Ева Борисова: Сексуална пропаганда в училището няма

Сегашната ситуация е изключително притеснителна, казва тя
23 авг 2024 22:23, Нели Христова
157

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от Образование
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Родителите има право на достъп до този списък, за да преценят дали желаят децата им да учат при учители от списъка или ще ги преместят. Във възхвляваната от вас европейска демокрация имат католически и протестантски училища, в които ЛБХТ пропангандата е забранена. Е защо отнемате на българския родител, правото да направи информиран избор за детето си? Иначе съм абсолютно против да има санкции срещу подписалите подписката, всеки има право на мнение.
115
0
 
5
 
! Отговори
уважаеми родители преди 2 седмици
Ако сега не действаме уважаеми родители , скоро ще искат да имат стаи за м**а*.стурбация в училищата, както в германия, германските училища ги имат тези стаи
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Списъкът е на списък на подписалите учители жендери, които пропагандират западни ценности. Къде е нарушението? Обществото има право да знае за тези списъци на учители, които учителите сами са подписали.
113
0
 
8
 
! Отговори
Маргарита преди 2 седмици
*** Борисова, разбрахме, че сте финансирана....а-а-а-я-Я-ЯСНО!
112
0
 
8
 
! Отговори
марги - християнка преди 2 седмици
Ама "майко на три деца", ти искаш да ги хвърлиш в ръцете на педофилите! Сбъркана жена! Къде си виждала "дете с различна сексуална ориентация"?
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички,които твърдят,че джендър пропаганда в училище няма лъжат безсрамно нагло! Но ние,родителите си спомняме за разпространените листовки с "пениса Кънчо",листовки с щастливата любов на два гея,имаше и лизбийки и още други извратености! Когато случаите се разшумяха,никой не застана с името си зад тази порнография! Един от директорите се оправда,че не ги е прочел и ги е пуснал направо на децата,което е пълен абсурт,а от МОН се оправдаха с НПО,с което имали договр и отговорността била тяхна!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
туй мвро пак драпат да се докопат до софрата ,или поне да откопат гласове от Възраждане ! - Отвратителни помним ви -Народа не е толкоз *** колкото ви се иска
109
0
 
6
 
! Отговори
Жоро фотографа преди 2 седмици
До Анонимен 108: ГЕРБ подкрепя всичко, което им донася политически или икономически дивиденти и като цяло те да държат управлението. Това им е тяхната идеология, нищо учудващо няма тук.
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Масони, тамплиери, сектанти и други диаболистки и некромантски образувания са оглавили нашто образование. Вижте синдиката на българското образования от коя масонска мумия се представлява.
107
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За съжаление вървим с "бодра крачка" към авторитарен режим. В основата му са зеления чорап и вггъззраждане. Дано 70% от населението успее да ги озъбти тези продажници.... но виждайки какво се случва... скоро ще се налага и ние да бягаме от територията. Дано успеем преди да затворят границите и да започнат да стрелят на месо. Да, много ще се смеят, но зеления чорап има една цел и тя е да управлява самостоятелно и завинаги. Тежки времена предстоят. Сега е рай! Някои са по-равни ;)
106
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Забранете руската и китайска пропаганда
105
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ ПОДКРЕПИ НАЦИСТКИЯ ЗАКОН.
104
1
 
12
 
! Отговори
До 131 преди 2 седмици
Ами забранете НПО-тата! Ама всички! Да видим какво ще каже Копейкин!
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още през първата учебна година след 10-и ноември част от учениците в Софийската английска гимназия приеха свето кръщатие чрез протестантската деноминация, в това число и комсомолският секретар на цялата гимназия. Това без пропаганда ли се е получило?
102
0
 
13
 
! Отговори
Редовно ни уверяват, преди 2 седмици
че в училищата няма пропаганда и на секти, но всички знаем каква дейност беше развил преди време един даскал в провинцията, за да набира млади попълнения за сектата "Анастасия".
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Възможно е сега да няма такава пропаганда, но кой ще гарантира какво ще стане, ако клекнем и приемем какво ни диктуват уж само за благото на онези, които и сега имат всички права, но се глезят и искат привилегии като прайдовете например?
100
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Законът ще даде повече свобода и време на учителите да се занимават с преките си задължения, вместо да се чудят как да извъртят едни пари от джендърр непеотата.
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Камен Защо налагат на децата в детските градини в България да учат английски и им забраняват да говорят на български? Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на английски език в детските градини и английска пропаганда
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Aуу Смърди, та се не трае. Джендърите са налазили форума и пак са се ....
97
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези НПО-та са спонсорирани от големите корпорации които всички са окичени с цветовете на дъгата и немалка част от тях ни тровят нас и земята и след което дават пари на въпросните НПО-та които после се хвалят как дарявали пари за болни, деца, капачки дето горят 10 пъти повече дизел да ги карат и реално нанасят още по-голяма вреда.