Helpbook: Хапваш в ресторант, накрая плащаш и такса климатик

В платформата получихме сигнали за развалено месо, разбити площадки
12 юли 2024 21:00, Анисия Иванова
119
Helpbook: Хапваш в ресторант, накрая плащаш и такса климатик
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info отново получихме сигнал към БАБХ за закупен некачествен хранителен продукт от голяма търговска верига. В случая това е тарелка развалено вмирисано и лепнещо пилешко месо. Ето какво пише нашият потребител:

„Това не е първият случай, в който купувам вмирисано месо оттам, но едва сега подавам сигнал за това, с цел недопускане да бъдат предлагани хранителни продукти, които могат да бъдат опасни за здравето след консумацията им.

Оправданието на управителя на търговския обект е, че продуктът е все още в срок на годност, още един ден и „няма как тя да обикаля магазина, да отваря продуктите и да ги помирисва“, за да проверява дали има нещо, което е развалено. Оправда се с производителите, както и че етикетът (файлът, който прилагам) е техен, което е откровена лъжа. Обръщам внимание и на случай, в който ни е продавана и риба, стъпка преди разпадането на месото, която не е опакована предварително и би трябвало да е поне видимо състоянието й при предлагането й от витрината. Също, при варене на свинско месо, закупено от хладилната витрина, се е усещала миризма на химия. С какво ли е обработвано месото? Трудна е борбата с големите вериги, но нека поне има някакъв контрол на бързооборотните хранителни продукти в тях, особено в летните месеци с високи температури – начин на доставка, температура на съхранение и прочие….. за здравето ни става въпрос все пак!“

Друг наш потребител посетил със семейството си заведение за хранене в Асеновград. Каква била изненадата му, когато поискал сметката и видял ръчно дописана сума за ползване на климатик за сумата от шест лева.

Немалко сигнали получихме за порутени детски площадки и съоръжения на места за отдих в цялата страна. Ето какво ни пише наш потребител от Габрово: „На детска площадка на Спортна зала има следните счупени неща, нуждаещи се от ремонт:

- малка детска пързалка - има счупване на пластмасата, което е опасно и е възможно порязване на ръката
- кошче за боклук без дъно (и изобилие от боклуци под него)
- счупена ключалка - не е възможно заключването на вратичката в посока поляната/реката, което е опасно за малки деца, тъй като могат да отворят сами.

В допълнение към нуждата от ремонтни дейности, моля Община Габрово да обърне внимание и да насочи вниманието и на друго компетентни органи, че въпросната площадка е използвана като място за запои от клошари /бездомници и други хора в неадекватно състояние, което прави площадката на практика неизползваема от деца в такива моменти - смрад на алкохол, цигари, стъклени бутилки и други подобни.

Същата редовно се използва и от тийнейджъри. Пространство зад самата площадка пък е обществена тоалетна използвана за удовлетворяване на всякакви нужди. Моля да бъдат взети адекватни мерки, за да може най-важните и ценни жители на нашия град - децата, да живеят в една нормална и чиста среда!“, се настоява в сигнала.

Подобно е положението в столичния Южен парк- счупени пейки, скелет на беседка, обрасли пътеки и липса на осветление.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Общество
Работодателят трябва да осигури условия за работа в жегите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Балдур преди 2 седмици
За пръв път виждам върху касов бон да се дописва с химикал.... Тва го правеха до преди 35-40 години, в Хоремаг-а, но тогава нямаше касови бонове а хартиен кочан нефискален.
97
0
 
1
 
! Отговори
Йокин преди 3 седмици
A за такса климатик утре ли да четем???
96
0
 
2
 
! Отговори
Поне го прочетете преди 3 седмици
И на бръснар се оставя бакшиш .Аз поне го правя когато видя , че се старае .А за месото е смъртен грях на служителите на ДВСК да не запечатват витрината с намерено месо което е възможно да убие човек. За бакшиш климатик ще го има в касовия бон защото келнерката е любовница на бармана или управителка.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
17 правиш го защото не си професионалист , един такъв никога не би си позволил да направи такова нещо . Това е позорно .
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой може да напише "продухване от сервитьорката 50лв" и плocоземците тук като нищо ще се вържат и ще питат "къде тва заведение" ай сиктир с тия глупости за популярност..
93
0
 
6
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 седмици
До Анонимен Ти не подозираш ли че след като си отворил заведение и на вън е адска жега климатика требе да е включен и без заявка от някой!
92
2
 
2
 
! Отговори
гот преди 3 седмици
До Инетересномн.тъпо
91
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
Българинът е мързелив народСамо кусури намира,но да направи нещо по тертип,не може Заслужаваме си съдбатаТакса климатик ...егати простотията,а такса запарен вмирисан въздух?!
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В наща кръчма 2 бири и една шопска 11лв (5.50 евро) .. И си гледаш мача без такси.. В Англия 1бира (иейл) ми беше за същите пари
89
2
 
11
 
! Отговори
Парадокси преди 3 седмици
Асеновград , малката Ница на Балканите...Тия кифли в тях ядат компот с хляб, но на ресторант са хай лайфа....
88
1
 
7
 
! Отговори
Форекс преди 3 седмици
По ресторантите само кантонерки и сутеньори.
87
1
 
6
 
! Отговори
Хепи къстъмър преди 3 седмици
Ако сервитьорката ми прави като вятъра може и 60 да дам.
86
1
 
10
 
! Отговори
1346 преди 3 седмици
До Краварски к0пт0рГан'оооо, ***'о, все някой друг ни е виновен на нас! Ако не са "краварите", ще е турското робство, ако не глобалното затопляне, ако не ЕС, НАТО.... Заради това мислене си останахме най-големите *** в Европа, че и отвъд!
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Забравили са да пишат ползване на маса и стол.
84
1
 
4
 
! Отговори
От Испания преди 3 седмици
Снощи след работа в квартална кръчма :две бири и една специална 8евро. Говорим за тукашните по 330мл.
83
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз съм бил на ресторант на Запад, където лично главният готвач ходи от маса на маса да разговаря с клиентите харесали ли са храната, а тя беше в изобилие и превъзходна и никой не ни е добавял такси с химикал!
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А бе то и бакшишът е аванта, но е признание за качество! А като няма качество, какво по дяволите искат!
81
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Америка например бакшишът е негласно задължителеб, но и обслужванвто е на висота!!
80
1
 
23
 
! Отговори
да ама не преди 3 седмици
няма лъжа няма измама ако не беше климатик щише да е такса сауна и пак същата цена , което си е чиста аванта.
79
3
 
25
 
! Отговори
бай Най! преди 3 седмици
До Бай Байдън.Точно климатика е проблема ,приятелю,защото е дописан с химикал!След кратко замисляне,стигаме да резултат,че данък върху 161лв.има,но върху 6те лв.за климатика-няма.Нали така.Че някой сервитьор може да впише сметката от личната си рецепта,глобата си от КАТ за превишена скорост.Та тук има самоуправство.Нарушение на закона.Това е проблема.Все едно в дипломата си за образование да си допишете с химикалка още една специалност.