, нали транссексуализма е европейска ценност. Защо да не го преподават на децата в училище?
311
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докъде сме се докарали. Български учители да отстояват пропаганда на транссексуална идеология на деца.