Лазар Груев: Нека институциите си партнират

Твърденията, че 5% от съдиите са корумпирани, пречат, смята той
22 юли 2010 11:14,
34
Лазар Груев: Нека институциите си партнират
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

„Всички сме в една лодка. Затова аз непрекъснато призовавам институциите за взаимодействие и партньорство. Един наказателен процес започва от полицията, минава през прокуратурата и завършва в съда“.

Това каза председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев в коментар на доклада на Европейската комисия за напредъка на България.

По думите му не може да има разделителни линии, а всеки трябва да свърши своята работа.

Още по темата

Според председателя на ВКС изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, че 5% от съдиите са корумпирани, действа „силно затормозяващо“ на колегите му и пречи те да вършат работата си.

“Попитайте главния прокурор кога, колко и какви обвинения ще повдигне, защото за един съдия е важно не какво се приказва, а какво вършат институциите”, категоричен бе Груев.

Той добави, че не може да се мисли, всички проблеми на обществото могат да се решат само чрез методите на наказателното право. Наказателният кодекс трябва да се прецизира, което е и задачата на работната група на Министерството на правосъдието.

Попитан дали МВР и правителството имат компромати срещу съдии, с които ги притискат, Груев заяви, че няма такива данни и не иска да вярва, че това е възможно в една демократична страна.

Препоръките в доклада на ЕК се анализират, увери той. След 1 септември магистратите ще се съберат на национално съвещание, на което ще бъдат обсъдени и набелязани конкретни мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Относно #31 AJ: Gabi, не отговаряй на AJ - има такива "участници" във форуми-те - навлезат с гръм, хвърлят просташки обидни епитети към участниците във фору-***, и понеже няма какво да напишат като собствено мнение, свият си платната и "беж".Този очевидно е някакъв провинциален съдия или нотариус на 100 годи-ни,може и архивар или някакъв чиновник в съда,"окнал"е каквото е решил, наче-сал си е крастата и за днес е приключил с изказванията.
28
1
 
3
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Много се радвам,че в 16:40 във форума се включи талантлив човек,който до 16:00 е работил, а след това е прочелнеграмотните ни коментари,изохкал е ***-рушено и е решил да си изкаже мнението.Критиките Ви за неграмотните и прос-ташки коментари ги приемаме като преамбюл ,колега,но къде Ви е изложение-то. Вашето изказване ми звучи като присъда - първо съдията присъжда, а след един месец си дава доводите за присъдата.Та,какво мислите за ВСС и речта на машата на агент Гоце - съдия Груев?
27
2
 
2
 
! Отговори
AJ преди 13 години
Чета многобройните ви просташки и неграмотни коментари и само едно се чудя вие нямате ли работа по цял ден, та само давате "компетентни" мнения?
26
1
 
4
 
! Отговори
George преди 13 години
От един месец съдии от СГС пускат масово закоравели престъпници с изтъркано-то обяснение,че прокурорите не са си свършили работата качествено.Според нас всички прокурори не са *** и престанете да ги правите такива!От 4 месеца ни правите и нас,от които над 1,2 млн българи сме с висше образование и с голям жизнен опит,на ***!Разберете, 1,2 МЛН *** НЯМА,ОГЛЕДАЙТЕ СВОИТЕ РЕДИЦИ! РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ С НЕПРЕКЪСНАТО ПОВТАРЯЩИТЕ СЕ ОБЯСНЕ-НИЯ И ОПРАВДАНИЯ СТАВАТЕ ВЕЧЕ СМЕШНИ!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
За един съдия е важно не да заобикаля закона и да взема имоти по втория начин, а да върши съвестно работата си, не да обикаля по морето в търсене на нови аванти, а да съди въз основа на закона, морала и съвестта си, доколкото я има. Вие това не го чухте;не го чу и целият ВСС, а се опитва да ни обясни,че са крали законно. Според нас законна кражба НЯМА!!Бургаската прокуратура 5 години не направи разследване каква са я вършили юнаците от ВАС,та дори изчака да мине срока за давност и да оневини
24
1
 
5
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Съдия Л.Груев,шеф на ВКС, вече втори ден "обяснява" какво са искали да кажат от ЕК и какво ние трябва да знаем,че са казали: "За един съдия е важно не какво се приказва, а какво вършат съответните институции." Съдия Груев,за нас, граж-даните на България също е важно какво вършат съответните институции. Ние вече трети месец казваме,че Вашите магистрати и най-вече Вашите висши съдии не работят това,което би следвало да им е работата, а с далавери обсебват имоти по морето.
23
1
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Ми пречат разбира се. Едно е да си корумпиран и малко хора да го знаят (което ти позволява да се ползваш с положение в обществото), друго е да си известно корумпиран и хората да те сочат с пръст!!! Искате партньорство? Или искате, Вие да лъжете, другите да мажат!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
пенка преди 13 години
Тоя фукльо и нахалник Лазарчо не се е мръднал да направи нещо, само подскача като ужилен, а сега искал да си партнира? Не само неговите корумпирани подчинени трябва да разкарат, но и самия него, защото спира работата по реформите
21
1
 
5
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
РАЗБИРА СЕ,ЧЕ ПРЕЧАТ ТЕЗИ ТВЪРДЕНИЯ ЗА 5-ТЕ ПРОЦЕНТА.... ПРЕЧАТ,ЗАЩОТО НЕ СА ВЕРНИ!! ПРОЦЕНТЪТ НА КОРУМПИРАНОСТ ИЗМЕЖДУ СЪДИИТЕ Е ПОНЕ 50!!..... А ДАЛИ НЕ И НАГОРЕ?! В ТОЗИ ПРОЦЕНТ ВЛИЗАТ ШУРО-БАДЖАНАЩИНА,МАНИПУЛИРУЕМОСТ,ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ,МАСОНСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ И Т.Н., И Т.Н.,ВСЕ ЕДНО - КОРУПЦИЯ!!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
боян преди 13 години
5% от съдиите НЕ СА корумпирани, другарю Груев
19
1
 
6
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
А бяхте недосегаеми,бяхте несменяеми,бяхте набеждавани,бяхте най-честните и справедливите-а сега когато и ЕС ви показа и ви каза какви сте/а народа отдавно го знае/-станахте плуващи в една лодка с всички-КОРУМПИ ДОЛНИ СТЕ ВСИЧКИ и времето ви изтича,артисти.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ква лодка бе Груьо. Вие отдавна сте на яхти. Как само за едн ден си обърна мнението след отговора на Маргарита Попова към теб и отбора яхтмени...Вие никога несте били в Българската лодка...Продажни ***.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само едно име да си припомним:КРАСЬООООООООООООООООООООООООООООООООTHE DARK !!!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЕЦКО е имал предвид 5% НЕкорумпирани сигурно!!ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
15
1
 
10
 
! Отговори
huz преди 13 години
Това за 5 те% ЦЦ го каза само така , на майтап може би. Всички знаем,че процентите са 99.95.Войната на съдиите с обществото и държавата продължава с пълна сила.Може би съдия освободил нарко трафикант или наркопласьор трябва да бъде съден като съучастник в убийство на български младежи по осебено жесток начин.Може би майките на наркомани да заведат такива дела ама не само у нас ами и в Страсбург.При освобождаване на грабители и убийци, дело за съучастие.Ха да ги видя тогава дебелогъзите,какво ще
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е нали уж съдебната власт е "независима", ама когато е изгодно изведнъж "всички сме в една лодка".И не 5%, а 95% сте корумпирани.
13
1
 
13
 
! Отговори
Василев преди 13 години
От един километър си личи Груйчо,че си червена алчна ,продажна ***.
12
1
 
12
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
НЕ СТЕ В ЕДНА ЛОДКА...КАТО ГЛЕДАМ В БАР СТЕ...НА НЯКОЛКО ВОДКИ...ЛАЗАРЕЕЕ СТАНИ..
11
1
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Не ама от чиновници, аман от стажанти.:-)))))))))))))))))
10
2
 
10
 
! Отговори
Истини преди 13 години
Ами като сте се научили да прикривате всякакви истини. Истини, които не са въобще за прикриване, а за всенароден показ. Но сте с такава "манипулирана" психика толкова години, че не можете да си признаете пред себе си реалността. Нали вие съдите грешките на другите хора, нали вие сте висшата правда, нали вие трябва да сте последната решаваща инстанция.