Запрянов разпореди: Цялата армия на крак заради пожарите

Възможностите на МО не са безгранични, заявиха от военното министерство
17 юли 2024 18:30, Красимир Ангелов
127
Запрянов разпореди: Цялата армия на крак заради пожарите
Снимка: БГНЕС

Всички формирования на въоръжените сили и техните модули да бъдат приведени в готовност за гасене на пожари при необходимост, разпореди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Това става ясно от съобщение на Министерството на отбраната (МО).

Още по темата
Това се отнася и за формированията в областите, в които ситуацията е спокойна.

От МО призовават гражданите да имат предвид, че възможностите на армията за гасене на пожари, особено от въздуха, и за транспортирането на тежка техника за проправяне на просеки, не са безгранични. Спазвайки противопожарните изисквания най-добре българските граждани ще допринесат за овладяването на критичната ситуация, допълват от военното ведомство.

По-рано днес стана ясно, че още 30 военнослужещи и шест машини от 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха в гасенето на пожара край с. Воден, област Ямбол, съобщиха от Министерството на отбраната.

Хеликоптерът Ми-17, гасящ по-рано днес пожара в района на с. Отец Паисиево, беше пренасочен, за да оказва помощ за овладяване на природната стихия в област Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е работа на цялата армия да гаси пожари.
98
3
 
6
 
! Отговори
Пожарникар преди 1 месец
Един пожар и затлъстялата армия с пенсионна пастърма клекна 39% фира за 2 часа. Какво ли ще стане като ги захлупи Русията. Нарочно не завършвам с въпросителна,защото на всички е ясно.
97
2
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Каква е работата на Армията да ти гаси пожари ей,докато шашавите пожарникарчета цакат карти и пият бира ? Ще разпореждаш ,ама разпореди първо на онзи ,министър от МВР да си вдигне и преброи пожарнекари първо и да им каже да си носат вода ,а не телефони.Ако пак не е пил и отишъл на кино.МВР= напълно неуправляем сбироток
96
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
До Радослав....Пропусна новите БМВ-та и Шкоди за полицията.
95
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 93: а кой гласува бюджета, че вместо нови пожарни коли и техника да се купуват нови депутатски коли и да им се дигат заплатите? Който е гласувал ненужни разходи за сметка на належащи да ходи сега да доказва, че е взел правилното решение! Какво да се сърдим на пожарникарите с древна соц техника? Правят каквото могат с наличното, виновни са тези които направиха така че наличната техника е по стара от операторите си!
94
1
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 месец
то па една армия...
93
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Защо палят огън?
92
1
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Важното е да има помощ за хохлите, ние не сме важни
91
0
 
10
 
! Отговори
Fena преди 1 месец
До 86. Не искам да обидя истинските мъже дето влизат в огъня и гасят с риск за живота си. Това е достойно за уважение. Но име едни калинки, наречени началници, които купуват БМВ-та вместо: Модерни пожарни, дронове (за наблюдение и за гасене), булдозери за просеките, вертолети за гасене. Същите калинки, в 90% са шуреи, баджанаци или братовчеди на някой политик и си нямат хал хабер за гасене на пожари. И достойните хора в огъня дават всичко от себе си, но това не носи желаният ефект.
90
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Депутатите да ходят да правят това което се очаква от армията? Странни "мислители" има в този форум. Значи за всичко в държавата са виновни депутатите? Няма други институции и политици?
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а кой ще се бие с руснаците??
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ганъо шкембелията най разбира от всичко, особенно да дава акъл и да попръцква !
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СССР ЗИЛа е като червения ботуш, настъпи ли те после трудно бягаш.
86
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука всякакви дървени философи, пърдейки на диваните, дават акъл кой трябвало да ходи да гаси пожари, да помага при наводнения, да се бие на фронта. Много ви е нещастен животецът.
85
4
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 1 месец
"Пращайте ги каква готовност,ама няма кой.Добре че са доброволците....да събират сапачки,да гасят пожари да спасяват от наводнения ,държавата я няма отдавна..." Ти сигурно си бил на място да гасиш пожара и сега в почивката пишеш това?
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата армия с пълно бойно снаряжение - забой на пожара :)))
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Fena, ти от мястото на пожара ли пишеш? Сигурно си бил там да гасиш?
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Fena 85 С плюнки ли да ти спасяват селото? Разбери че нямаме техника за гасене. Има някакъв стар вертолет, пожарните не могат да влизат навсякъде. Да се разчита на гасене с голи ръце е безумие.
81
2
 
12
 
! Отговори
Fena преди 1 месец
Ако се бият така както гасиха село Воден, което изгоря..... Айде нема нужда. 4 216 280 000 лева за 2024 година и дори едно село не могат да спасят....
80
3
 
20
 
! Отговори
СССР преди 1 месец
На снимката виждате зила.Добре че имаме останала руска техника,иначе с каруци и волове.Голяма работа сме ние българите.

Спонсорирани публикации