Здравният министър се закани да въведе ред в системата

Само богатите – в затвора при неплащане на вноски, смята той
Обновена: 14 окт 2010 09:24 | 14 окт 2010 09:22,
127
Здравният министър се закани да въведе ред в системата
Снимка: БГНЕС

„Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансово“, коментира по bTV здравният министър Стефан Константинов.

Той обаче беше категоричен, че иска да чуе мнението на обществото.

"Смятам, че хората са настроени положително, но ако не, ще оставим старата система. Това означава, че който има направление, се лекува безплатно, а който не, си плаща", заяви здравният министър.

Той е категоричен, че трябва да има ясен регламент.

„Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи. Качеството струва пари“, категоричен бе д-р Константинов.

„Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари“, добави още здравният министър.

Той разви идеята на премиера Бойко Борисов тези, които не си внасят здравните осигуровки, да бъдат наказвани със затвор.

Още по темата
Според здравния министър това трябва да засяга само богатите бизнесмени, които са „забравили да си платят“.

По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
! преди 13 години
Най ме е яд,че като нямат фантазия и мнение хора като теб многократно използват името,знака и т.н. Преди тебе има коментар с име" ! "-и то много по-добър коментар от твоя,а сега излиза,че правя няколко коментара,защото си поставил като моя знак!
103
1
 
3
 
! Отговори
до бивш Бг лекар преди 13 години
ромите се отнасят благородно с теб,защото ги лекуваш безплатно с нашите пари.Нас не ни харесваш,защото искаме някакво качество срещу парите които ти плащаме.Ако си добър лекар отвори си частен кабинет и ще печелиш достатъчно,най-вероятно повечето ти пациенти в частния кабинет ще бъдат благородни роми.
102
1
 
1
 
! Отговори
поредния луд доктор преди 13 години
Ако се криминализира неплащането на осигуровки само от богати-означава, че наказателния кодекс прави разлика не в деянията, а в социалния статут.Товаече отбелязахме противоречи на конституцията и на всички възможни конвенции и международни договореност подписани от БГ.Ясно е че не може да стане. И тогава излиза само едно... Поредния луд доктор се изявява на сцената.....Странно ... някой хора си мислят, че като са учили - недоучили медицина разбират и от всичко останало! Господи...........
101
3
 
1
 
! Отговори
Бивш Бг Лекар преди 13 години
В Бг има едно решение да се оправи здравеопазването-да се изтребе целия български народ от нихилисти,пияници,деграденти,***,*** и ***, и да се замести с друго население-няма друг народ в света,който така да обижда лекарите си.Лекар съм,обичам работата си,смятайте какво ме е докарапо до там да мразя народа си.Обиди,непрекъснато,заплахи,и то не толкова от роми,които се държат и по-благородно,а от българи със самочувствие,заради смрадливите си панелки!Махам се в чужбина,***
100
1
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
Продължаваш да пишеш глупости. ЛЕКАРИТЕ не са потребители, потребител е ПАЦИЕНТЪТ, а лекарят е изпълнител на услуга. Освен това лекарите плащат данъците и осигуровките, които са определени от закона. Ще ти дам *** пример. Това, което искаш, е все едно тенекеджията да плаща на застраховател за това, че ти си платил от джоба си неговата услуга. Това излиза от писанията ти.
99
1
 
1
 
! Отговори
istina преди 13 години
lekarite v BG nai-dobre schte vi obsluzat ako si platite za raznoskite i truda im. A vsichki tuka iskat da minavat chrez posrednik zdravna kasa deto se iztochva neprekasnato. Az na vashe miasto ne bih dal i stotinka za zdravna kasa a bih si plaschtal ako mi se nalozi zaschtoto situaziata v BG zdravna kasa e plachevna i samo se iztochva ot horata na vlast ne lekaria deto vi obsluzva. Tragediata e palna ama kato oschte mislim po komunisticheski taka e.
98
0
 
2
 
! Отговори
istina преди 13 години
abe hora balgaria e bedna darzava za da se pravi solidarno zdravno osiguriavane i da se vraschtame kam komunizm deto nischto ne izleze. stiga ste se zabluzdavali che niakoi go e griza otgore dali vie schte mozete da se lekuvate ili ne. Istinata e che triabva da se dade vazmoznost na horata da se osiguriavat ako iskat no ne edna zdravna kasa v koiato da se vkarvat samo pari i nischto nasreschta a niakolko i koito pak ne iska da si plaschta na raka kato triabva da e obsluzen kakvo tolkoz ima.
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам си старата с-*** със направленията и рушветите. Така поне знам, че работата е сигурна и всичко ще стане както трябва.Какво ще се промени с новата с-***? Ще имаме сърдити и намусени доктори и сестри защото те няма да вземат парите които ние ще платим ами ще вземат процент. От там те ще си кажат: "Ааааа да чакат, сяяяяя аз кво взимам едни 50лв от операцията"... А ние в същото време сме платили 1000-2000лв. Не става, следващия кандидат министър да идва...
96
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Донеразбиращия 97ЛЕКАРИТЕ се явяват крайни потребители, затова трябва да заплатят на ЗОК от нашите пари (парите, които ние сме им платили, поради това, че те са се възползвали и са спечелили от нашето здравословно състояние)Срещу какво протестираш!Постарай се, да бъдеш по точен!
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не искате да ми кажете, че богатите досега са внасяли нещо?! Максималният доход, на който можеш да се осигуряваш, е 2000 лева. Дали имаш 5 или 50 хиляди лева доход на месец, в държавата постъпва едно и също. От другата страна са тези, които "вечно нямат", но не и когато става въпрос за ракия, цигари и т.н., а и не можеш да ги хванеш да работят. Е, кой плаща тогава?
94
1
 
1
 
! Отговори
? преди 13 години
"а ЛЕКАРИТЕ от своя страна да се задължават, да изплащат процент в/у сумите, които са взели от извършените манипулации." Това е тъпизъм. И съм обяснил защо.
93
0
 
1
 
! Отговори
smeh, on kritikuva B преди 13 години
Здравният министър се закани да въведе ред в системата:По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.izliza ce ot kak Gerb e na vlast sistemata niam red. kwo?ot w4era ministyr-dnes kritikuva Borisow? baba Iaga zaradi kritika bese izritana-tebe ? ti ste padnes po grynb ga beres gerberi ot pojarnata kula
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
74,Напротив,лекарите имат огромен умствен потенциал,но не забравяй,че в крайна сметка парите ги дават счетоводителите(разбирай-Дянков).Така че с въпросите-към тях се обръщай!
91
1
 
3
 
! Отговори
газка преди 13 години
поредния *** министър, негова работа ли е да обяснява кой ще влиза в затвора. И като го вкараш в затвора богаташа мръсен с това ще напълниш ли бюджета бе? А бедния кво ще се лекува без пари по социалистически ли? Ей сега всички ще се окажат бедни и няма да плащат и ще те видя как ще си вържеш гащите министре!
90
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 13 години
mnogo e pravilno tova,koeto ste napisali
89
1
 
1
 
! Отговори
! преди 13 години
до 87Ако нямаш възможност да си плащаш - вземи заем - предложила съм ти решение.Не разбрах кое ти се струва тъпизъм??? Социалното здравеопазване ще го отложим за момента, в който всички имат работа и си плащат минимални вноски, които да се разпределят за нуждаещите се... когато отново преминем към социалистическия строй. :)
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova go znaeme mnogo dobre ce zakonat si e zakon i vaji za vseki,v selata sa mnogo takiva koito s sedmitzi nared se hraniat samo s muhliasal hliab,ami edin tziganin stom ne ste da bere grozde tova znaci ce ima lev v djoba si,a toz koito niama i sotinka e prinuden da bere grozde,no dokade i dokoga
87
1
 
3
 
! Отговори
Партизанин преди 13 години
Поста на дрътия *** за н-ти път ме убеждава, че комунист и човешко същество са две несъвместими понятия :)
86
1
 
4
 
! Отговори
Васко преди 13 години
България и ред в здравеопазването? Да бе да!!!
85
0
 
6
 
! Отговори
до Енес преди 13 години
Кои са тия хора, които умират от глад в България, че да имат право да не плащат? *** са по-добре от нас, никакви данъци не плащат. Миналата седмица баба ми е била на гроздобер, *** не искат да берат грозде за по-малко от 20 лева на ден. Десет било малко. Те вода не плащат а какво остава за здравен данък. Ние ще ходим по затворите за неплатен данък здраве а ромите ще хвърлят гюбеци и ще ни смеят колко сме прости и какви министри имаме.