Бюджет 2010 приет на първо четене от НС

Гласуването му се извърши почти без никакви дебати
17 ное 2009 13:26,
30
Бюджет 2010 приет на първо четене от НС
Снимка: БГНЕС

Малко след 13 часа Народното събрание гласува на първо четене Държавен бюджет 2010.

Гласуването се извърши почти без никакви дебати.

От общо гласували 179 депутати, 135 бяха „за“, 44 „против“, като въздържали се нямаше.

След като отделните парламентарни комисии представиха накратко становищата си, почти без никакви забележки, по предложения от Министерски съвет проектобюджет, се оказа, че няма желаещи за изказвания депутати.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 14 години
.. но не разбирам за какво, защото бюджета не е никак добър за предстоящата година" казвам тези думи, защото днес бяхме специално на посещение на ДЕБАТА (какъвто всъщност нямаше, поради единодушието на всички отегчени депутати) за законопроекта на първото четене на бюджета за 2010.
26
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 14 години
Имаше присъствие, но то далеч не беше от полза.. някои четяха вестници , други гледаха снимки на лапторпите... трети по телефона гожореха през цялото време... на игрички си играеха.. аз на това не му казвам Народно събрание... те просто гледаха да гласуват по - бързо, да отбият номера и да си ходят... това беше цялата истина и дори наи - нагло се изсмяха на Драгомир Стойнев, който се възпротиви на случващото се и каза" Ама колеги защо се радвате толкова, ръкопляскате дори..
25
0
 
0
 
! Отговори
HA преди 14 години
Хм, Вижте ги, кога в Народното Събрание е имало такова присъствие :)
24
0
 
0
 
! Отговори
юри преди 14 години
цялата тежест е върху потлебителя, не чух никой да го каже, Жална ни майка
23
0
 
0
 
! Отговори
ТооN преди 14 години
Че какво му е на бюджета? Догодина ще завършим годината на плюс, 2011 год. - също на плюс, и тогава ще ни "погалят", ние доволно ще "помъркаме" и 2012 год. честита ни нова валута - евро! А след това дупе да ни е яко... Всичко се прави с цел да сме евтина и качествена работа ръка за EU и USA! Другото е вятър работа...
22
0
 
0
 
! Отговори
Илия преди 14 години
Ми какво толкова да дебатират,бюджета на парламета се увеличава за следващата година,а на другото ..майната му...Правилно е казал Народа Български:"преоблякъл се илия,погледнал се пак в тия"
21
0
 
0
 
! Отговори
Gybarko преди 14 години
1 bEURO=3 BGNIzwinete za gre6kata
20
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Болеста се казва криптомнезия. Има още няколко от това правителство с нея. Измисляш нещо и после сам си вярваш. Този *** ще затрие един милиард от фискалния резерв. Купувайте Евро. През пролетта !Евро =3 Лежа.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков: Нашият бюджет е най-добрият в целия ЕС.Това е най-добрият бюджет в целия ЕС и всички го разбират, добави министърът. Този е пълен ***. И си вярва!
18
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
И после? Пак БСП и доган на власт, така ли? А не, мерси...
17
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплатец преди 14 години
От 240 - присъствали 179! Другите 1/4 сигурно са запазвали места в кафенето. Пак отсъствия и пак нищо. Защо да дебатират,като резултата е ясен. Предлагам да бъде променен изборния закон и която партия има мнозинство да пълни на 100% парламента, така няма да се правят, че спорят и да ни занимават с глупости. Ще заседават и при закрити врати. То така или иначе се приближаваме към годините от миналия век - пълна идилия.
16
0
 
0
 
! Отговори
Hammer преди 14 години
Какво има да му се обсъжда ба бюджета?!Малка пица на магистралата. За Столичани и в метрото. Толкоз!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тези 44 против нали са от бсп и дпс.Е те защо не са дебатирали.Защото как да дебатира агент сава като е на дебат с чашката.Станишев пък той за нищо не става та акъл за бюджет ли да дава.
14
0
 
0
 
! Отговори
рекорд гинес преди 14 години
Ха така , страхотно , невероятно постижение . Чувал съм за пословичното политическо единомислене , но вашето постижение е впечатляващо .Искрено се надявам да не сте преписвали бюджета от колеги .МОЛЯ ВИ НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С ХОРАТА ДУША НЯМАТ ВЕЧЕ
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До: 10Всъщност това трудно може да се нарече "първо четене". Такова няма. Има присъствие на членовете на Правителството и декларации от разните Комисии в Народното събрание. Накрая просто се гласува. Все едно е дали има депутати,които не са прочели... Истинската дискусия е как всъщност трябва да работи Парламента. Продължава се отколешна силно непродуктивна форма на работа... А когато се закъса със сроковете - бързо се гласуват няколко закона и разни изменения. И готово - работата е отчетена...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ко да дебатират? Бат Бойко спортиста е казал - това е бюджета. Кой ще посмее да си урежда близки срещи с него? Току виж отнесъл някое маваши...
11
0
 
0
 
! Отговори
tedi преди 14 години
за депутат една минимална пенсия стига, и без това се чудят къде да си харчат откраднатото.
10
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
Абе, дежурните, това е на първо четене. Винаги си минава "по принцип".Дъвченето перо по перо е между двете четения и при второто гласуване.Аре по-кротко.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вече всеки знае колко може да си вземе през 2010 :)
8
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 14 години
Жална ни майка! Напролет на избори.