Пеевски и главният мюфтия обсъдиха ролята на вероизповеданията

Обсъден бе и спешният ремонт на новата сградата на Главно мюфтийство
16 авг 2024 20:13, Гергана Попова
59
Пеевски и главният мюфтия обсъдиха ролята на вероизповеданията
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия  на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик.

На срещата бе обсъдена ролята на вероизповеданията в България, в частност мюсюлманското, като всички бяха категорични, че е необходимо обединение на хората с мюсюлманско вероизповедание, които да утвърждават традиционните семейни ценности и  да възпитават  децата в духа на тези ценности.

Председателят ДПС Делян Пеевски  изрази своето  дълбоко уважение и висока оценка за работата на Главно мюфтийство за запазването на толерантността и мирното съжителство между  хора, изповядващи различни религии и равнопоставеността на всички български граждани, както и значимата роля на българските мюсюлмани в запазването на  толерантността и единството на  българското общество.

Обсъден бе и въпросът за хода на спешния ремонт на новата сградата на Главно мюфтийство в София, като ремонтът е  финансово подкрепен от капиталовите разходи на централния бюджет.

На срещата присъстваха Йордан Цонев, зам.-председател на НС и на ДПС, зам.-председателите на ПГ на ДПС и на ДПС Байрам Байрам, Хамид Хамид, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и секретаря на ПГ на ДПС Елван Гюркаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 1 месец
И за теб ще се погрижим - веднага те депортирам като роб на украинците в КУРск
18
2
 
7
 
! Отговори
До сега не съм преди 1 месец
Видял някой да издържи на цял пълнител пред АК-47.
17
1
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 1 месец
Калинчо - гарант за покупките на Пеевски по време на изборите.В същото време Пеевски ще се счупи да клюкарства и манипулира.Няма да му се получи, защото той вече окончателно загуби всякакво доверие на избирателя.
16
1
 
11
 
! Отговори
По мафиотски! преди 1 месец
"Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се опитва да сплаши номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева."
15
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Това, което прави Пеевски, е суспендиране на демокрацията - като поставя на ключови места свои хора във всичките три власти, които да употребява като инструменти. Защото в институциите работят хора и когато те са зависими, корумпирани или недобросъвестни, демокрацията отива по дяволите.
14
1
 
13
 
! Отговори
Завладяната държава преди 1 месец
Делян Пеевски е еманация на завладяната държава.
13
3
 
6
 
! Отговори
До Kadi преди 1 месец
Не искаме да пазим турско наследство. Искаме си наше. Стигат ми на Ботев и на Вазов творбите. Друго свързано с робството не искам да пазя.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по време на предишните избори пеевски беше подкрепян от пловдивския митрополит Николай в Родопите
11
1
 
5
 
! Отговори
Тато преди 1 месец
Незабавно трябва да се издигне паметник на Шиши и да бъде награден с всички най-високи отличия за своята перфектна работа по разцепването на турската партия ДПС!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А обсъдиха ли ролята на правослвното вероизповедание в Турция? А?
9
9
 
3
 
! Отговори
Kadi Seyfullah преди 1 месец
Абе, какво скачате като попарени? Разбирам да сте чехи, ама само в София след Освобождението е имало 82 джамии. Има стари фотографии на града, осеяни с минарета. Всичко съборено, по царско (фашистко), по комунистическо, когато ги направиха обори и кафенета. Останала е една. Вие сте доказали, че не можете да пазите наследството. Отидете в Македония - тюрбета, дергязи, джамии, всичко стои, запазено. И после казвате, че те не давали права на малцинствата. Има много хляб да ядете да ги стигнете тях.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е ни чар
7
2
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Този корпулентния всячески се стреми да напомня всеки ден за себе си. Но не може да изтрие собствените си престъпления - фалита на КТБ, Кредита от ББР в размер на 150 млн. лв., отпуснати на "Булгартабак" - собственост на лидера на парламентарната на ДПС Делян Пеевски, пране на мръсни пари и корупция, за което е санкциониран по Магнитски от САЩ и Великобритания!!!!!
6
2
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Този корпулентния се чуди как за напомня за себе си, въпреки че е бита карта вече!
5
3
 
11
 
! Отговори
От Делиормана преди 1 месец
Мюсюлманството е коренно различно от православието и нямат място заедно. Мюсюлмански религии да си изповдват в Турция. И на турски да си говорят пак там.
4
4
 
7
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Религиите не само трябва да се забранят поради неосъществимост на параноичните им предсказания,но и всеки който дръзне да е поп,равин ,лама ,гуру или имам трябва да бъде изгарян с горелка от тълпите. И най-наглото от всичко е,че тия психопати религиозни сами не вярват на религиите си,но Ви ги налагат на Вас,за да блокират всяка свободна и творческа експресия.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
спешен ремонт на новата сграда!! И Държавата го плаща.Не разбирам Дилянчо що се среща със мюфтията? Да не иска да си запази час да го обрежат и да си смени религията!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Официалната религия в България е източноправославното християнство. Айде друм.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На срещата бе обсъдена ролята на вероизповеданията в България, в частност мюсюлманското, като всички бяха категорични, че е необходимо обединение на хората с мюсюлманско вероизповедание, които да утвърждават традиционните семейни ценности"...Аз съм против! Постепенно България ще стане изцяло мюсюлманска държава. Турците не са се отказали да ни поробят, но този път Русия няма да ни освободи.