Георги Лозанов и Евгени Минчев се сблъскаха на тема ЛГБТ

"Възраждане" искат забрана на нещо, което не съществува, смята Лозанов
16 авг 2024 10:02, Стела Стоянова
138
Георги Лозанов и Евгени Минчев се сблъскаха на тема ЛГБТ
Снимка БГНЕС, архив

В училищата не трябва да има каквато и да е пропаганда, проблемът с т.нар. закон за забрана на пропагандата на сексуалните различности в училище е, че забранява нещо, което го няма. Няма такава пропаганда.

Това заяви медийният експерт доц. Георги Лозанов и уточни, че никой досега не е могъл да даде и един пример за пропаганда в училище на тема ЛГБТИ. Министерство на образованието в свои доклади също каза, че няма казуси, които да предизвикват темата.

В ефира на бТВ тази сутрин той обясни какво означава да се прави закон, който няма предмет. Това, според него значи, че се преследва друга цел.

Не само в училищата няма такава пропаганда, а въобще в цялата публична среда, категоричен е доц. Лозанов. Българското общество е консервативно и даже има повече хомофобски нагласи, отколкото риск да провежда „джендърска идеология“.

Измисля се, че се провежда, за да може да се създаде едно пропутиново мнозинство, коментира доц. Лозанов, който бе гост в студиото на телевизията с PR-а Евгени Минчев, защитник на тезите на „Възраждане“.

По начало авторитарните режими, какъвто е режимът на Путин, откъдето е взет този закон, са силно хомофобски – такъв е фашизмът, такъв е съветският режим. Режимът на Кремъл също е хомофобски и не само, той е режим срещу човешките права. Целта на този закон е да се създаде ново пропутиново мнозинство и да се разбие евроатлантическото мнозинство, което беше единственият сериозен демократичен продукт на този парламент, категоричен е доц. Георги Лозанов.

Според него Костадин Костадинов се опитва да прокара и друг руски зловещ закон – закона за т.нар. чуждестранни агенти.

С този закон вече ще могат пряко да се преследват политически врагове и опоненти, обясни Лозанов.

Медийният експерт е категоричен, че когато забраняваш нещо, което го няма, можеш да наречеш всичко пропаганда.

"Добро утро, гордея се с вас, г-н президент!", заяви пък Евгени Минчев. Той се обърна персонално към държавния глава Румен Радев и го поздрави за решението да обнародва закона, забраняващ пропаганда за третия пол в образователната система.

"Трябва да проповядваме мъжество, вяра и религия в училищата. Със сигурност аз съм повече мъж от вас", обърна се към водещата Мария Цънцарова Минчев. Той посрещна с усмивка и чувство за хумор шегата на Лозанов, че е готов за депутат на "Възраждане".

"Много бих искал всички НПО-та се махнат от България. Затова напълно подкрепям идеята на г-н Костадин Костадинов да има действащ закон по темата. Всички НПО-та лобират чуждите си интереси на наша територия", коментира Минчев.

"Гледах лозунги от протеста на хората с различна сексуална ориентация пред президентството. На един от тях пишеше: "Колко още деца трябва да умрат заради вас?". А аз бих ви запитал: "Колко още деца няма да се родят, благодарение на вас", запита ексцентричният пиар експерт.

"Много интересен подход именно Евгени Минчев да брани традиционните ценности", отбеляза Лозанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно този *** ще ми обяснява колко е ненормално да си ***. Може да е женен и да има деца, ама това нищо не значи. Не се срамувай от себе си, чичо. Недей. Я ква папиончица, пръстенчета, поведение, косичка....Ние не сме родени вчера.
54
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на гръмналият бойлер някой да му обясни (той знае де...) че руския закон за чуждите агенти е копи пейст на американски такъв, действащ вече 100 години!!!!!
53
33
 
8
 
! Отговори
До 51 преди 1 месец
Не е пропаганда, а образование. Децата трябва да бъдат информирани за света.
52
31
 
12
 
! Отговори
Протестър преди 1 месец
Най лошата комбинация гей русофил
51
10
 
27
 
! Отговори
Нормален преди 1 месец
Имам дете на 14 години, в училище една от преподавателките им беше обяснила за нормалността на гей отношенията. Как този вид сексуалност е напълно естествена и как децата трябва, да се самоопределят какви са. Това се случи в 5ти клас на 11-12 годишни деца. Това пропаганда ли е според Вас?
50
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами предвид, че не се раждаш такъв, откъде се "заразяват"?? Пропагандна болест е ЛБТИ и само хормонално и психиатрично лечение помага.
49
5
 
39
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Медийният експерт Лозанов е доста противно нЯщо, в сравнение с него Генчо направо ми се издига в очите:)
48
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Лозанов е като пудел и като визия ,и като съдържание пълна нула!
47
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минчев много точно каза - бях гей през 1980 и за това се искаше кураж, сега станаха много гейове защото има келепир в тая работа.
46
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв анализатор е Лозанов? Слушал съм 3-4 негови коментара и нищо съществено не чух. Дежурно всеки път оплюва, винаги по 4 пъти Путин. Явно взема бонус за всяко споменаване на името Путин. Минчев яко го избъзика за паричките дето бърза да си вземе от касата на телевизията за нищоговоренето. Жалък е!
45
4
 
39
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
На Евгени 50 г никой не му е пречил да се изявява, както и на останалите. Няма смисъл да натрапваме нищо на децата и е добре да има такъв закон, т.к. на запад училищата плащат на лектори по нетрадиционна ориентация и ги подкокуросват да обръщат резбата. То хубаво светът е пренаселен ама западните хора ще изпезнат и целият свят ше назадне.
44
1
 
43
 
! Отговори
Криворазбрана преди 1 месец
ценност е издигането в култ на извратенящините и тормоза на едни ненормалници, които искат да превърнат и убедят нормалните да бъдат като тях. Защо никой от другите групи инвалиди не настояват да превърнат здравите хора да бъдат като тях? Толерантността е е необходимост за всички уязвими групи на обществото, но тези искат да налагат диктатура на изключенията над всички други и да им ръкопляскаме и боготворим за перверзиите.
43
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"От 20 години мои много близки приятели живеят в Швеция с двете си деца. Никога не е имало такова нещо и това са пълни измислици." - А техните имена и адреси са? И как знаеш, че "никога не е имало такова нещо"? Те не са ти казали. Ок!
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 41 - В Интерес на иситната са "Друга гледна точка". А хомофобията е страх. Аз не виждам, някой да се е уплашил от гейовете. Намираш ли Минчев за "Страшен"?
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 44 - Законът трябва да бъде обсъден и ако се стигне до кнсенсус, че ще бъде приет, ще се реши и какво е адекватнот наказание. А дори и да има пропуск, после лесно, ще добавят няказание. То не е изядално в камък.
40
9
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 1 месец
а именно, прецедент, първият закон за забрана на нещо си, но без наказание и санкции, ако не го спазваш, т.е. ефективно - нямаме никаква забрана! поредната тотална измама на разграждане!!
39
4
 
21
 
! Отговори
Льозанов преди 1 месец
Е културно нищто в сравнение с евгени!
38
21
 
8
 
! Отговори
Прах в Очите преди 1 месец
Братя и Сестри - Прочетете Закона, дето УЖ Забранявал - Няма никакво, ама Никакво Наказание, за тези които го Нарушават и Не го Спазват, т.е. Забрана - няма! Чудя се, как може да се Връзвате толко Лесно и още да не сте Разбрали, че Копейката е Проект за Фалшива Опозиция и си Прибира Милионите от Същото Посолство, срещу което УЖ се Бори!!
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 24 - Нищо не му се привижда на некъдарника, и много добре знае, че глупости говори. Ама, хлябЪТ си изкарва по тоя начин, това е. Тоя, освен с уста, с друго никога не е работил, ни по соца, ни сега. Той е свикнал винаги да е на правилната за момента страна.
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито фашизмът, нито в частност хомофобията е толерантност и "друга гледна точка"!