Жените са амбициозни и не заслужават ниско заплащане

БВП се свива, нямаме чужди инвестиции
30 юли 2024 12:18, Инна Ангелова
106

Данните от доклад за равнопоставеността показва, че мъжете получават по-високи заплати в повечето отрасли. Жените обаче ги превъзхождат откъм амбиции. В студиото на “България сутрин” Надя Василева каза, че условията, предлагани и на мъже, и на жени, трябва да бъдат равни.

“Да имат еднакъв опит, да са завършили едно и също. Това няма как да стане, защото всички ние сме индивидуалисти и разполагаме с качества, които само ние притежаваме и на тази база работодателите формират заплащането. Друг е въпросът ние как можем да се продадем като кандидати. Най-важният фактор трябва да бъдат извършените и получени резултати накрая", заяви председателят на Конфедерацията по заетостта.

Василева допълни, че ЕС налага директиви, според които не трябва да има разлика между кандидати от женски и мъжки пол за една позиция.

"Дамското население определено доказа през годините, че може да изпълнява доста мъжки професии, както и обратното, така че не бих разграничавала мъжки и дамски професии. Жените сме доста амбициозни и се опитваме да влезем в бордове и да взимаме решения”, допълни Василева пред  Bulgaria ON AIR.

Според нея с развитието на света семейните бизнеси винаги са били подпомагани от младото поколение.

"Жестока нужда от работна ръка имаме във всички сектори, което е голям проблем и продължава да се задълбочава. Отдавна говорим, че се налагат промени в законодателството. Имаме много млади хора, които искат да работят, но са под 18 години. Има синове и дъщери на мои колеги, които лятото могат да се включат в работен процес с подходящи условия. Липсата на кадри, която е хронична в България, определя такъв процес - по-рано започване на работа и по-късно свършване. Когато нямаме кадри, ние трябва все пак да запълним отворените работни позиции", коментира гостът.

Надя Василева е на мнение, че БВП на страната ни ще продължава да се смалява, а проблемът с липсата на чужди инвестиции ще расте.

"Ние нямаме сериозно правителство от доста време и този процес не помага на пазара на труда. Никога не сме били в такова състояние да нямаме чужди инвестиции, както е в момента. Навсякъде проблемът е много сериозен. Демографската ни структура е изключително неблагоприятна и имаме хора, които излизат да работят навън, много повече от такива, които идват да работят при нас”, посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
Жената ражда, когато някой й направи дете. Пвечето мъже бягат като дявол от тамян, ако усетят, че жената, която са харесали мисли за дом и семейство. Но няма смисъл да пишем и по тази тема,тук един лее злоба като антифеминист, а в коментарите към други статии пък лее злоба срещу софиянците и срещу онези, които са кадърни да спечелят пари и ги влагат в имоти, вместо да ги пропиват и проиграват на хазарт.
97
0
 
1
 
! Отговори
Феминистът. преди 1 месец
До 98. Да, 98, аз съм самотник, но не съм тъжен и дори се чувствам комфортно в това състояние. Казахте още, ще си умра бездетен. Но аз цял живот точно това съм искал, така че отново нямам причина да бъда тъжен. Споменахте още, че никой няма да иска да ме понася. Тук вече спрямо жените чувствата може би са напълно взаимни, защото аз също не мога да ги понасям. Добре поне, че относно непоносимостта един към друг имаме изравнени позиции - равно заплащане с други думи.
96
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът. преди 1 месец
Когато говорят за по-ниско заплащане, тези жени вземат ли предвид "заплатите" на мъжете от наборните им казарми за истински мъже? Лев и петдесет на месец при минимална заплата в България от малко под 100 лева чисти пари по мое време. Докато този сексистки геноцид не се признае официално за геноцид, каквото между другото и си е, никакви други тези за по-ниско заплатените жени няма да слушам.
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не плаща за голи амбиции. Плаща се за ефективност, знания и опит. А те не зависят от пола.
94
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се чудя вие майки нямате ли.. и те ли са тъ.пи и с недоразвит мозък.Вероятно ДА, защото иначе нямаше да говорите по този гнусен начин.Вие сте тъжни самотници, които обичат само себе си.Ще си умрете самотни и бездетни понеже няма кой да ви понася.
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените са много по-алчни и лакоми от мъжете ! Я погледнете в "Me too"как се присещат за неща от преди 40 години, когато замирише на пари !
92
3
 
3
 
! Отговори
До Справедливо преди 1 месец
И баща ти така говореше за м.йка ти, ама сега скимти в ъгъла и плаче жално.
91
6
 
5
 
! Отговори
До до 90 преди 1 месец
По неадеквтния ти истеричен и жалък опит за обида си личи , че не си мъж. Понеже явно за да схванеш смисъла на нещо трябва да ти се обяснява по-подробно ще се опитам да съм по-ясна. "без да се взема предвид часовете които работят, нито отпуските, майчинските, болничните"- явно мъжете не излизат в болнични, съжалявам, че си се родил с п.шка и природата не ти е дала шанс да износиш дете, но ще ти кажа,че това е наистина трудно а мъж не би се справил.Жените обаче не тръбят всеки ден колко са велики
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
повечето амбициозни хора са готови да прегазят всичко по пътя си за кариера, и предимно такива са сред някои женици. Амбиции без покритие.
89
6
 
8
 
! Отговори
Справедливо преди 1 месец
Справедливо е на мъжете да се плаща повече! Жените имат срок на годност! След 30 прогресивно изперкват и не стават дори и за малкото неща за които са ставали преди това! Само луд би наел жена в частна фирма от която чака приход! Единствените инструменти с които могат да боравят са фурна и метла! Ако не може да направи един сандвич, значи не става за нищо!
88
3
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 1 месец
По неадекватността и злобата си личи , че си жена! Като се изправиш пред факти започваш да бръщолевиш безсмислици! Само доказваш истината, която не се влияе от чувства или от специалната ти седмица в месеца! Отивай за тампони и сладолед и не се изявявай публично, че не ти се отдава!
87
3
 
6
 
! Отговори
До Факт! преди 1 месец
Ами заминавай да раждаш и да гледаш деца... какво ни занимаваш с душевните си драми.
86
2
 
2
 
! Отговори
До cunimi ku... преди 1 месец
При положени, че все още има държави, в които жените не могат да гласуват няма нищо странно , че жените нобелови лауреати са толкова малко.
85
1
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
Нашите миcиpки пак неpазбрали, че тази илюзия тръгнала от либералите в САЩ вече се развенча! Измислена е от жени с тотална липса на логика и математическо мислене! Смятат общо доходите на всички мъже и жени , без да се взема предвид часовете които работят, нито отпуските, майчинските, болничните и професиите! Ако се смята справедливо почасово плащане за еднакви професии при еднаква производителност излиза , че жените получават по 1.08 долара за всеки долар който получават мъжете!Това са фактите!
84
2
 
1
 
! Отговори
До cunimi ku... преди 1 месец
"зАплащане" и "в много". Ти си неграмотен но се притесняваш , че има жени по-умни от теб... горкото.
83
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 81 преди 1 месец
Хаххаахахахах кой го е доказал това - Доктор Менгеле? А уж средновековието е в миналото.Горкият невежа.
82
3
 
4
 
! Отговори
До Геле зидара преди 1 месец
Това ли ти е довода? Понеже няма жени хамали, заплатите на мъж и жена лекар трябва да са различни.Личи си , че си копач.
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените имат следния по-разпространен проблем, понеже знаят по-малко си мислят че разбират повече от мъжете. Като спрат да зубрят и почнат да учат откриват че са доста назад и се комплексират и почва мъжемразенето.
80
1
 
10
 
! Отговори
Геле зидара преди 1 месец
Има ли жени хамалета или кофражистки ? Лично ще им плащам като на мъжете хамалета или кофражисти - стига да вършат същото количество работа !
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доказано е че от мъжете и жените мъжете са по-умни, като цяло. Е как да получават еднаква заплата. В шаха само сестрите Полгар конкурират мъжете останалите са далеч назад в ранглистата.