Ева Борисова: Сексуална пропаганда в училището няма

Сегашната ситуация е изключително притеснителна, казва тя
23 авг 2024 22:23, Нели Христова
157

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от Образование
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
7
 
! Отговори
До 127 преди 3 седмици
" Прокуратурата ще проверява дали има престъпление в съставянето и публикуването на списъка с учителите" БНР
95
3
 
30
 
! Отговори
Сами изпълзяха преди 3 седмици
Този закон всъщност прави по-лесна работата на учителите, защото няма нужда да се занимават с изпълнението на прищевките на разни НПО-та. Така че точно противниците на закона в голямата си част са на НПО хранилката. Затова ги е страх и сами изпълзяха на протест.
94
4
 
23
 
! Отговори
До 123 преди 3 седмици
Не и ако те сами и доброволно са ги дали в рамките на подписка, отворено писмо, петиция и тн. В случая НПО-грантаджиите, които биват ударени по джоба от този нов закон, сами направиха списък с имената си. Услужливи хора.
93
4
 
14
 
! Отговори
Камен е пример преди 3 седмици
Камен е нагледен пример за това какво прави с хората евроатлантическата пропаганда. Човечецът е тотално превъртял. Има потенциал дори за министър на ППДБ. :))
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТОЯ КАМЕН още ли не са го вързали санитарите на д-р Гълъбова!! То бива *** щина, ама ТОЯ бие по всички параграфи!!
91
15
 
3
 
! Отговори
Подсъдими преди 3 седмици
Е да се публикува лични данни за гражданите на България без тяхното съгласие. Правоприлагащите органи да си вляза в правомощията, да задържат и съдят криминалните елементи от възраждане. НИКОЙ НЕ Е НАД ЗАКОНА!!!
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом Илън Мъск си е оставил сина да бъде "зомбиран" да си смени пола и да бъде третиран с хормони, това говори що за родител е този самозванец - женкар! Та той нямал грам сиво вещество!!
89
20
 
7
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Защо налагат на децата в детските градини в България да учат руски и им забраняват да говорят на български? Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда
88
4
 
12
 
! Отговори
До Камен преди 3 седмици
Законът е такъв. Те са бежанци. Бягат от войната и говорят на майчин език докато научат български. Родителите им говорят също руски. Те са избягали от войната, понеже 10 години ги тормозят и не им позволяват да говорят на руски. Украинци са. Няма страшно! Затвори прозореца, че ще те налазят още бръмбари!
87
1
 
5
 
! Отговори
До Каменния мозък преди 3 седмици
Защото защо завършва на О!
86
3
 
8
 
! Отговори
До 95 Камен преди 3 седмици
Така е. Съгласихме се. Айде сега пий хаповете и легни да поспиш.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А, значи правилно се оглеждах за доктор Гълъбова, сигурен бях, че ще си потърси пациента.
84
7
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 3 седмици
На хората им писна от предизборните изцепки на парвенютата от възраждане. Жалкаки индивиди ,но най жалкото е, че не осъзнава колко са не съществени и не значими за милиони българи.
83
4
 
3
 
! Отговори
До 92 преди 3 седмици
Говорим за държавна градина. Не можеш да си отпишеш детето, защото няма места в другите градини. Защо аз трябва да си отписвам детето, а не махнат всички лелки от градината?
82
4
 
7
 
! Отговори
До 85 Каменчо преди 3 седмици
Връщай дъгата на децата бе, шушон пробит! :)
81
4
 
10
 
! Отговори
Сестрата отКарлуково преди 3 седмици
Камене, прибирай, се! Доктора те търси за визитацията. Летящата чиния ги отведе учителите по руски. Спокойно! Да знаеш само - Гасим тока след 30 минути.
80
6
 
4
 
! Отговори
Камен до 92 преди 3 седмици
Тома е във всички български градини и ясли. Няма с други езици. По закон трябва да говорят само на български, ама децата ги карат да учат руски и ги карат да говорят само на руски.
79
3
 
6
 
! Отговори
До 90 Камен преди 3 седмици
Логиката не ти е силата май.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 88 Камен - А, Камен няма аргументация, той има опорка, заработва човекът, в тренда е.
77
3
 
6
 
! Отговори
До 88 Камен преди 3 седмици
Що за аргументация пък е това? Родителите, които искат ще си запишат децата на такава градина, тези които не искат ще си ги запишат на градина с английски или китайски. Но тук става въпрос за дейност на разни НПО-та, които си разиграват коня из училищата дори без знанието на родителите.