Още не евакуират нашите от Либия

МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските граждани
Обновена: 22 фев 2011 16:47 | 22 фев 2011 14:05, Елка Василева
127
Още не евакуират нашите от Либия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителственият Airbus и осигуреният от държавната фирма „Техноекспортстрой” още един самолет с капацитет от 180 места, който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия.

От пресцентъра на Министерството на външните работи казаха, че се обмислят различни варианти за изтегляне на българите от Либия. Оттам не уточниха колко българи са пожелали да се евакуират от африканската страна.

По данни от понеделник регистрираните български граждани в Либия са 500, около 60 от тях с в Бенгази.

МВнР призова българските граждани в района на Триполи тези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно време.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. 

Още по темата

Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. На аерогарата в Триполи засега няма подобни проблеми.

Освен въздушния транспорт друг вариант за евакуиране на чужди граждани от Либия е морският, който е избран от Турция.

Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
LIBIEC преди 13 години
EI BULGARO,OPRAVETE SI VASHTA DARJAVA.NIE SME SI DOBRE S GDAFFI.PROTESTIRAT SAMO PRODAJNI PALESTINI,ALKOHOLIKS I NARKOMANS.VIVA COLONEL GDAFFI.
125
0
 
1
 
! Отговори
.................. преди 13 години
Абе все държавата ни виновна. Нямали сме държава, която да ни пази. А държавата има ли си граждани, които да я градят? Кой си хвърля буклуците през прозорците - държавата или гражданите? Кой замърсява паркове, улици, плажове и т.н. - държавата или гражданите? Кой рисува по фасадите на сградите и чупи спирките на градския транспорт - държавата или гражданите? Изпражненията на чии кучета застилат тротоарите - на държавата или на гражданите? Каквито гражданите - такава и държавата им.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И после Хитлер бил виновен
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си стоят там,никой не ги е пратил там.Всички знаехме що за човек е Кадафи от медиците ни.И те какъв *** търсят там,малък им е света,че точно в лИБИЯ.
122
2
 
2
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.Ще стане интересно ако нашите отидат там неканени и опитат без разрешение - да ги свалят и 2та самолета -дали боко ще се опита да покрие случая или ще опищи Европа че и 2та самолета които има България вече ги няма - и че откраднатите пари от държавата не летят
121
0
 
9
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
По-добре да си стоят в Либия, защото и тя по-бързо ще се оправи след тези размирици отколкото БГ за 21 години
120
1
 
2
 
! Отговори
и какво преди 13 години
още чакат, че не ги евакуират ? пак ще останат май предимно наши хора там... както стана навремето със сестрите
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вижте ние нямаме държава всичко е гадо хората не знаят къде са ние нямаме държава която да ни пази
118
0
 
6
 
! Отговори
Венко преди 13 години
... и накрая цял свят ще гледа как Кадафи опъва шатрата си някъде около ООН, пред погледите на стотици дипломати от голямата демокрация, готови да му целуват ***.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
116Не само срещу Израел, а срещу целия свят който не е ислямски.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е че Третия Антихрист и кликата уахабити около него, които се намират в Саудитска Арабия са организатори на тези уж революции за доброто на хората, но истинската им цел е не установяване на демокрация, а да свалят светските режими и да се установят ислямитски правителства, които обединени да се изправят срещу Израел с цел унищожаването му, а от там световна война ни е 100 % сигурна. Така че под прикритието на добрите намерения се крият пъклените планове на войнстващия ислям.
115
0
 
11
 
! Отговори
М преди 13 години
Външната политика е много важна, а очевидно нашите политици не я умеят. Искрено се надявам, че българите, живееши там, ще се завърнат живи и здрави. Съветът ми е да се опитат да се оправят сами.
114
3
 
5
 
! Отговори
невена преди 13 години
въздушното простарнство е затворено за неопределено време, има гражданска война,жертви,ранени,стрелба,а нашите обмислят,какво обмисляте бе..,кажете си,че в момента не можете да направите нищо, закъсняхме със самолета и чакаме...докато се намислят..айде бб да подкарва самолета,нали е всеможеш и всезнаещ
113
8
 
2
 
! Отговори
haho преди 13 години
Тука виждам идея за бизнес. Имигрантската ***, която е на път да залее Европа да се прати по затвори, и медицински екипи да им взимат органите за да ги продават. Това ще генерира добри печалби, трябва да се предложи в Брюксел :)
112
4
 
6
 
! Отговори
М преди 13 години
Цялата ситуация започва да ме притеснява. Гледам и по чуждите телевизии. Не е много ясно какво точно се случва в Либия. Излиза, че въздушното пространство на страната е затворено, но определени държави получават разрешение за кацане, за да изтеглят хората си. Нашите очевидно не са. Няма и да получат, защото преди години, когато трябваше да замълчим при пристигането на медиците ни на родна земя, ние ги посрещнахме с фанфари и цветя. Не се прави така!
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не знаеш в България има някъде към 2 милиона с месечен доход около 75 долара! Само че в Либия с 1 долар може да живееш три дни, а у нас за един обяд няма да ти стигнат! Ясно е, че не живеят в разкош, но още не е ясно че няма да изпаднат в пълен хаос и нищета..От гражданска война никой не е забогатял, освен търговците на оръжие...
110
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдаваща преди 13 години
По-голямата част от работещите в Либия българи са заети в здравеопазването и съм убедена, че ще са по-полезни на работните си места сега...
109
2
 
11
 
! Отговори
до 106 - NEXX преди 13 години
Имаме си посолство със "страхотни" дипломати в Либия.Какво ти е виновен Младенов, че не могат да преценят правилно ситуацията и да представят реалната ситуация в страната? Грешни назначения, грешни решения.
108
1
 
9
 
! Отговори
babavi преди 13 години
Наш'те пак демонстрират абсолютна некомпетентност на оперативно ниво. В Либия вече бушува гражданска война, а "МВнР работи по различни варианти" - нищо конкретно не върши.
107
3
 
9
 
! Отговори
еее преди 13 години
Лошото е ,че във всеки котфликт в света е намесена САЩ .Еврейте които я ръководят са най-гнусната част от човешкото общество.Не се спират пред нищо,дори и пред убийството на деца.