Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна

Синята коалиция ще има собствен кандидат за президент
3 окт 2009 14:07,
169
Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна
Снимка: БГНЕС

„Категорично заявявам волята на Националното ръководство на предстоящите редовни местни избори да се явим със Синята коалиция като самостоятелна формация“, заяви председателят на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад пред Шестото национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

По Устав в правомощията на нашите местни организации е да решат заедно със СДС и останалите ни партньори от СК въпросите за явяването ни на предсрочните местни избори, каза Костов и добави, че в ДСБ е имало остра дискусия и противоположни мнения по този въпрос, особено в София.

Той заяви, че трябва да се направят всички усилия да се разшири и укрепи Синята коалиция като обединение на цялата антикомунистическа и антипопулистка демократична десница и да поискат доверието на избирателите за себе си, а не за чужди кандидати.

„Същото трябва да направим на предстоящите президентски избори. СК трябва да има свой кандидат за президент, който да ни мобилизира като национална политическа формация, носител на изстраданата българска демократична кауза“, заяви председателят на ДСБ.

„Ръководството на управляващата партия отклони всички наши предложения за изграждане на силна и стабилна управляваща коалиция. Това предизвика голямо разочарование у нашите избиратели”, заяви Костов и продължи:

„Изрично подчертавахме, че сме напълно против парцелирането на изпълнителната власт. СК и ДСБ бяхме напълно готови да участваме със своята експертиза и решения в изработването на правителствена управленска програма.

Това не стана, поради нежеланието или неспособността на ГЕРБ да потърсят компетентна помощ.

Ние запазваме готовността си да постигнем официално съгласие за парламентарно сътрудничество. На практика, в определена степен такова се осъществява, без обаче да е постигнато писмено споразумение.

При тези обстоятелства се засилва необходимостта да изпълняваме добре политическата си задача да бъдем гарант и коректив на управлението на ГЕРБ“, заяви председателят на ДСБ.

„Ние считаме, че днешните управляващи не извършват задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция.

Всички виждаме как те се плъзгат по повърхността на обществените скандали, най-често с дребни, медийно атрактивни теми.

Не се констатират тежки закононарушения на висши политици. Не се дават доказателства за образуване на обвинения от прокуратурата.

Изминаха 68 от 100-те дни на ГЕРБ, но ние още не сме чули истината за управлението на Тройната коалиция”, каза още Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господа управляващи избрахме ви с една ясна цел да напълните затворите с *** който 20 години ни крадоха и се гавриха с нас.Дадохме ви ипълнителната и законодателна власт.А вие почвате да им замитате следите и да им търсите оправдания.Доган не се бил подписвал за етем не можело да се докаже трети го хващала амнистията, шефа на полицията в Стара Загора изпратихте в пенсия, уморен от кражби и далавери пети не искал да краде ама нямало как.Абе що ми се чини че се готвите и вие да продъжите така
16
0
 
0
 
! Отговори
do pilot преди 14 години
mlukvai we kele6. ti si edin platen draska4, izvur6va6t politi4eski poru4ki da huli6 Kostov i da podbiva6 horskoto doverie v nego. aman ot takiva plateni draska4i kato teb. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
15
0
 
0
 
! Отговори
Матусаил преди 14 години
Бойко Тиквата е ПОСЛЕДНИЯ АВАТАР на МУТРОКОМУНИЗМА....След него-Содом и Гомор ...разпада на България и изчезването на българският етнос...завинаги..
14
0
 
0
 
! Отговори
Pilot преди 14 години
Tozi trjabvashe otdavna da e v zatvora!!!!!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
barbie преди 14 години
gerb da spirat s mediinite izyavi i da pochvat da deistvat. reviziite sa si chist medien prah w ochite na izbiratelite, smeshno pochva da stava chak.ama i kakvo dr da ochakvame?za tolkove vreme gradonachalstvane w sofia edni bokluci i ulici ne opravi,a chakame durzhavata da oprawya.reviziya tuk,opliuvane tam,i nakraya ima li nakazan vinovnik?vie ste veche na vlast i nyama kogo drug da obvinyavate i koi drug da vi e vinoven.a kostiv koi vuobshte oshte go broi za politik i iska mnenie ot nego?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако ГЕРБ продължават само с медийни изяви( а и те почнаха да позатихват).Ще се окаже че за пореден път бяхме яко натеглени.
11
0
 
0
 
! Отговори
ham hum преди 14 години
BB samo decki gradini otkriva i t.. no zasega nesum vidql edin biv6 upravlqva6t v rairano obleklo ili pone po4nato delo samo pu6ilki i ni6to . Opredeleno im lipsva kapacitet na GERB .
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ne e samo do vlast,edinstvenno toi moje6e da se prebori s krizata v bulgaria.vlast bez ikonomika i da 4akame na zapada da ni pomogne,nqma s kakvo da izlyjem nikoi v evropa,4e sme trygnali po dryg pyt na razvitie.vlast bez programa za spirane na tazi kriza,i 6te kazvat,4e zimata 6te e mnogo trydna,za naroda,tezi nqmat qsna viziq za spravqne s krizata,samo se izhvyrliha.vsi4ki vijdame,4e vsi4ko v na6ata strana otiva nadoly,kym yni6tojavane na sobstvenniq si narod.
9
0
 
0
 
! Отговори
Jelev преди 14 години
Prav e Kostov. GERB vdigt samo pushilka mai.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всяка вселена си има своят Костов, и всички те образуват мулти-костов.Костов на три планети !!!
7
0
 
0
 
! Отговори
костофен преди 14 години
Костов е най-великото Божие творение. Той е бъдещият спасител на нашата държава, той ще поведе нацията към просперитет и светли дни, пророчеството ще се сбъдне. Костов е велик.
6
0
 
0
 
! Отговори
Кокоши трън преди 14 години
Думите по отношение на Герб са абсоилютна истина ,но продиктувани от разочарованието на Костов за коалиция.Синия командир забравя,че друг спечели изборите и колкото и да иска властх няма да я получи.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЗ да попитам знае ли някой развалиха ли на дуган дувара и барбекюто. Ето за това дребното искам ва попита 2 месеца след пкато казаха че е незаконен а поле да говорим за милионите и милиардите гушнати от пътните ремонти
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вониш ти, защото ако беше Ваньо щеше да е съвсем по - иначе. А ти си брой ЧЛЕНОВЕТЕ, което виждам че и това не можеш. Недорасляк.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За два месеца правителството на Бойко Борисов увеличи цените на всичко на което можеше да се увеличи , замрази заплатите ,спря няколко стратегически за България проекта и реално погледнато не направи нищо да помогне на своя народ в условията на жестока икономическа криза.А зимата *** на вратата , безработицата расте, кредитите на хората все по трудно се изплащат.
2
0
 
0
 
! Отговори
бесен преди 14 години
бе ваньо,бе костов,имаше навремето партия-ЕРА-3.за нея казваха,че 3 е брои членове.ми вие сте ДСБ-8 бре.и като те цледам сега в парламента,как ровиш в тази разработка лияни ли беше,галерия ли-това ли е наи важното сега бре.ми ти си като ози дето бил на кораба дето потъвал,тои за баирака ревял.просто се скрий,че много вониииииииииш
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав е Костов ! Нищо не се прави а народа гласува за ГЕРБ точно заради обещанията за съд и затвор на корумпирани министри от ДПС и Тиглавата ламя!