В критично състояние с опасност за живота – как e станал инцидентът с детето в Созопол?

Качило се е на прикачно устройство на почистващата машина
3 авг 2024 09:08, Елка Василева
132
В критично състояние с опасност за живота – как e станал инцидентът с детето в Созопол?
Кадър: БНТ

Момченцето, пострадало при тежкия инцидент снощи на централния плаж в Созопол, е прието в болницата в критично състояние. 9-годишно дете е било прегазено от тежка машина, която е почиствала пясъка. Какво разказаха близките на пострадалото дете?

Още по темата
"Спрял е рязко багерът и се е заклещило".

 А те самички ли са били?


"Ами…не мога да ви кажа".

Колко време ги изпуснахте от поглед?

"Две-три минути. Те просто пред нас вървяха и…".

И се качиха на трактора?

"Не сме го видели това".

А вие къде бяхте в същото време?

"Ами след тях. Те бяха двамата с братовчед си и другото дете изтича и ни каза и ние тръгнахме", разказа пред БНТ Евдокия Чайкова, баба на пострадалото дете.

 „Нараняванията са повече в областта на главата и гръбначния стълб, и краката, навсякъде“, каза Христина Ставрева, леля на пострадалото дете.

"Едното детенце се качва на прикачното устройство зад машината и някъде около 2-3 секунди, губи равновесие и пада в самата машина, която е хидравличен барабан, който се върти обратно по посока на движението и събира отпадъците на плажа", разказа Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол – Централен.

Операторът усеща, че става нещо и спира на момента. Слиза, гаси машината и оказва първа помощ на детето.

"Операторът е дългогодишен наш служител. Досега не е имал такива случаи. Взета му е проба за алкохол и за наркотици, които са отрицателни", допълни концесионерът на плажа.

Видеозаписите от случващото се са предадени на МВР. Детето е с опасност за живота и борбата на лекарите продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Майката върви по тротоара и говори по телефона, а по платното за движение на мпс бута бебешка количка. Това онзи ден в София. Иначе наистина допускам пострадалите да са шведи, в смисъл български шведи, каквито има във Факултета. Те са изключително безотговорни и без грам инстинкт за самосъхранение. Останалите са длъжни да го пазят. Той сам себе си - не.
93
7
 
3
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 104. Чудех се как да отговоря на не грамотник като теб и затова само ще ти кажа: прочети коментара ми отново и отново, размисли върху думите ми и ще разбереш какво съм казал за това, кой е виновен.
92
0
 
21
 
! Отговори
На баба ти фютката преди 1 месец
Ей Фют-откачалнико... след като не си гледаш детето, и да се дави, и да гори, и да падне някъде-ти си виновен! Разбра ли откачалнико?
91
1
 
24
 
! Отговори
да питам преди 1 месец
тая баба как ше отиде сега при майката на детето ??? направо да скача от балкона !
90
1
 
45
 
! Отговори
L. преди 1 месец
Сега ще искат всички такива машини да са предпазени от подобни инциденти. А истината е, че съвременните олигофрeнчета нямат никакви задръжки, да не говорим за следване на авторитети.
89
2
 
31
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 100. Интересно, ако влезе в морето и започне да се дави, след като са го "изпуснали" от поглед за "няколко секунди", морето ли ще е виновно или може би спасителят, който е на смяна?
88
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Майката на детето е лична лекарка в Пловдив. Детето е било с леля си, баба си и братовчед си. Децата не са били пред погледа им и лекарското дете, се е качило отзад на платформата, след което е паднало напред върху въртящият се барабан. Въпросът е КОЙ е виновен, нали? На първо място тези, които са поели отговорност за него. Няма нужда да се опитват журналисти, да хвърлят вина върху работника с машината. Гледайте си децата и не се правете на луди!
87
0
 
36
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
бабата е съсипала живота на работника ! този човек как ше живее от тук на татък след тоя инцидент ?! вместо да държи детето за ръка след като е видяла машината тя е предпочела да се разсейва я с фейсо я със сладки приказки или да се селфира . дано детето оцелее !
86
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В провинцията вече е страховито! В "престижен" зимен курорт гледах как двойка местни родители насърчават 3-4 годишните си момченца да отидат да се из-пиш-кат в градината на една механа. Изпусната работа! Ceлтaците влекат надолу цялата нация. Но дано това момче да прескочи!
85
50
 
1
 
! Отговори
Оператора е отговоре преди 1 месец
Оператора на машината е трябвало да управлява с повишено внимание. Как може да не забележиш че има деца около машината, този явно си е ръчкал в телефона.
84
2
 
25
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 92. Така е, но в случая не държавата ти е била виновна, нали? И да, възпитанието е разговори с децата за всяко нещо, ако не искаме улицата да ги възпитава.
83
8
 
27
 
! Отговори
Баща на 3 деца преди 1 месец
Сега ще го разкажа на моите, да не им хрумне нещо такова. А това "не оставяйте деца без надзор" може да го каже само човек без деца. Научи ли се да ходи, винаги ще остане "без надзор" ако ще и за секунди. Моя най-малкия веднъж като беше на 2 докато успея да го стигна, се изкатери на една висилка за възрастни и падна от два метра височина
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом дете или *** направят беля, то виновни са собствениците.
81
3
 
25
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Не винете детето а се молете да оцелее. Ключа е в родителите. Всички се раждаме еднакво не научени и по това се отличаваме - по това кой и какво ще научи през живота си.
80
1
 
16
 
! Отговори
Митка преди 1 месец
До АнонименАйде,пак намесвате вишуто образование.Абе,Живков като имаше само трето отделение,как Ви управлява 35 години бе,а?Станко Тодоров и той с трето отделение!Какво бълнувате само образования.Леонардо да не е завършил академията в София,или Сорбоната?Или си умен,или ***.Това е.Хлапето няма работа на плажа.А ходят след машината да събират стотинки и загубено злато в пясъка.
79
1
 
19
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 87. Трети-четвърти клас. Колко голям трябва да стане, за да прави разлика между това, което може и това, което не трябва да прави?
78
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
9 години, не бих казала че е много малко дете. Би трябвало да разбира от тези неща.
77
0
 
26
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
И аз искам да бръкна в контакта ама не бъркам, подозирам че ще ме светне тока. Трябва още като малки на децата да им бъде обяснявано от опасностите тук и таме.. Светът сега е много по технологичен и опасен от преди 30г. Макар че и тогава имахме трактори и през акъла не ми е минало да се повозя. Обучавайте си децата за да са в безопасност. По добре да са наплашени от колкото умрели
76
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може в 21 век да не си виждал трактор и да не знаеш, че е опасен у не може да се качваш на него в движение. И морето вече се напълни с всякакви селяци. Не само София.
75
1
 
30
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Никакъв инстинкт за самосъхранение. Уличното куче не преминава докато не вижда че хората преминават. Има инстикт животното и оцелява, не го сгазват. Стискаме палци момчето да се оправи, че да си заминеш от тоя свят толкова малък е жалко. Непростимо е за родители че не са обяснили на детето какви са опасностите с разни машини, че трябва преди всичко те да се пазят и т.н.