Здравният министър се закани да въведе ред в системата

Само богатите – в затвора при неплащане на вноски, смята той
Обновена: 14 окт 2010 09:24 | 14 окт 2010 09:22,
127
Здравният министър се закани да въведе ред в системата
Снимка: БГНЕС

„Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансово“, коментира по bTV здравният министър Стефан Константинов.

Той обаче беше категоричен, че иска да чуе мнението на обществото.

"Смятам, че хората са настроени положително, но ако не, ще оставим старата система. Това означава, че който има направление, се лекува безплатно, а който не, си плаща", заяви здравният министър.

Той е категоричен, че трябва да има ясен регламент.

„Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи. Качеството струва пари“, категоричен бе д-р Константинов.

„Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари“, добави още здравният министър.

Той разви идеята на премиера Бойко Борисов тези, които не си внасят здравните осигуровки, да бъдат наказвани със затвор.

Още по темата
Според здравния министър това трябва да засяга само богатите бизнесмени, които са „забравили да си платят“.

По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
Волен преди 13 години
Ангелчо, хора са ама майка им е ***... Ей тва е проблем вече. Ти си *** бе, пич!!! Що не си осиновиш неколко чавета, а?!?!
63
3
 
2
 
! Отговори
Партизанин преди 13 години
БГ демокрацията е от прекалено чист вид. Тука 800 000 *** и още 620 000 турци/половината от Турция, заедно с половин милион изтрещели от склерозата бивши милиционери и военни, верни на Партията ОПРЕДЕЛЯТ бъдещето на ДЕЦАТА ни!!!!!! Да не приказвам за промитите от чалгата мозъци дето са гласували за мутра-премиер. В белите държави богатите НИКОГА не са изпускали контрола над демокрацията. За това са бели, не като нас - второ качество.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според сегашната "солидарна" система едни плашат, но други ползват. Истината е индивидуални партиди за всички. Който,каквото има , това да ползва.
61
5
 
3
 
! Отговори
Ангел небесен преди 13 години
Нечистивецо гнусен,*** не са ли хора и не са ли те от майка раждани,а?Мигар не знаеш,безумнико проклети,че болката телесна не пита дали си *** или българин?Срам ме е от теб!Проблема е в нас-краде се,разбираш ли?Лакомията ни пречи да видим чуждата болка и страдание и овълчени за пари,жени,имоти и илюзорно благополучие се крадем един друг и след това ревем!Българският символ не е лъв а хипопотам!Затънал до шия в *** ама пак отворил широко уста,за да ***!!!Това сме Атакисте,националисте
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много, ама много си прав, уви!
59
1
 
7
 
! Отговори
родопа преди 13 години
От къде се взе тоя мандрамуняк?Тои е направо за лудницата.Не може да разделя хората по богатство.Системата СОЛИДАРНА ,това означава че всички са равни.Ако ли не,каво ще правят тези на които им се налага скъпи операции или от катастрофи???Окачалка!!!!!!!!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Индивидуалните сметки ще направят конкуренцията м/у болниците и във финансово и във качествено отношение реална за пазарна икономика. Просташко звучи да се приравнява здравето с бизнес, ама това според мен е единствения реален начин да се оправи системата. Тогава Ще си избереш да те глезят за повече пари или да се лекуваш за по - малко пари. Всеки ще намери каквото търси. Така болниците сами ще се реформират или ще окапят.
57
1
 
7
 
! Отговори
Партизанин преди 13 години
Атакиста долу пак се изпусна :) Системата в БГ позволява на *** и всякакви други *** да паразитират върху хората, който произвейдат благата. Знаете ли как ще се промени картинката в Парламента ако гласуват само хората, който плащат данъци в тази държава? От там ще изчезнат Атака, Герб, БСП , РЗС и ДПС. Това са партиите, който разчитат на популистките си методи именно пред бедните. Богатите не вярват в политиката. Колко от вас вярват, че ББ ще ни оправи до сакралната 2013 г.? :)
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демек *** пак никой няма да ги закача...че и се заканвал тоя ***, вместо да обещава...същия кратуняк ще е като предишната.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще прилагаме двоен аржин егати тъпанарите простаци са тези . Абе министре и ти ще си идеш като другите преди теб двама *** ясное . Абе бойко що не се махнете и да се оправи тази държава
54
0
 
7
 
! Отговори
четвъртък преди 13 години
По начина,по който се въвежда ред ,той едва ли ще бъде въведен
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kubrat imal li e zdravna systema???
52
2
 
0
 
! Отговори
Бай Чеп преди 13 години
И как ще стане това АВС,жаден за плюсчета?!Чудя се как хора като теб/междудругото характерна черта за нашият народ е/дават безмислени идеи,неосъществими на практика!Дори капката рационалност,която я има в това,което си написал е размита в последващо словоблудство!Всъщност знам, ти си един от хилядите,които стоят на столче и не познават реалността в страната си!Няма потенциал и ресурс за твоето предложение умнико!Просто сме много назад,нищо,че се имаме за най умни,красиви и други подобни!Популист
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво.Вкарайте Дянков в затвора!!!!!!!!ИДИОТИИИИИИИИИИ
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова е просто - индивидуални сметки за всеки. Всеки сам да контролира за какво му вземат пари, а НЗОК да контролира само КАЧЕСТВОТО. Който няма пари да го духа и тва е. Или всичко платно за всички.
49
2
 
7
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Глупусти пак!Хората искат едно - тези които си плащат да получават адекватна помощ. А не да обслужват с техните пари всички *** и богаташчета!Отделно искаме ако някой е собственик на фирма, да има минимална стойност на осигуровките!Не да е собственик и да има милиони, а да се осигурява на 500 или 1000 лв!!!!!Какво ми се правят на луди и говорят само глупусти с цел да изработят пак трудещия се народ!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе господа защо се опитвате да оправите нещо което не може да се оправи ? Сменете системата иначе и ти стефчо ще си ходиш с "поздрави".
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е ама защо ние да плащаме за ле4ение на ***,*** и *** им.
46
0
 
9
 
! Отговори
Пагане преди 13 години
Богатите също плащат. Само че не влиза в хазната, а в джобовете на тези, които сега се чудят от къде да напълнят хазната. Това е истината. А ако се приеме такъв закон - за едно и също нарушение, различно наказание, това първо ще е противоконституционно и второ ще облагодетелства само ***. Така стана и с "безплатната" предучилищна възраст, която беше безплатна по закон, но според общинските наредби се заплащаше, с изключение на общини с много ***.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dokato umnite se naumuvat, ludite se naluduvat