Няма шофьорска книжка без завършен 10-и клас

Учениците до седми клас ще учат по цял ден
Обновена: 29 дек 2010 14:55 | 28 дек 2010 07:00,
160
Няма шофьорска книжка без завършен 10-и клас
Снимка: Булфото

Завършването на десети клас става задължително и без него няма да може да се получава шофьорска книжка, предвижда новият законопроект за училищното образование, пише „Труд”.

Текстовете предвиждат също учениците до 7-и клас да ходят по цял ден на училище. Предвидено е промяната да влезе в сила от учебната 2011/2012 г.

Целодневното обучение ще става постепенно и ще е по избор на децата и техните родители, обясни заместник -министърът на  образованието Милена Дамянова.

Тази година по цял ден в училище са първосласниците.

Финансирането на целодневното обучение вече е осигурено. 180 млн. лева от еврофондовете ще бъдат разпределени първоначално на 700 училища в по-малки населени места, в които има около 136 000 ученици.

Денят в училище ще бъде разделен на два модула – редовните часове и самоподготовка, към която ще има игри и извънкласни дейности.

Храната в столовете ще бъде платена от държавата, а училищата ще получат пари за да осигурят помещения за забавачката.

Родителите пък вече ще одобряват учебниците по различни предмети чрез училищното настоятелство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
7
 
6
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Синът ми е в първи клас, целодневно, а заедно със съучениците си едва срича. Двама даскали ги водят , две заплати вземат, а се налага ние в къщи да си учим децата да четат и пишат. Аман ти е училището, аман са даскалята и цялата просвета! Само за мангизи зеят по родителските срещи, сякаш ние ги копаем на поляната. Затова и на децата им писва от фалшиво обучение и не е.ават даскалото за нищо. Кой ще го опровергае?
135
5
 
2
 
! Отговори
Иванова преди 13 години
Нормалните хора в БГ след успешно предотвратяване на подобни безумия с протест- /безумия като това да отнемат личното време на децата ни във враждебната среда каквато е в училище по цял ден/ и се успокоим то отново тези бандити от мнозинството ни заливат с глупостите си и унищожиелните си планове-щяли сега да зомбират децата ни по цял ден-според мен до обед на училищее достатъчно да се ходи . Какви са тези фашистки закони да ходели по цял ден. Трябва да се протестира!
134
6
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 13 години
Според мен не трябва децата да учат по цял ден-в училище не е лесно да се съсредото чиш и да си научиш домашното за следващия ден-най-добре си е до обед и след това вкъщи на спокойствие да си еучат както досега. Отново геноцид срещу нацията и децата на България-трябва да се протестира срещу тези наредби.
133
3
 
11
 
! Отговори
Ani преди 13 години
Аз не мисля че 18годишно дете е готово да шофира и да взима отговорност!
132
8
 
1
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Трябва да отпадне изискването за образование,достатъчно е кандидатът да чете,но пък да измислят ежегодни драконовски психотестове !
131
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Бай *** не взима книжка, той си я купува, и пак ще си я купува... Жалко, но факт!
130
1
 
2
 
! Отговори
ангел преди 13 години
хмм.... е на мен си ми искаха диплома за СРЕДНО образование, за да ми издадат книжка. никой не ми каза "за средно ИЛИ за основно". така че кво му е новото на новия закон?
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така, да ги видим сега ***... Отдавна трябваше да се направи това! макар че кой знае дали ще го направят. А и *** и без книжки си карат и трепят хора. Но дано да стане! И да затегнат контрола по пътищата.
128
0
 
2
 
! Отговори
sega преди 13 години
polugramotnite ste pochnat da protestirat ;)))
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз мисля, че навършени 18 години и диплома за Основно образование са достатъчно изискване за придобиване на правоспособност. Основното образование трябва да е гарант, че завършилият го може да чете и пише! От друга страна се доказва много по-лесно, а и дипломите по-лесно се проследяват (при наличие на желание разбира се)
126
0
 
8
 
! Отговори
ani преди 13 години
Чудно ми е как *** ходят с мерцедеси,BMW-та и други скъпи коли при положение че нямат 6 клас? А сега говорим за 10клас.. но те са умни правят си татос на ръката с имената си и личните данни.. а ние със средно за висшо учим и си караме голфчето..но от горе се вижда всичко само с това се успокоявам..
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 118:то хубаво предлагаш, но първо трябва да проверят служителите на КАТ дали могат да четат и пишат правилно и дали знаят задълженията си. Аз лично не съм убеден, че в КАТ работят грамотни хора (никой не иска да са генийчета)
124
0
 
8
 
! Отговори
Lan преди 13 години
"Първосласниците" особено ми хареса! А на бай *** не му пука - кара си масово БЕЗ книжка, а на катаджиите не им се занимава, защото като го спрат обикновено е и без лична карта, въри го търси к'ъв е и от къде е!
123
0
 
10
 
! Отговори
ivza преди 13 години
До сега си купваха книжки и продължават, ами че и дипломи ще си купуват както е до сега, само че не за завършен седми клас, а за 10-ти.Цената ще е висока-еха.Да му мислим ние-къде ще се завираме или да си купваме по един бтр от военните -и напред.
122
0
 
6
 
! Отговори
професионал преди 13 години
Много ми е интересно , как бай *** ще вземе книжка , като те масово ходят до 4 клас на училище.
121
2
 
8
 
! Отговори
ние преди 13 години
Уважаеми! Прав си, че на ден /средно за седмицата/ учителят има 4-5 часа. По 40 мин. = 3,5 ч. на ден /горе-долу/. Очевидно не включваш времето за подготовка на уроците за следващия ден. Когато преподаваш на 3-4 класа, това означава минимум по час за всеки клас. Освен това ежедневно трябва да оформяш документацията по дневника / повечето са и класни ръководители/. Преподавателите подготвят тестове за проверка на знанията. Това също е време! А насреща получаваш неразбиране!!!
120
0
 
15
 
! Отговори
кк преди 13 години
Що се отнася до проблема с неграмотността - ами то тя е повсеместно разпостранено явление. Учениците са неграмотни - да. Парламента и правителството са некомпетентни -да, Само Калина Илиева е с Висшу
119
4
 
7
 
! Отговори
asd преди 13 години
учителите работят 40 часа. Друг е въпроса, че учебните часове са по 25-30 часа седмично. През останалите 10 часа има учителят има други задачи и отговорности.С приключването на учебните часове работния ден не е приключил.
118
5
 
6
 
! Отговори
Ботьо Петков преди 13 години
Кой е виновен, че децата са неграмотни и необразовани? Не правят разлика между ромеи и роми, примерно не знаят кой е Франклин Делано Рузвелт, Чърчил и т.н., а за факти от Бг история да не говорим. Кой ще поеме отговорност за този феномен в последните години - необразовани деца? Интересно ми е мнението на учителите.
117
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва само да задължат катаджиите при спитане на автомобил да помолят водача да прочете един ред от закона за движение по пътищата.А който не се справи да му се потърси изпитния протокол и подписалите го лица.И никаква дискриминация. Отнася се за всички.Лесно е.