"Добър 3,84" в бележника на Борисов

MBMD: Доверието към Станишев е безвъзвратно загубено
145
"Добър 3,84" в бележника на Борисов
Снимка: БГНЕС

Добър 3,84. Това е оценката, която дава българският избирател на кабинета “Борисов” след първите 100 дни от управлението му, сочи проучване на MBMD.

Самият премиер и неформален лидер на ГЕРБ регистрира най-високо доверие сред политиците, след като среща 63,6% доверие сред хората.

Сред министрите пък на най-висок рейтинг се радва Цветан Цветанов с 51,6%, следван от Йорданка Фандъкова с 48,4 и Божидар Димитров с 45,8.

Въпреки широката обществена подкрепа рейтингът на Бойко Борисов далеч не е рекорден за най-новата ни история, отчетоха социолозите.

През февруари 1997 г. тогавашният току-що встъпил в длъжност президент Петър Стоянов закова 88% подкрепа, припомни социоложката Мира Радева.

Данните от проведено проучване сочат още, че ако изборите за парламент бяха днес, то ГЕРБ би имал абсолютно мнозинство в Народното събрание – 147 депутати.

БСП и ДПС пък биха загубили общо около 20 от досегашните си места.

“Хората дават сериозен аванс на правителството да се справи с кризата и това е една от основните причини за високата обществена подкрепа”, подчерта още Радева.

Тя определи доверието към бившия премиер Сергей Станишев като “безвъзвратно загубено” и показа резултатите от проучване, според което Татяна Дончева е най-желаната личност за лидер на социалистите.

По отношение на предстоящите местни избори за кмет на София социолозите бяха категорични в убедителната преднина на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

“Кампанията обаче е изключително вяла и немотивираща и при ниска активност е възможно и да се стигне до втори тур, прогнозира на финала Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Ема преди 14 години
Какво става с Волен Сидеров? Жив ли е, че не се чува?
93
0
 
0
 
! Отговори
НоНейм преди 14 години
Аз не съм журналит, но ако исках да поднеса Станищев на Бойко за подарък точно това щях да направя. Знам че не се е подписал, крада един от четирите доклада в ДАНС все едно кой, нося го на Премиера и го публикувам в интернет. Те мутро-полицейските структури и без това само с това се занимават.
92
0
 
0
 
! Отговори
прост селянин преди 14 години
Бойко Борисов е добър ама за София и оклоноста а за останалата България много,много не го интересува.Там продължава да открива училища ,детски градини,търговски центрове и се хвали :те хората виждат....виждат ама софианци а те не са България!
91
0
 
0
 
! Отговори
Минчо преди 14 години
Защо журналистите и всички остнали услужливо подминават ролята на всеизвестната мутра Алексей Петров във всичките тези истории, включително и с Братчетата убавци Галеви, включително и с въпросните доклади от ДАНС. Мисля, че ролята на Алексей Петров е съществена и не бива да се мълчи.
90
0
 
0
 
! Отговори
Осветлител преди 14 години
ББ е резервният вариант на ДС (някои от младежите пишещи тук да не помислят че става въпрос за ДПС, пояснявам ДС = Държавна сигурност, и не бившата) да продължи да управлява, както прави това вече 20 години. Не би се лишила и от следващите 4. Та въпросният ББ е идеалната марионетка за случая - болезнено властолюбив, доста *** и малко смахнат - наистина идеалният кандидат за ролята. Психологията казва, че всички властолюбиви и суетни хора са силнозависими и лесноманипулируеми. Та в създаването на Образа на Героичната кукла, същата тази БСП наля милиони. И по никакъв начин няма да допуснат скъпоструващата инвестиция да се провали. Затова периодично ни се разиграва Театър (естествено не и без участието на турско-комунистическите медии, които подхвърлят по някоя статийка като настоящата от време на време). Целта е Сапуненият мехур да се поддържа колкото се може повече време преди да се пукне с трясък. Защо ли се прави за отвличане вниманието от истинските проблеми на българина тежък живот, корупция, безработица, в някои случаи дори глад (при това в ХХI век). Но това няма значение. Важното е Куклата ББ да не слиза от сцената, да не спира да се показва в светлината на прожекторите, да продължава да дава многобройни безсмислени интервюта. Да обяснява как все НЯКОЙ И НЕЩО МУ ПРЕЧИ. С две думи керванът да си върви. Пък кучетата кво като си лаят. Важното е да се правят парички. При това от същите тези овце, които пеят тържествени дитирамби докато ги стрижат и ***. Важното е че, този който стриже и *** сега е ББ, а не СС. На изтерзания народ това му стига.
89
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 14 години
Бойко наистина вече прекалява и става смешен с личните нападки към Станишев. Не му отива на високия пост, който заема. Държи се като гаменче от основното училище в Банкя. Срам!
88
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 14 години
аз също мисля че Бойко се прави на мъж пред Станишев, защото той е най-безобиден - по този повод, народът е казал "На умряло куче - нож вади"
87
0
 
0
 
! Отговори
НоНейм преди 14 години
Станишев е идеален именно защото не може да ипее много. Ако притиснат някой, който знае повече ще стане страшно, ако пропее. Затова СерГЕЙчо ще обере пешкира и това в името на мафиотско-полицейската управляваща върхушка. Той е готов да направи жертвата. Но до каква степен, ще видим.
86
0
 
0
 
! Отговори
ДО ПИТАЩИЯ! преди 14 години
И аз се питам, защо след като реално зад проблемите на Бойко Борисов седяха Петков, Овчаров и сие, се е заял с Станишев. Орешарски каза, че няма пари за града. Овчаров манипулира Топлофикация. Петков си затвори очите за много "бели". Етем се криеше зад законите и не вършеше нищо и т.н. Сигурно, защото е най-младият от всички и няма 100% партиен гръб и не само партиен. Да не стане така, че след това БСП да се превърне в нечие лоби.
85
0
 
0
 
! Отговори
Любопитко преди 14 години
На мен ми е интересно защо упорито продължава да се мълчи около биографията на бащата на Бойко Борисов. Нека господинът от Банкя хвърли малко светлина върху умопомрачените ви мозъци. Защото той е бивш функционер и апаратчик от същата БСП (тогава наричана БКП). В Симеоново не приемаха случайни хора, само децата на проверени другари. Именно такъв беше и всенародният любимец Бойко - надеждно момче, син на партиен кадър.
84
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
той и Сергей ще те хареса,не бой се
83
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 14 години
иска кръв и прокуратуратурата за да му угоди му поднася Станишев на тепсия, за да се успокои иначе може да стане непредказуем. Целта е да стои далече от Доган защото иначе може да стане страшно за региона.
82
0
 
0
 
! Отговори
до 74 преди 14 години
Станишев е за отклоняване на вниманието, защото е безобиден. А Доган е опасен, затова и Бойко не се занимава с него, след като "спечели властта". Истината е че Доган е недосегаем и продължава да командва, макар и сянка. Още повече че държи сериозни компромати срещу Бойко Борисов от мутренските му години, включително и за убийство, което ако излезе на бял свят, митът за Героя-Премиер, който "ще унищожи БСП" веднага ще се срине. Бойко знае добре това и ВНИМАВА МНОГО С ДОГАН!
81
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 14 години
тази радева е точно толкова вредна ,колкото и гамизов.да се скрее където беше
80
0
 
0
 
! Отговори
Евлоги преди 14 години
За верните ФЕНОВЕ на Бойко Борисов, които лепят ЕТИКЕТИ на всички, които не изповядат БАНКЯ-БОЙКОВИЗМА ще кажа, че аз не харесвам безличния Станишев, не харесвам Фонтанения П.и.к.л.ь.о Петков, не харесвам Р.Овч., не харесвам и недоклатената Дончева, не харесвам никой от БКП/БСП. Но също не харесвам и любимецът на нацията Бойко Борисов. Не го харесвам, защото е бил член на същата тази престъпна партия, не го харесвам, защото е бил Милиционер (не мисля че в България някога е имало полицаи, освен може би преди 9.9.1944), защото е бил мутра, защото компенсира некадърността си с голословие. Интересно ми е Вие и такива като Вас, в какво точно ще ме обвините и какъв ЕТИКЕТ ще ми залепите. Толкова ли е трудно да приемете, че има хора, които въпреки че са ОТВРАТЕНИ от ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦЯ не изпадат във възторг и при вида на БАНКЯНСКОТО МИЛИЦИОНЕРО-МУТРО-НЕДОРАЗУМЕНИЕ.
79
0
 
0
 
! Отговори
ххх преди 14 години
76 тъпанарски изказвания,а най-чудното е какво бихте направили вие..ако бяхте Бойко Борисов?За сетен път се убеждавам,че четящи и пишещи в Днес.бг са не само неграмотни,но и глупави..еле ти Макавели:)
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е толкова ли нищо не знаеш? Защото така е по уговорка естествено. Нали ако пипне Доган губи 30% "доверие".
77
0
 
0
 
! Отговори
ХаХА преди 14 години
Познайте кои са двете женски и кой мъжкаря.
76
0
 
0
 
! Отговори
ОТГОВАРЯМ! преди 14 години
Защото по безопасно е да закачаш един СерГЕЙ, отколкото един *** ДОГАН.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко + Доган + Станишев = шведска тройка