Вдигнаха въздушната линейка за тежко ранен

Той е на 62 г. и вече е в “Пирогов”
24 юни 2024 09:17, Инна Ангелова
8
Вдигнаха въздушната линейка за тежко ранен
Снимка: БГНЕС

Медицинският хеликоптер късно снощи извърши поредна спасителна акция във великотърновската болница. Транспортиран е пациент на 62 години в критично състояние. Той е откаран от въздушния хеликоптер към “Пирогов”. Мъжът е бил в критично състояние и с множество травми след катастрофа в района на Полски Тръмбеш.

Транспортирането му по въздух се е наложило заради нужда от високоспециализирана медицинска помощ, съобщава БНТ. Около 50 минути е било времето от кацането до излитането на въздушната линейка. Хеликоптерът е излетял в 21,07 часа от площадката във Велико Търново.

"Това е пациент с фрактура на шиен прешлен, фрактура на коляно, 7 счупени ребра и счупена гръдна кост. Това е тежка политравма, която изисква много компетентност. Искам да благодаря на "Хелимед сървиз" и на спешната въздушна медицинска помощ, които се отзоваха изключително бързо, съдействаха за прием на болния", каза директорът на МБАЛ "Стефан Черкезов" д-р Даниел Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Общество
Над 100 ел. тротинетки конфискувани от община Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
за 260 човека на преди 5 дни
година е добре . Малко хора, малко курсове . Спартан и други военни хеликоптери има . Срамна работа . убиха англичанина . в пловдив са некадърни . на морето медик ако видиш е добре .
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Умницииии! До 2019 имахме съвременни въздушни линейки!!!!! Българина не иска да плаща. Една планинска застраховка не иска да плати. 14-15 лв.на месец. Става думи за символични суми. За цигари и алкохол има. За другото друг да плаща. Имаше си абонамент за медицинска услуга с хеликоптер. Около 200лв. на година.
5
1
 
2
 
! Отговори
Този Който преди 5 дни
От същата площадка в Търново до 1993г редовно се осъществяваха полети по медицински причини. Ама умнокрасавитета за тогава и дума не обелва, а сега се скъса да хвали, че сме имали, видиш ли въздушна линейка. Не че е лошо, но това въобще не трябвало да го прекъсваме, та сега все едно голяма работа сме свършили.
4
1
 
5
 
! Отговори
32335445 преди 5 дни
Защо да са се "оляли"? Щеше ли да ти е по-добре да четеш за поредния загинал по пътищата? Много по-добре е да четем за пореден спасен. Браво на екипажа и отговорните за бързите и адекватни действия.
3
1
 
11
 
! Отговори
Селянин преди 5 дни
Истината е, че държавата трябваше да инвестира в този медицински транспорт преди много години, а не да чака само пари от ЕС! Надявам се, че след като приключи проектът ще има пари за поддръжка на хеликоптерите, а не като всички друго в тази страна да умре след 2-3 години експлоатация.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Журналите се оляха с този хеликоптер. Като в детската градина.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не знам какво толкова това се изтъква като новина. Хеликоптера си е въздушна линейка, върши си работата. В Германия имат медикоптери отпреди 60 години, тука кой знае какво е станало.