Ева Борисова: Сексуална пропаганда в училището няма

Сегашната ситуация е изключително притеснителна, казва тя
23 авг 2024 22:23, Нели Христова
157

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от Образование
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всяко стадо има черни овце. Но за някакви си 512 учители да се прави изводи за цяла гилдия не е нормално. Който е против закона,ей къде е вратата! Да си преподават мурафетите някъде в Германия или Америка!
75
9
 
4
 
! Отговори
Камен до 89 преди 3 седмици
Английският се изучава в училищата, но руският още в яслите ги карат насила да то учат и забраняват на децата да говорят на български.
74
2
 
7
 
! Отговори
До 85 Камен преди 3 седмици
Ами английския кога мислите да го забраниш? Така както си я подкарал. Я по добре *** се нареди пред Козяк да те содомизират малко да се успокоиш. Хахаха
73
9
 
3
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Защо налагат на децата в детските градини в България да учат руски и им забраняват да говорят на български? Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда
72
5
 
5
 
! Отговори
До 84 преди 3 седмици
Илън Мъск ти е рода или близък приятел? Нещо не те разбирам. Нали знаеш, че Илън Мъск дори и не подозира, че съществува държава наречена България, а още по-малко знае за твоето съществуване.
71
2
 
7
 
! Отговори
нов кръвен данък преди 3 седмици
Плащахме с децата си 500 години на кръвожадните Османци. Кръвен данък. Еничари. Сега пак искат да плащаме с децата си, да им промият мозъците и да ни ги отнемат, да ни затрият родовете. Еничарството го преживяхме, ще преживеем и простотиите на тия либерасти.
70
7
 
4
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Защо налагат на децата в детските градини в България да учат руски и им забраняват да говорят на български? Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда
69
5
 
8
 
! Отговори
Как да няма като има преди 3 седмици
В някои училища разни НПО-та лепят постери с кюар код, който като го сканират, децата могат да отидат на сайта на дадената фондация и да се информират относно тези въпроси, но разбира се информацията е поднесена по начин, който устройва аджендата на дадената организация. Например внушава им се, че полът е нещо променяемо, че е нормално да си различен и даже е гордост и такива неща. Това не бива да е възможно да става в училище. Има си учебна програма и точка.
68
3
 
5
 
! Отговори
50нюанса кафяво преди 3 седмици
Група художници с алтернативно мислене мислим пред парламента да направим арт инсталация и да изрисуваме новия флаг на различните. Планът е върху бял чаршаф 30 на 50 метра, двеста души публично да освободят чревното си съдържимо и да изпразнят мехурите. А който му дойде музата може и да повърне.След това чаршафът ще бъде грижливо сгънат и пратен в Брюксел да си го сложат в рамка да си го гледат. Имаме ли право на подобен артистичен акт? Нали е демокрация тук?
67
4
 
6
 
! Отговори
Страх ги тресе преди 3 седмици
Този закон всъщност прави по-лесна работата на учителите, защото няма нужда да се занимават с изпълнението на прищевките на разни НПО-та. Така че точно противниците на закона в голямата си част са на НПО хранилката. Затова ги е страх.
66
7
 
3
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Защо налагат на децата в детските градини в България да учат руски и им забраняват да говорят на български? Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навират ни в очите извратените си ценности. Търпим. Но почнат ли да зомбират и децата. Бием!
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Камене трябва и другите езици да забранят особено бхаратския.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евроатлантическите лиZaчи винаги , ама винаги трябва да са в обяснителен режим . Ей така , да скимтят и да се обесняват .
62
5
 
3
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Защо налагат на децата в детските градини в България да учат руски и им забраняват да говорят на български? Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ахъм, и това обличане в розови блузки на момчета също не е пропаганда. Че до ревове докарват някои деца.
60
3
 
8
 
! Отговори
Откраднаха преди 3 седмици
Лъжа е ,че няма ЛГТБ пропаганда. Знамето със 6-те цвята на ЛГТБ е плъзнало на табла в много училища. Детската дъга обаче със 7-те цвята я няма открадната от жендурите.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Камен - Ей, ако си бил от тъ....те и не ти е вървял руски език в училище, остави хората да си учат каквито искат езици. Само това остана да казва някой кой език да се учи и кой не!
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Късия тука настъпи мотиката. Обвини безпричинно цяло едно съсловие, че развращава децата. С другата субсидия няма да може да си купи къща, щото балъците ще намалеят
57
2
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 3 седмици
В детските градини има Старши учители с над 10 години трудов стаж по специалността, учители, както и музикални педагози. Групите в детските градини и ПГ в училищата са с по 2 учители на две смени. Повечето от учителите с трудов стаж 25 или над 30 години са с всички степени на квалификации. А да кажете, че няма учители вероятно падате от Марс. Децата в детските градини се обучават по програми на МОН и ежедневно следват развитие стъпка по стъпка, които ги подготвят за бъдещата им роля на ученици.