"Възраждане" с "черни списъци" на учители

Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата
22 авг 2024 10:46, Стела Стоянова
412
"Възраждане" с "черни списъци" на учители
Снимка БГНЕС

Депутатът от ДБ Манол Пейков разпространи призив на "Възраждане" - Варна да потърси сметка на учителите, които са се подписали против Закона срещу ЛГБТ пропагандата.

"Активисти от местната организация на "Възраждане" във Варна публично заплашват част от 460-те преподаватели (онези, които работят на територията на Варна), подписали петицията срещу новия закон срещу "пропагандата на нетрадиционни сексуални практики в българските училища", съобщи Манол Пейков в профила си във Facebook.

"Като за начало – призовават родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри". Пиша това, за да бъдете нащрек. Но най-вече – с надеждата да се опомнят онези, които все още не си дават сметка, че щурмоваците от "Възраждане" страстно мечтаят за своята "Кристална нощ". И че този одиозен закон (чиста проба копие под индиго на идентичния руски закон от 2014 г., който впоследствие бе ревизиран нееднократно, докато достигна мракобесни и човеконенавистни размери) е просто поредната стъпка в предварително начертаната посока", казва Пейков.

Учителят по български език и литература Борис Илиев от НПМГ е инициатор на петицията срещу закона. Снощи той съобщи във ФБ, че спира публичния достъп до имената на подписалите се, за да избегне злоупотреби:

"Заплахи срещу учители. Заплахи срещу университетски преподаватели и учени. Призиви за "втори народен съд". Всичките неграмотно написани. Съграждани и апаратчици от Вие-знаете-коя-партия, не знам дали да Ви оставя на поправка по български език, или да Ви изпратя в Германия през 30-те или просто в България след 9 септември. Такова време би Ви отивало, в него ще се чувствате добре. Георги Марков Ви е дал много сполучливо име - "малки сталинчета". Не на великите диктатори се крепи силата на големите тоталитарни режими, а на Вас; на тези, които са склонни да донасят, да предават, да "сътрудничат", да бият. И всичко изброено правят хем със злоба, хем неграмотно. Крещят, без да могат да разговарят; драскат, без да могат да пишат. Не се безпокоя толкова за заплашените колеги, защото те ще преодолеят обидата, ще намерят подкрепа и съчувствие. Вие обаче сами сте се обрекли да живеете в непрогледен мрак. Сигурен съм, че ще се присмеете на това, което пиша, защото този, който живее в свой ад, няма представа за това. Жал ми е не за нападнатите колеги, на тяхната смелост се възхищаваме, за Вас ми е жал. Колеги, имате пълната подкрепа на всички ни така сякаш ние самите сме били заплашени. Ако имате нужда, пишете ни, свържете се с нас. Вашето унижение е и наше.

PS. Достъпът до таблицата с подписи е ограничен оттук нататък, защото няма да допуснем злоупотреба с достойнството на колегите си", написа той.

Няколко петиции бяха отправени до президента Радев да спре закона на "Възраждане" миналата седмица, но той не се съобрази и не наложи вето. Насърчена от институционалното одобрение на закона, "Величие" внесе в парламента законопроект, който предвижда четирицифрени глоби за учителите, които "пропагандират нетрадиционна сексуална ориентация".

Еврокомисията поиска от просветния министър Галин Цоков обяснение за този закон. България е заплашена от наказателна процедура заради нарушаване на човешки права. В ЕС само в Унгария има подобен закон и страната е в наказателна процедура, пише "Сега".

Учителят Борис Илиев съобщава, че идната седмица в парламента ще бъдат внесени петициите на учителите, на преподавателите във ВУЗ и на гражданите срещу закона на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от Образование
Бакалавърският прием във ВУЗФ продължава и през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
6
 
! Отговори
списък на ЛГБТ учите преди 3 седмици
https:// i b b . co/W3qSwWn
309
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кои са тези т.наречени "учители". Нека да излязат с лицата си да чуем тезите им за образователния процес. Защо се срамуват и се укриват. Правилно е да има списъци с имената им на входа на всяко българско училище, че да знаят родителите на кого точно проверяват децата си.
308
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Държавата забрани на държавата да преподават нетрадиционни сексуални ориентации в собствената си образователна система в която и без това такива нямаше в училище. Не е популизъм. Не. Няма шанс да е.
307
1
 
10
 
! Отговори
Любопитен преди 3 седмици
П****си ли са учителите или просто искат да се отърват от бъдещи задължения.Впрочем,най-добре би било да има референдум по въпроса.
306
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баси комплексарската постъпка... черни списъци.
305
0
 
13
 
! Отговори
Чепзадтеб преди 3 седмици
Защото ако искат да продават децата ни на западни педофили, първо те ще изпробват действието
304
0
 
18
 
! Отговори
Чепзадтеб преди 3 седмици
Тия учители, педериги ли са, или искат да ползват нашите деца за жертва на педериги и педофили.
303
2
 
3
 
! Отговори
Здрав разум преди 3 седмици
Аргумент в полза на закона!https://youtube/shorts/M_NnUParIIcЗа да не стане като в Америка.
302
0
 
14
 
! Отговори
Dr. Merkwurdigliebe преди 3 седмици
Извън темата: Депутатът от ДБ Манол Пейков, защо все още не е принудително настанен в психодиспансера ?
301
1
 
13
 
! Отговори
Уволнете го преди 3 седмици
Борис Илиев от НПМГ " ние идваме за децата ви" кой ти дава да говориш така в,време на протеста в центара на софия. По цял свят се дьржат така тези с.щества
300
0
 
5
 
! Отговори
До Vol'Jin преди 3 седмици
До Vol'Jin, свинььо си ти .. не псувай тук на хората които споделят мнението си .иначе и ние имаме право да рсуваме на теб.
299
9
 
10
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Привържениците на тази партия пишат с 50 правописни грешки в просто изречение.
298
6
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Чакйте малко бре, тез ЛГБТИ учители доброволно са се подписали в списък против закона и са го публикували!Възраждане само им придаде известност.Да не би да се срамят учителите от ЛГБТИ нещо?Всички учители ЛГБТИ взимат пари от НПО или получават някакви подаръци, за да ръчкат съзнанието на децата да стават бездетни маломници ЛГБТИ.Освен това тези учители ЛГБТИ пропагандират педофилията!Не само са за уволнение, а за съд!
297
13
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
повечето дето не сте стъпвали в училище не разбирате какво ви се казва. Вадят списъчета, сладури. Да не почнем и ние със списъчетата и то на копейките.
296
1
 
3
 
! Отговори
https://imgur/a/HkAt преди 3 седмици
Списъка
295
8
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
еми селян. искат да си отмъщават на интелектуалците, че им говорят на неразбираем език
294
3
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Добре свинььо още един въпрос от Васил Ангелов: Защо училище Отец Паисий , Враца - покриваща но няколко години критериите за художествена гимназия - наградени ученици, работа с десет европейски страни по Коменски, Еразъм, брой студенти в художествени специалности, художествено научни постижения го държиш на статус СУ и средищно , а модернизират му образователна среда я отсъдихте за София въпреки наградени проекти от ЕК и ЕС!
293
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
народен съд за тези д.ж.е.н.д.ри където паразитират въпросните д.ж.е.н.д.ри наречени учители
292
1
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Ама не да ми приказват за божието слово и за ония умните, цивилизованите, начетените....а за това колко се осрахааа през 2006 -2008 година. И как наказаха 15000 човека против свет закони и отнеха всяка възможност за развитие на българското образование....
291
0
 
14
 
! Отговори
Уволнение преди 3 седмици
Борис Илиев от НПМГ този да се уволни веднага този който в Националната природоматематическа гимназия (НПМГ) Акад. Любомир ЧакаловБорис Илиев, учител по литература в НПМГ. Учител като него наши деца не искат.