Стачка до дупка! Учителите не са съгласни с властта

Продължава безсрочната ефективна стачка на учителите
29 окт 2007 16:47,
675
Стачка до дупка! Учителите не са съгласни с властта
Продължава безсрочната ефективна стачка. Снимка: БГНЕС

Без да са окончателно обработени всички данни от цялата страна, около 55% от стачкуващите учители не одобряват предложението за споразумение на правителството, съобщи Николай Николов, говорител на Стачния комитет.

В провинцията 47,07% от учителите одобряват споразумението, а 52,93% са против.

В София град 25% одобряват споразумението, а 75% - не.

Продължава безсрочната ефективна стачка, категоричен е Николов.

Той съобщи още, че веднага се събира стачният комитет, за да предприеме нова стратегия след решението на учителите от страната.

Той не изключи вероятността отново синдикатите да предложат вариант на споразумение.

Стачният комитет ще направи всичко възможно да поднови преговорите с правителството, подчерта Николов.

Опити за манипулации не би могло да има, защото ние ще представим протоколите на всяка регионална структура на стачния комитет, уточни говорителят на стачния комитет.

Той каза, че учителите, които приемат предложеното споразумение, са в правото си на свободни граждани да започнат учебните занятия. Николов не се ангажира с хипотеза как ще се развият нещата.

Николов отрече, че има гласове от страна на учителите да продължат протестите си без синдикатите, като каза, че и в момента продължават разговорите между профсъюзите и учителите.

На въпрос кой носи отговорността за случващото се и продължаването на стачката, Николов отговори, че в едно свободно общество всеки един гражданин носи своята отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
594
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами че ние си плащамееее, бабата, нали плащаме данъци, от които си получавате заплатите. Всъщност ние сме вашите работодатели и в момента вие не изпълнявате ангажиментите, които сте поели към нас!!!
593
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А учителите със какво са повече от всички останали които работят за същите заплати?
592
0
 
0
 
! Отговори
anelia преди 16 години
Ti si bil dosta ogranichen...Razbira se che ne e rabota na ridotelia da si vazpita i obrazova deteto. Ima bedni i neuki hora,koito niamat gram poniatie ot nauka. Darzavata im e osigurila uchiteli,za da ne stanat i decata im kato tiah. Ne moga da poviarvam,che ste uchiteli,a ne znaete za kakvo ste takiva.
591
0
 
0
 
! Отговори
бабата преди 16 години
Баш ми е драго, че най-после се сети къде е мястото на учителя, но и сиренето, анонимен, е с париииии ;)
590
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А ти като толкова добре знаеш къде и е мястото, марш в клас да учиш децата!!Не ми виси по площадите!!!
589
0
 
0
 
! Отговори
ТАНГРА преди 16 години
Вече неискаме 100% увеличение на заплатата..искаме фиксиран процент от заплатата или от доходите на министри и депутати..Така няма да се налага да се стачкува ... Вдигат си заплатите другарите , вдигат и нашите автоматично!
588
0
 
0
 
! Отговори
бабата преди 16 години
"587. - 14:24 - БРАВО ЕЛМИРАОт: АнонименУЧИТЕЛИТЕ ВЪННННН!!!ДО ЕДИН ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИ КИРЛИВИ НЕГРАМОТНИ И АЛЧНИ ***!!!ЩЕ ВИ ТЪРПИМ ТУКА ЦЯЛА ДЪРЖАВА НЕ СТИГА ЧЕ ДЕЦАТА НЕ УЧАТ АМИ И ВЕЧЕР СЛЕД КАТО СЪМ РАБОТИЛ ЦЯЛ ДЕН НЕ МОГА ДА СЕ ПРИБЕРА,ЗАЩОТО ДАСКАЛЯТА ПЕЯТ И ЦВИРЯТ КАТО ПРОСТАЦИ ПО УЛИЦИТЕ.МАРШШШШШ"РЕЗИЛЪТ ТИ Е В КЪРПА ВЪРЗАН СЛЕД ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ.Не се дуй, а се скрий по-скоро в миша дупка. Форумът не е за НЕГРАМОТНИ като теб.Добре, че има и такива като мен, от които да се учиш (и то след като прочетеш много внимателно написаното) къде е мястото на запетаята.
587
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
УЧИТЕЛИТЕ ВЪННННН!!!ДО ЕДИН ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИ КИРЛИВИ НЕГРАМОТНИ И АЛЧНИ ***!!!ЩЕ ВИ ТЪРПИМ ТУКА ЦЯЛА ДЪРЖАВА НЕ СТИГА ЧЕ ДЕЦАТА НЕ УЧАТ АМИ И ВЕЧЕР СЛЕД КАТО СЪМ РАБОТИЛ ЦЯЛ ДЕН НЕ МОГА ДА СЕ ПРИБЕРА,ЗАЩОТО ДАСКАЛЯТА ПЕЯТ И ЦВИРЯТ КАТО ПРОСТАЦИ ПО УЛИЦИТЕ.МАРШШШШШ
586
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
elmira,знаеш ли колко иска един хамалин за 3-4ч. работа?Точно толкова ,колкото взима един учител за 3-4 УЧЕБНИ часа.Ясно???
585
0
 
0
 
! Отговори
РОНИ преди 16 години
елмира да се самоелиминира
584
0
 
0
 
! Отговори
бабата преди 16 години
"581. - 13:40 - otnovo kim edinОт: elmiraКато ти е писнало да работиш за "благодаря" хайде подай оставка и ела в частния сектор да те видя! Знаеш ли колко педагози на борсата познавам които ще работят и за сегашните ви заплати ама вие се криете зад синдикатите, които оплювате и само плашите с оставки! Жалки станахте! Ами подайте ги де да ви видим тогава ама не смеете !"Кой Ви писа автобиографията за постъпване на работа? Или сам сте си шеф?! От поредния Ви коментар ми става ясно, че вашата област е хлебопроизводството. Да не закъса закусвалнята Ви за клиенти-ученици?... И за Вашите неволи са виновни само ДАСКАЛИТЕ?!...Не се излагайте по форумите! Неграмотността Ви личи. А от изявленията Ви лъха смразяваща простотия. Жалко, че възпитавате деца... Но никой не избира родителите си... нали?!
583
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
Че аз как мога да вземам участие в този състоятелен диалог,ако разчитах само на даскалската заплата?Тя стига само за ....не знам за какво.Разбира се ,че работя и в частния сектор и то не лошо.Но дали работещите във ВиК работят и на др. място !
582
0
 
0
 
! Отговори
Omnia преди 16 години
Сигурна съм, че учителите си мислят и за хляба и за ВиК, защото също плащат сметки. А след сметките трябва да им остане за храна, дрехи, лекарства. И за сведение, хлебарите наистина вземат по-големи възнаграждения от учителите.По отношение на грижата за правенето на хляба, качеството на водата, бъдещето на децата: Това са три абсолютно несравними категории - дълго мога да доказвам. Но най-вече, elmira, отговорността за твоите деца си е ТВОЯ отговорност. Ти си длъжна да им осигуриш подходящи условия за живот и образование. На учители ли ще плащаш, на частни училища ли ще ги даваш, ти ли ще ги обучаваш? Проблемът си е твой! Учителите не са длъжни да обучават който и да е насила. Нека всеки родител си сложи ръката на сърцето и си признае колко пъти не е сътрудничел на учителя за дисциплината на отрочето си.
581
0
 
0
 
! Отговори
elmira преди 16 години
Като ти е писнало да работиш за "благодаря" хайде подай оставка и ела в частния сектор да те видя! Знаеш ли колко педагози на борсата познавам които ще работят и за сегашните ви заплати ама вие се криете зад синдикатите, които оплювате и само плашите с оставки! Жалки станахте! Ами подайте ги де да ви видим тогава ама не смеете !
580
0
 
0
 
! Отговори
elmira преди 16 години
Много ми е интересно като обвиняваш родителите, че си оставят децата при теб и не ги е грижа що пък теб да не те обвиним, че вечер си купуваш хляб от магазина и не те е грижа как е направен и колко взимат хората които го правят/по малко от теб вземат повярвай ми/, или като си пуснеш водата що не се замислиш колко вземат във ВиК и тн. Всеки работи нещо ти осигуряваш тяхното спокоиствие за да могат те да си свършат работата и да осигурят твоето спокойствие. Я да те видя ако хората в хранителния бизнес обявят стачка и те оставят един месец без хляб и като се прибереш да трябва тепърва да месиш, как ще ревнеш срещу тях!
579
0
 
0
 
! Отговори
нина преди 16 години
че с различни хора децата се държат различно? Когато не можете да им внушите респект ваша си е грешката! Аз водя курс по изкуства и никога не съм имала проблем с дисциплината!
578
0
 
0
 
! Отговори
wwwwww преди 16 години
Как ще издържи един пенсионер /учител/на днешните ученици?
577
0
 
0
 
! Отговори
нина преди 16 години
че не ги измете до дупка всички дето се мотаят и да назначи безработни педагози, има ги повярвайте!
576
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
Някой каза "да използваме модела на депутатите".Средна работна заплата за страната по 15%-20%отгоре и точка.Пример-за последно тримесечие СРЗ за страната 550 лв.-учителска СРЗ-620лв.А не както предлага някакъв си.........650лв. ама след 7 месеца.Що не си увеличат техните от юли 2008г.с 44%?Докато наще станат 650лв.техните ще са 3650лв.
575
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''