Кабинетът "Главчев" заседава отново

Ще работят, колкото е необходимо, за да не изпаднем в конституционна криза
21 авг 2024 07:15, Стела Стоянова
19
Кабинетът "Главчев" заседава отново
Снимка БГНЕС

Служебният кабинет с премиер Димитър Главчев се събира днес на правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

След като президентът Румен Радев изрази несъгласие да подпише указа за ново служебно правителство, начело със заместник-председателя на Сметната палата Горица Кожарева-Грънчарова, заради нейния отказ да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, кабинетът „Главчев“ продължава да работи. Димитър Главчев изрази готовност да продължи да изпълнява задълженията си на служебен министър-председател колкото е необходимо, за да не изпада страната в конституционна криза.

„Предвид създалото се положение и ако това би предотвратило последващ институционален блокаж, заявявам, че съм готов да участвам в конституционната процедура за назначаване на служебен премиер“, посочи също Главчев.

Дневният ред на правителственото заседание включва осем точки, сред които решение за одобряване участието на България в 19-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се състои от 10 май до 23 ноември 2025 г., както и решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция „В окото на бурята. Сецесион в Украйна“ в Националната галерия - Двореца, представляваща движими културни ценности.

Началото на правителственото заседание е от 11:00 часа. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Общество
Над половин милион гледания събраха видеа на млади студенти от НАТФИЗ в ТикТок
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
СТРЕЛЯТЕ преди 3 седмици
ПО ВРАБЧЕ С ТОП-ЕДНО Е ЯСНО -БЪЛГАРИЯ СЕ РАДПАДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ НЕГОДНИЦИ-ПОЛИТИЦИ
16
1
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
"Дневният ред на правителственото заседание включва осем точки, сред които решение за одобряване участието на България в 19-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се състои от 10 май до 23 ноември 2025 г., както и решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция В окото на бурята. Сецесион в Украйна в Националната галерия - Двореца, представляваща движими културни ценности." Какви са тези глупости бе?!?За това ли ви плащаме бе,ей???
15
1
 
2
 
! Отговори
Главчо, преди 3 седмици
Вчера Баце ти каза да искаш оставката на Калин.ката Стоянов,а ти не ослушваш.Вече Шиши ли те командва?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами като няма кой... Той така остана премиер, щото няма кой.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кабинета Главчев ще изкара пълен 4 годишен мандат.
12
1
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
Дюшеш му дойде на главата - да ,,работи , работи ,, като бацетоДобре , че бяха хората на пеевски от -пп/дб да му осигурят служебните кабинети
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пожарев, мъжленцето на Горчицата е сред основателите на ГЕРБ в Благоевград. Отново планът на Тиквата се оказа съшит с бели конци.
10
0
 
5
 
! Отговори
alff преди 3 седмици
това е ГлаФчоФ той взима 2 министерски заплати тъй като не говори нито един език. Успех Българио успех
9
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 3 седмици
До Никой знае ли 2 Защото в БСП няма места. Ха,ха...
8
1
 
3
 
! Отговори
Бо Тик Вун Ким ЧенУн преди 3 седмици
Едно Чудесна Новина - Цялата Власт е Отново Моя!
7
2
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 3 седмици
Кабинета Главчев остава до изборите.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кабинетът Главчев и той песонално в качеството си на министър на външните работи не изказаха никаква официална позиция по повод нахлуването на зеленски войски в Русия. Не изказаха и никаква позиция по повод убийството на палестински преговарящ в Иран от ционисткото ръководство на Израел. България, в унисон с кръвожаднията натовска ***, затъва във водовъртежа им. Бългаите не искаме това. Вчера Светият синод е имал среща с посланика на САЩ по повод погрома върху каноническото православие в Украйн
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едва вчера К.Петков си го каза в прав текст, че калин Стоянов е бил предложение на буци, и ПП-ДБ са го приели в името на бъдещо сътрудничество в името на проекта "сглобка". Е вече научиха по лошия начин, че каквото и да ти предложа мутрата от Банкя е извратено, вредно, което гарантирано те проваля.
4
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Главчев не могат го мръднат с черешово топче :))))))))))))))))))))) ППДБ-тата в ступор.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо не гласувайте за тази нацистка тирания. Тези прасета са уникално нагли, чалгарска аристокрация с абсолютна власт. Истински Глигански Величества.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Работи Главчо, работи! Всеизвестно е , че КПД-то ти е кръгла нула. Но ти си работи, щом нищонеправенето за теб е работа.
1
3
 
9
 
! Отговори
Никой знае ли преди 3 седмици
Защо всички неприятни са в ГЕРБ?