Около 40% от камионите по пътищата са претоварени

При допустима маса от 40 т превозни средства са с тегло 60 т
11 юли 2024 21:45, Анисия Иванова
15
Около 40% от камионите по пътищата са претоварени
Снимка: БГНЕС, архив

Съвместни действия за спиране на достъпа на претоварени камиони в пристанищата по река Дунав и Черно море. Това обсъдиха на среща заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Натова и Димитър Недялков с представители на държавните и частни пристанищни оператори в страната.

Целта на мерките е подобряване на безопасността на движението по пътя и опазване на транспортната инфраструктура, каза заместник-министър Анна Натова, съобщиха от МТС.

Заместник-министър Димитър Недялков информира, че се водят разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за използване на вградените в пътищата кантари на тол системата за контрол на спазването на максимално разрешеното тегло товари.

„Данните към момента показват, че около 40% от камионите по пътищата са претоварени. При допустима маса от 40 тона, през тол кантарите, които в момента работят в тестов режим, преминават превозни средства с тегло 60 тона“, добави заместник-министър Недялков.

Анна Натова и Димитър Недялков бяха категорични, че при предстоящите единни действия за операторите на пристанищните терминали няма да има негативни икономически последици. Предстои в кратки срокове да бъде изготвен документ за взаимно партньорство между Министерството на транспорта и съобщенията и всички пристанищни оператори в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: пътищатировеМТС
Още от Общество
Опит за източване на Здравната каса в Пловдив
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Разбрахме,че 40% от камионите са претоварени.Не разбрахме какви санкции са получили нарушителите.Министрите трябва да действат,не само да наблюдават.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Претоварен камион с превишена скорост по некачествен път!
11
0
 
4
 
! Отговори
До3 преди 2 седмици
Днес в Румъния беше 39гр. Тировете си летяха цял ден, на колко градуса ги спират на 60 ли.
10
0
 
7
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
Те тия биясаджии затуй имат къщи по Гърция и навсякаде по морето,колко и как никой не казва от каде тия пари..??
9
7
 
3
 
! Отговори
пепи преди 2 седмици
Кой нормален чорбаджия ще си претовари камиона . 60 тона не са 44 тона . Това са глупости .
8
4
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 2 седмици
Ти природно ли си толкова npocту или го тренираш усилено бе тpaH3истор
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма камион извършващ международен транспорт, който да пътува претоварен,претоварени са единствено камионите на големите ганьовскииграчи, които всички вие сте ги виждали как вилнеят по шосетата само на България,разпадащи се и натоварени "колкото може". Това самосвали, особено четириосни,гондоли със скална маса и фракции разни и превозващите крадени дърва на дъпъсъ. Понеже плащат такса спокойствие,или такса банкянско шкафчи, всичко е наред, разнасят кал, мръсотия,прахоляци, рушат,но няма нищо.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
60 тона композиция не спира като 40 тона. Претоварването на камионите трябва да се криминализира. Това е престъпление, също като опита за убийство.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кантарите работеха докато второто правителство на борисов унищожи пътни такси към иап, развалиха и системата, която автоматично мереше и начисляваше такси. После се сетиха , че спряха приходите и изхарчиха/откраднаха огромни пари за нова тол система, която още не работи както трябва.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този транспорт трябва да бъде заменен с жп превоз, а транзитно преминаващите камиони на границата да се товарят на товарни жп вагони до точка на излизане. Камион само от гарата да склада.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Румънците спират тировете през деня при високи температури. Ние защо не го правим?
2
4
 
5
 
! Отговори
Батя ви преди 2 седмици
Е не мое така! Те трябва и да ги спират при горещо време ама нейсе, требе да фърчат "нещица" за Украйна! Па разбитите и окепазени пътища - нема грижи, пари ше трошим от нашите!
1
10
 
5
 
! Отговори
Тираджия преди 2 седмици
А ако пуснат повече камиони, ревете че били много, угодия няма! А никой не си дава сметка, че без този транспорт само след няколко дена рафтовете в магазините ще са празни. Чудите се как да цакате!