Хванаха 10 мигранти, укрити в тайник

Проверката е била на "Дуранкулак"
17 авг 2024 16:15, Стела Стоянова
8
Хванаха 10 мигранти, укрити в тайник
Снимка БГНЕС, архив

Десет мигранти, укрити в тайник, са заловени при проверка на "Дуранкулак"

На 15 август на съвместния българо-румънски граничен пункт „Дуранкулак"- „Вама веке", граничните полицаи от България и Румъния са извършили проверка на излизащ от България лекотоварен автомобил „Мерцедес" с водач турски гражданин. В изпълнение на Плана за сътрудничество и противодействие на незаконната миграция през българо-румънската граница, превозното средство е селектирано за извършване на физически контрол.

При проверката е установено, че в горната част на товарното помещение, по цялата му дължина, е изграден тайник с височина около 50 см. В него са били укрити 10 чужденци, които са кандидатствали за закрила в нашата страна. Мигрантите и водачът и превозното средство са задържани в Гранично полицейско управлениеПУ-Генерал Тошево. По случая е образувано досъдебно производство, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Общество
Скочи размерът на отпусканите бързи кредити
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами да идват екипи и да ги разфасоват за органи! Толкова много нуждаещи се има! И без това са нелегални и без документи - сами органи и кръвни продукти дошли на крака!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди години който нарушава границата разстрел,сега ги карат с лагери и ги хранят и поят и лекуват,и пари им дават гадове растрел за вас
3
3
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 3 седмици
Имате ли допуск до ниво ,,Строго секретно", господине! Не може да се рапространява информация, представляваща достояние само на оторизираните служби! По случая е образувано Бързо производство, има заявителски матреал! По опис, Рег. - всичко! Не се безпокойте! И не само са хванати, но дори са задържани със Заповед!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нека незаменимият министър каже как са минали границата, за да стигнат до Дуранкулак, поне да бяха тръгнали към Сърбия, Румъния ще ни ги върне обратно - хакнат ли е ПИК, че днес никакви новини за пеевски
1
1
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
Язък..