Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии"
2 авг 2010 07:45,
153
Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп
Снимка: БГНЕС

"Решението се търси постоянно и постоянно трябва да се работи по въпроса за интеграция на отделни социални слоеве. Ромското малцинство е най-голямото в ЕС. Ако се говори, че не е интегрирано, то значи е и най-изолирано".

Това каза пред БНР Кемал Еюп, председател на Комисията за защита от дискриминация в коментар за интеграцията на ромите.

"Европа набляга за спазването на правата на човека, затова има директиви, както от ЕС, така и от Съвета на Европа, и се следи за спазването на правата на човека", допълни Еюп.

Още по темата

"Когато нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това, естествено е, че ще ги върнат в тяхната си страна", категоричен бе той.

"Всеки, който престъпва законите, получава санкция. Въпросът е, че става дума само за ромите в момента. Български служби са поканени там (Франция, която обяви, че ще върне в родината им стотици български и румънски роми - бел.ред.), за да уредим въпроса с хората, които ще бъдат експулсирани, това е въпрос на взаимодействие.

Аз съм „за” да има статистически данни, примерно да знаем колко роми имаме, колко от тях работят, колко деца от такъв произход не посещават училище, иначе как можем да направим перспектива за икономиката на нашето общество, както и в социалната сфера?", попита Еюп.

"Аз съм против всички роми да се причислят към обществена група, която е на гърба на цялото българско общество", допълни още шефът на Комисията за защита от дискриминация.

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии. Към отделните групи трябва да има отделна целенасочена политика. Имаме стратегии, програми, но работата там ми се струва, че замира. Ние сме пъстроцветно общество, такова сме били, такова и ще бъдем. Когато има неравно третиране, обикновено това води до дискриминация", категоричен бе Кемал Еюп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ФранцияНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
0
 
! Отговори
Хамава Кратуна преди 13 години
"Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп" - проблем са само тези, които живеят във Франция. Иначе в България ромите бачкат яко и си плащат данъците и социалните осигуровки...! Може би затова искат да ги екстрадират........!
136
2
 
1
 
! Отговори
ДАН преди 13 години
Не ги взимаите тогава подаянията Нали сте горди Работете за прехраната си Пращайте децата на училище за да имат някакво бъдеще и да не мизерстват а не да ги създавате само заради помощите за тях
135
2
 
2
 
! Отговори
тоя па преди 13 години
Що спорим изобщо?!Еюп - мазен с азиатски манталитет от Движенито за Присвояване на Средства,което се подмазва днес на *** опитвайки се да ги купи като електорат.Това са им грижите.*** - под-човеци с неустановен билогичен произход,някога изпъдени дори и от Родната им Индия,намерили убежище познайте къде - в Османската империя,там където са били прибирани всички *** на света,стига да не са били християни .
134
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
127 - *** - работа в тая държава има работа за целият китайски народ - и то най-вече за нискоквалифицирана работна ръка. Огромни площи обработваема земя пустеят, но Бай *** не ще да копа - нали му се позволява да краде и да живее на помощи !!!128 - Селянино - точно така е - гнусните малки чаавета са безнадеждно изостанали още от първият учебен ден - защото не могат да говорят членоразделно и често нямат дори елементарни хигиенни навици !!!
133
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Разбира се - не всички мързелув т и крадат. Само някакви си 90%.144 - ***-висшисти в България са около 4 000, процентът (то-точно ПРОМИЛЪТ) хора с висше образование е по-висок дори в Папуа-Нова Гвинея, дето половината население още живее по дърветата.*** са нисша раса, проумейте го, особено ти - 142. Щом хъхрещите *** са толкова добрички, защо НИКЪДЕ на тоя свят, освен тук, не ги смятат за хора и не ги третират като хора?
132
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така като гледам си явно представител на малцинството...Правилно каза има *** който си работят.... от 1 милион *** в България а сигурно са и много повече работят не повече от 50 000.всичко друго работи през ноща....С какво съм длъжен аз да ви изхранвам вас...КАКВО ПОЛУЧАВАМ ОТ ВАС ?Единствено това,че утре незнам кой *** ще ме обере... ЗАЩО *** УЧАТ ДО 8 КЛАС ?Защо несам видял един *** Вишист с работа ?Знаеш ли защо... защото ви е заложено в кръвта да сте ПУМИЯРИ !
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
15 % OT *** са свястни,а останалите меко казано невъзможни,непоправими.Такава ми е била работата по едно време и си спомням една *** ми каза"ИСКАТЕ ДА НИ НАПРАВИТЕ КАТО БЪЛГАРИТЕ,АМА НИЕ СМЕ СИ *** И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ"И СИ ПУШЕШЕ ЦИГАРАТА СЕДНАЛА ПО ТУРСКИ.Хем смешна картина хем тъжна.*** са непоправими.
130
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Върви и им разправяй на българите , че има *** ,които работят ,а доста българи са по-големи "***" от ***.Не си хабете приказките напразно! За българите истината е такава,каквато на тях им се иска да бъде,а не каква е в действителност.На тях им дай да симулират,че са жертви ,онеправдани , да злорадстват и да настройват *** ,турци и македонци срещу самите тях.Толкова ли им харесва на тези хора да си търсят врагове.За съжаление така възпитават и децата си!
129
4
 
11
 
! Отговори
бг преди 13 години
"Има роми, които работят[копят кабелите], търсят[по дворовете], намират[по къщите на хората], има и джебчии.Към отделните групи трябва да има отделна целенасочена политика[*** и на снимка трябва да се бие].Имаме стратегии, програми, но работата там ми се струва, че замира[спрехме да ги биеме и ни се качиха на главите]."това е искал да каже авторът :)
128
3
 
7
 
! Отговори
бг преди 13 години
"Когато нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това, естествено е, че ще ги върнат в тяхната си страна"А когато и в тяхната страна правят същото - "нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това" какво правим тогава ?Връщаме ги обратно в ЕС ли?
127
3
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Процентът на богатите еничари бил значително по-висок от средния за османското общество като цяло. Те станали предпочитано обкръжение за мнозина султани. Това дало основание да се говори, че славяните управляват Османската империя. Мнозина еничари започвали да се женят, да създават деца и да придобиват собственост. Постепенно службата станала наследствена.От каста еничарите се превръщали в социална прослойка. Преданите до смърт на султана момчета, вилнеели и не се спирали да извършват почти
126
2
 
1
 
! Отговори
манго преди 13 години
до 128: А, обучението било проблем? Ето, училище за 5 годишните е стъпка в правилната посока.. Ще се научат *** на български лека-полека.. Само трябва да им се осигурява и препитание в български фирми и предприятия или пък в техни собствени ***, с инструкции за безопасност на *** с кирилица, ако е необходимо. Така онези, които въобще не искат да се интегрират, само ще трябва да научат азбуката.
125
2
 
5
 
! Отговори
До-ТриЛуни преди 13 години
ДО;ТриЛуниСултан Сюлейман (1520-1566) им разрешил да се женят, я през 1593г. султан Мурад (1574-1595) издал ферман, с който регламентирал това. Било им разрешено да напуснат казармите за да живеят със семействата си, а след това и че могат да напускат столицата.Оправи си първо правописа,пък после и знанията по история!Една поправка само ще вметна-Пише се Еничари,не Йеничери
124
2
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 130Дали фереджетата и дългите носии и шалвари не са били измислени именно за да прикрият недостатъците им ? В потвърждение на това, ще спомена само че преди 2 седмици медиите писаха, че в Москва най-много бракове сключват турци с местни девойки. Случайно ли е това ?
123
2
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 130Интересното е, че еничарите, набирани от други народи, са представлявали елита на турската нация, който е определял кой да седи на трона. Така, е имало случаи, когато султани са ставали техни "колеги" от други националности. Така или иначе, потомците на еничарите и днес се отличават от основната маса турско население - сини очи, светла кожа, руси коси, телосложение. Голяма част от днешните турци са родени от славянки, отвлечени като бели робини от Украйна, Полша, Унгария, България, и др
122
3
 
13
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО за РОДИТЕЛИ, ЗАВЪРШИЛИ 8-ми клас ! И до 3-то РАЖДАНЕ !ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ... Без значение е, дали ми вярвате. Ако горните неща не се направят ВЕДНАГА, нас ни чака клане Но Борисов, Сидеров, И. Костов и М. Димитров подозрително си мълчат ..."Опозицията" - Доган, Станишев, Яни също подозрително си мълчиСоциалния президент с "българското" име Седефчов, също си мълчи
121
2
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 130След насилственото им отнемане децата се изпращат в определени за тази цел центрове в Цариград, Галата и Одрин. Те се обрязват и получават ислямско възпитание. Разделят се на две групи - ишоглани и аджемоглани. Първите получават изключително добро образование, като се подготвят за висши държавни постове. Останалите са готвени за Еничарския корпус или за обслужващи длъжности в двореца, като междувременно много от тях работят в градините на султана или на други места. След навършване на пъл
120
2
 
5
 
! Отговори
Nostradamus преди 13 години
След като не успяваме да ги интегрираме(цивилизоваме), нека ги изпратим в Европа, ама всичките, дори и тези, "които работят", за да ги интегрират европейците.Ние се провалихме в ромоинтеграцията...
119
2
 
6
 
! Отговори
с празни приказки преди 13 години
Не става - за да има работа за народа на България независимо кой какъв е трябва да има работеща икономика,развито земеделие и животновъдство - както беше преди 89 год - тогава за всеки имаше работа и нямаше такива престъпления - а сега като няма работа българите бягат където им видят очите а останалите се спасяват кой как може - та това си е държавна политика - само тя може ако иска да оправи живота на хората.
118
4
 
0
 
! Отговори
ТриЛуни преди 13 години
Бре *** Ясенче! Виждам че не си на ясно хич с историята.. прочети още малко и от неотрални историци тая история за Империяата.. и ще разбереш че децата които са взети като кръвен данък за Йеничери, никока не са имали правото да се женят, как-то и да се занимават с търговия и.т.н. Целия им живот преминавал във войската за което получавали и заплата. Един вид професионална която едва в последните години и България мина на подобна система.