Борисов гарантира високи заплати в IT сектора

Все по-високоплатени места ще се откриват, сигурен е премиерът
Обновена: 9 апр 2011 16:02 | 9 апр 2011 16:00, Красимир Ангелов
492
Борисов гарантира високи заплати в IT сектора
Снимка: БТА

"Завиждам ви не само за младостта, но и за знанията и за уменията”.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов откри Седмото национално състезание по компютърни мрежи за ученици, което се организира от Министерство на образованието, Софийски университет "Св. Климент Охридски"и Българската асоциация на мрежовите академии.

"Това, което направихме за вас, е че от 37 държави IT компанията "Хюлет-Пакард” направи своя логистичен център в София.

6-7 месеца търсеха държавата с най-ниски данъци и с най-голям интелектуален потенциал. Българите работим трудно вкупом, но индивидуално вие нямате равни по света”, каза премиерът в обръщението си към учениците.

Той бе категоричен, че се създават много положителни възможности за младите хора, които в същото време дават лице на страната.

"Все повече и с по-високо заплащане работни места ще се откриват в България. За хората като вас ще гарантирам големи заплати”, обеща министър-председателят.

Той отчете, че средната заплата в IT сектора е 7-8 хиляди лева на месец.

По думите му все повече млади  специалисти вече се връщат в България, след като са работили и учили в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"а защо в НР заплатите са 1000-2000 лв? "А защо заплатите в СНР са по 14-15 хил лева?
288
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 3 метра на границиците - КАШИК С ШМАЙЗЕР. Който понечи да побегне от родината да бъде изпращан в Родопите на принудителен труд. Който шпионира в полза на чужда държава в каменоломната ! Всички социални мрежи и места за изразяване на свободно мнение - ФИЛТРИРАНИ. От 10 Българи - 9 доносници да бъдат. Да се пеят песни в слава на Картофа, и да се садят картофи, и да се ядат САМО картофи- до пълното оскотяване на тази пасмина. Напълно цензурирани медии и удар с камшик на провинилите се твари.
287
1
 
12
 
! Отговори
do 269 преди 13 години
Ей ***!!!Кол Поинт подържат AVG целия съпорт както мейли така и чат и телефон е тука бе куха лейко-мен ми предложиха 780 лева бруто и им казах да сменят дилъра
286
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 13 години
Боко пак е ял зеленясали картофи, вместо да ги даде на прасетата!
285
0
 
17
 
! Отговори
шопът преди 13 години
А сега сериозно. Защо ББ се появи на това състезание? Защото след пълния провал на неговото управление ,му е необходимо да демонстрира,че някъде в България нещата са добре,заплатите са доста над средните. Да това е така ,но не виждам никаква заслуга на държавата и правителството,което ни предлага да садим картофи. Не видях през тези 20 месеца науката и образованието да са им преоритет.Това му появяване го приравнявам към безсмисленото и парадно рязане на ленти.
284
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
царА ме караше да се чувствам унизен като българин
283
1
 
9
 
! Отговори
м.с. преди 13 години
Само дето няма да има кой да ги лекува тия с големите заплати,защото ние с малките(лекари и сестри масово си заминаваме от България)
282
4
 
0
 
! Отговори
До 250 преди 13 години
Ти от кадие дойдя ва- нешто не ти се разбира селски,научи се първо да говориш и след това да почнеш да пишеш.Селски чикундур
281
0
 
7
 
! Отговори
до Димо преди 13 години
а защо в НР заплатите са 1000-2000 лв?
280
4
 
19
 
! Отговори
Кирчо преди 13 години
Вчера прелиствам вестника да си търся работа и какво да видя:- търси компаньонки,заплата 3000-5000 месечно- търси учители,заплата 450 лв месечноведнага ми стана ясно в каква държава живеем,терминал 1 е решението!
279
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чук чуккааа чук чук чук , кой ще *** първи тук
278
10
 
8
 
! Отговори
Димо преди 13 години
Заплатите в ИТ сектора вече са стигнали това ниво. За работя в български филиал на западна ИТ фирма и от година вече средната заплата е 6 хил лева за програмист, а някои с повече от 10 години опит взимат и над 8 хил. Това е нормалата заплата за сектора и скоро всички ИТ фирми ще стигнат тия нива на заплати със или без гаранциите на Борисов.
277
1
 
3
 
! Отговори
Rapass преди 13 години
Силно се надявам там да не се намеси
276
3
 
4
 
! Отговори
271 преди 13 години
в България повече пари няма да вземешсъбирай багажа за чужбинааз го направих отдавна и сега взимам европейска заплата
275
3
 
3
 
! Отговори
до 271 преди 13 години
ами усъвършенствай се и взимай повече
274
0
 
5
 
! Отговори
що преди 13 години
ги лъже децата ? вместо IT що не им даде за пример министерския сектор - дето с няколко порядъка по-високи за печалбите, инач ещяхали стс зъби и никти да драпат да стават такива
273
1
 
15
 
! Отговори
до 271 преди 13 години
Как 1500 лв. ще взимаш бе ? Бойко каза между 7-8 бона. ТИ СИ КОМУНИСТ И ЛЪЖЕШ :)
272
0
 
2
 
! Отговори
до 269 преди 13 години
ами 800 лв, какво не разбра
271
2
 
10
 
! Отговори
НЕТА е НЕТАКА. преди 13 години
Тиквеникът Бойко вече мязя на тутманик.кога бе ***, га стана пипон, кога зе да ръси мисли като Кратуна, по-куха лейка от Буда никой в бившият соц не еимал и неможе да има. Буда яко е стиснал първото място по малоумност, неграмотност и некадърност.затова всяко нещо до което се докосне е оплюто, олигавено и до два часа го гепва мухала.във всека негова стъпка местините мухи намират ***.във всека негова дума Цеца намира време да се усамоти и да изкара един мозъчен оргазъм дез да рови в хралупата с молива.Единствен Цецо, лее куршуми, коже сабли френгии и шие хайдушки одежди с които да нападне посред бял ден *** полигона в Банкя и да арестува Буда. Баблъчката на Цеци, в очакване на нов режим, бродира със сърма на бяло-зелено-чевеното знаме златни гербери около които като звездите на Европейската Униа са се наредили 12 апартамента.Федоска издава нови документи за собственност, Дянков изрязва от самоковскот тенеке на Сандъкова необходимите стотинки с които да върже бъджеда.Гражданите спокойно на големи талаза се редят сутрин преди работно време пред поделенията на МВР да има сменят батерийките от личните СРСета и да им земат копие от записаните им изяви.Само е Кромит Лук Оил персоналът отказва да пие бира в работно време и отговорно изработва за нуждите на Бълграското Робско сотпанство необходимите количества горивно-смазочни матреяли.на бунището банда от *** с Докторати по Вторични суровини разглобяват статуя на Буда от която отделят чрез лазерен лъч азбестов пожарникарски маркуч.затворите пълни със симпатизанти, на симпатичния бесепант.мумята на последния източен нацист жиснала на дървото пред ЗУМ се люлее от вятъра , който от как е пукнал не е бил никога боленокован в тежки пранги, Азис, е прегънат на две и съблечен чисто гол. над него стои надпис с малка граматическа грешка пречинене от дълъг живот в милицията " Това е плювалник. Плувайте на уний място!", От ръководството!Азис стен хомосексулано и моли всеки плюващ да пусне достойството си да му поплува в органа.Костов, прегърбен, с гега на един крак проси пари от богатите ***.Яне Янев е успял да резна конника от статуята на Освободителя и се е настанил на седлото. От високото място чрез модерни наблюдателни средства за дневно и нощно виждане и чуване, Яне записва кой, какво, кога, с кого и къде го няма.Таксиметровите шофьори предлагат на граждани да ползват такситата им от точката А до т. Б и обратно ако желаят като целият курс му е фрее, ако пътникът успее да запали, подкара и закара сам колата от-до.На нета е останал само един анонимен участник. като новото има на НЕТА е НЕТАКА.
270
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичкото селянин са нанесе в Софията, и е готово да работи и за 300 лв. Ние, Софиянци наеми не плащаме- мама и тате ни гледат и за 300 лв (както на вас ви пращат бурканите със свински уши и крачета). НЕ РАБОТИМ и искаме достохно заплащане. ИСКАТ НЕ ИСКАТ 800 лв. МИНИМУМ можехме да извоюваме. Ама дойдохте с налъмите от кол и въже, тия дето се събувате пред вратата и си оставяте обущата на стълбището върху килимче- ТА НИ РАЗГОНИХТЕ ФАМИЛИЯТА.