Георги Лозанов и Евгени Минчев се сблъскаха на тема ЛГБТ

"Възраждане" искат забрана на нещо, което не съществува, смята Лозанов
16 авг 2024 10:02, Стела Стоянова
138
Георги Лозанов и Евгени Минчев се сблъскаха на тема ЛГБТ
Снимка БГНЕС, архив

В училищата не трябва да има каквато и да е пропаганда, проблемът с т.нар. закон за забрана на пропагандата на сексуалните различности в училище е, че забранява нещо, което го няма. Няма такава пропаганда.

Това заяви медийният експерт доц. Георги Лозанов и уточни, че никой досега не е могъл да даде и един пример за пропаганда в училище на тема ЛГБТИ. Министерство на образованието в свои доклади също каза, че няма казуси, които да предизвикват темата.

В ефира на бТВ тази сутрин той обясни какво означава да се прави закон, който няма предмет. Това, според него значи, че се преследва друга цел.

Не само в училищата няма такава пропаганда, а въобще в цялата публична среда, категоричен е доц. Лозанов. Българското общество е консервативно и даже има повече хомофобски нагласи, отколкото риск да провежда „джендърска идеология“.

Измисля се, че се провежда, за да може да се създаде едно пропутиново мнозинство, коментира доц. Лозанов, който бе гост в студиото на телевизията с PR-а Евгени Минчев, защитник на тезите на „Възраждане“.

По начало авторитарните режими, какъвто е режимът на Путин, откъдето е взет този закон, са силно хомофобски – такъв е фашизмът, такъв е съветският режим. Режимът на Кремъл също е хомофобски и не само, той е режим срещу човешките права. Целта на този закон е да се създаде ново пропутиново мнозинство и да се разбие евроатлантическото мнозинство, което беше единственият сериозен демократичен продукт на този парламент, категоричен е доц. Георги Лозанов.

Според него Костадин Костадинов се опитва да прокара и друг руски зловещ закон – закона за т.нар. чуждестранни агенти.

С този закон вече ще могат пряко да се преследват политически врагове и опоненти, обясни Лозанов.

Медийният експерт е категоричен, че когато забраняваш нещо, което го няма, можеш да наречеш всичко пропаганда.

"Добро утро, гордея се с вас, г-н президент!", заяви пък Евгени Минчев. Той се обърна персонално към държавния глава Румен Радев и го поздрави за решението да обнародва закона, забраняващ пропаганда за третия пол в образователната система.

"Трябва да проповядваме мъжество, вяра и религия в училищата. Със сигурност аз съм повече мъж от вас", обърна се към водещата Мария Цънцарова Минчев. Той посрещна с усмивка и чувство за хумор шегата на Лозанов, че е готов за депутат на "Възраждане".

"Много бих искал всички НПО-та се махнат от България. Затова напълно подкрепям идеята на г-н Костадин Костадинов да има действащ закон по темата. Всички НПО-та лобират чуждите си интереси на наша територия", коментира Минчев.

"Гледах лозунги от протеста на хората с различна сексуална ориентация пред президентството. На един от тях пишеше: "Колко още деца трябва да умрат заради вас?". А аз бих ви запитал: "Колко още деца няма да се родят, благодарение на вас", запита ексцентричният пиар експерт.

"Много интересен подход именно Евгени Минчев да брани традиционните ценности", отбеляза Лозанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
43
 
! Отговори
@ЛудотоЛенче преди 1 месец
Щото сигурно е агент на сащ и сорос. Никой не смее да махне такъв щатен служител на посолството.
74
4
 
65
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
Защо тоя пудел Лозанов е НЕ сменяем ?!?? Да го разкарат от там тоя хрантутник и анти българин !!!
73
5
 
40
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Решението е ясно: градските либерали да си имат отделни училища заедно с талибани, педофили и изнасилвачи и да си дават децата в тях, нормалните да си имаме старите училищни норми ;)
72
4
 
57
 
! Отговори
а сега преди 1 месец
ХУбу де. Щом като няма пропаганда, за какво всички незнаещи какво са надигнаха вой.Щом нямало такова нещо-хубаво.Закона няма да действа.Ама май май баш си има пропаганда и то здрава.И всеки се прави на луд.Това е един от най-важните и смислени закони приеман през демокрацията ни
71
7
 
12
 
! Отговори
eeeeeee преди 1 месец
Костадинов: Запада е виновен за джендър идеологията. Психолога: Запада тук ли е с нас в стаята.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахаха - Поне ще са прочели една книга, за разлика от много други...
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 69 - Официалната ... знаеш коя е :)
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахаха "Само религия трябва да се изучава в училищата" - и коя точно религия, защото в Бълогария официално признатите релегии не са 1 и 2?
67
7
 
56
 
! Отговори
Йонко преди 1 месец
Какъв руски закон? От 1938 в САЩ се прилага FARA - Foreign Agents Registration Act. Тоя феерас с папийонката не иска ли да вземем нещо полезно от нашите партньори? Така ще се осветлят руските агенти, т.е. ще стане ясно, че са нищожно малко и няма никакво руско влияние, при положение, че тук има 4 американски бази, почти всички медии са техни, ваички НПО-та са техни, от години правителствата се съгласуват с Козяк и т.н.
66
17
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Само религия трябва да се изучава в училищата. От първи до 12ти клас. Децата да излизат от училище с научена Библията наизуст. Така ще могат вече наистина да работят само като чистачи, сервитьори и бармани.
65
3
 
0
 
! Отговори
фаф преди 1 месец
и като съществуват защо се крият
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе хора това ли е най-големия порблем на държавата? Откраднати са 150 милиона и няма да си ги върнем, а Булгаргаз е пред фалит!
63
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като няма такова нещо защо всички грантажии започнахте да вието на умряяло?
62
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този минчев не само е обърнал резбата, а я е превъртял
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъй като избрания народ са евреите да видим какъв е закона в Израел. И да си припомним писаната история за унищожението на двата града: Содом и Гомор. По кой път вървим и Кой ни води, ще го следваме ли.
60
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъртият противняк какво иска?
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ме кефи, че всички си мислят, че "фашизмът" опира до това, кой можело да е гей и не можело да е гей ... Нищо, че 1 има повече от 30000 взети заедно, като пари и имоти ... ама те живеели в демократично и "Равно" общество ... хе хе хе ...
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 51 - "Деца - има мъже, които искат да спят с други мъже. Те се наричат гейове" - До там. Ама не спират до там....
57
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Лозанов е мега противен изверг
56
4
 
38
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Срамувам се, че тази евтина душа под наем ми е преподавал... А иначе мария пърцърова много държеше да се разкрие в ефир, макар Евгени Минчев да се опита да и изясни, че никой не се вълнува от чуждата duoka,и не е нужно да е основна тема на разговор. Хора , без първите 7 г, опитват да " възпитават" 7 годишни. Страшно.