Здравният министър се закани да въведе ред в системата

Само богатите – в затвора при неплащане на вноски, смята той
Обновена: 14 окт 2010 09:24 | 14 окт 2010 09:22,
127
Здравният министър се закани да въведе ред в системата
Снимка: БГНЕС

„Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансово“, коментира по bTV здравният министър Стефан Константинов.

Той обаче беше категоричен, че иска да чуе мнението на обществото.

"Смятам, че хората са настроени положително, но ако не, ще оставим старата система. Това означава, че който има направление, се лекува безплатно, а който не, си плаща", заяви здравният министър.

Той е категоричен, че трябва да има ясен регламент.

„Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи. Качеството струва пари“, категоричен бе д-р Константинов.

„Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари“, добави още здравният министър.

Той разви идеята на премиера Бойко Борисов тези, които не си внасят здравните осигуровки, да бъдат наказвани със затвор.

Още по темата
Според здравния министър това трябва да засяга само богатите бизнесмени, които са „забравили да си платят“.

По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
6
 
! Отговори
? преди 13 години
Поредният тъпизъм, който чета тук. А не искаш ли да си плащам за това, че съм имал изключителната чест да лекувам великата ти особа? Защото данъци и осигуровки аз и сега си плащам, и нещо повече, сигурен съм, че плащам повече от голяма част от поплювковците тук. Аман от разбирачи! С трици маймуни ще ловят! Начело с министъра!
83
3
 
2
 
! Отговори
Д'рът комуняга преди 13 години
Партизанино, като се изнесат богатите от страната няма да има никакви проблеми, защото няма да има кой да смуче толкова много от държавата. Всъщност ако не се появят нови богаташи, всичко ще е доста по-добро! Но... май няма да стане, защото нашите богаташи всъщност са около средната класа на западняците. А там средната класа няма достъп до гювеча За това може и да си купуват имоти навън, но ще си останат тук за да могат да крадат! Толкова! Та за това, богат партизанино, "Йеби се о дупе" !
82
1
 
7
 
! Отговори
анон преди 13 години
Поредният комунистически *** от уж дясното правителство на Герб. Човек, който работи и има имот и кола - в затвора. ***, които не са внесли лев осигуровки - в правителствена болница, защото са бедни! Ето това е дясно мислене, хааа-ха-ха. Първо, законът е за всички, затова е закон, привлегии имаше само по комунистическо време. И второ - КС вече отмени подобно искане за криминализиране на осигуровките преди 9 години. По конституция осигуряването е ДОБРОВОЛНО!
81
1
 
0
 
! Отговори
O преди 13 години
Ministerstvoto polucava ot Van Dostatacno pari,no vseki si turi vsvoia djob rakata,tova go znaeme mnogo dobre a i sasto i vansnite darjavi koito ni dadoha sans zada vlezem v EU,
80
1
 
5
 
! Отговори
йен преди 13 години
Хайде сега ясна дефиниция - кой богат, кой беден. Абе хора - не може така. Мислете малко преди да говорите. Законите а за всички! Не моете така да разграничавате нещата.
79
3
 
0
 
! Отговори
ENES преди 13 години
Zdravniat Ministar Stefan Konstantinov mnogo pravilno govori doniakade obace,koito ima pari bi platil zdravnite si osigurovki,no toz koito niama dori za hliab pari i jivee den za den ce i ima hora koito ot glad umirat,te kak biha platili osigurovkite si,(Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари,)tova sasto e pravilno zastoto darjavata ni bedna i parite sa malko,niama rabota
78
3
 
1
 
! Отговори
! преди 13 години
Оказва се, че здравно осигурителната система не може да има социален характер.Всеки трябва индивидуално да поеме грижата за своето здраве, т.с. при положение, че му е необходимо лечение, да продава имоти, ниви или да му се осигурява заем, който да изплаща... а ЛЕКАРИТЕ от своя страна да се задължават, да изплащат процент в/у сумите, които са взели от извършените манипулации. Въвеждането на здрани карти само ще допринесе за установяване на броя безработни в страната.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато ДЖ-ПИ тата източват касата с огромни средства дадени на глава,без да се знае точно извършената дейност, ще е тъй. Къде има предварително плащане, без реална дейност. Кой ли лобира там??
76
0
 
5
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
Много ми е интересно как ще определим кой е богат и кой не е.И сигорно ще пострада някой безработен от много години и такива има много които никаде не са очетени .
75
0
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Демек ред в системата значи да набиваме още повече пари,които ще отиват за лечение на роми и за кражби от управляващите!Ашколсум!!!
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България да си беден е супер изгодно.Ако си богат лошо.Ето червения комунист, нов министър на ГЕРБ казва, че който е богат трябва да влиза в затвора а щом си беден щракай с пръсти и се радвай на свободата.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стигам до извода,че лекарите нямат умствен капацитет да бъдат министри и затова министър на здравеопазването трябва да бъде някой финансист или икономист.Дори бояджия би се справил по-добре от досегашните трима доктори.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредния *** на поста. Българите ще влизат в затвора, защото не плащат осигуровки а бедните братя роми, които се късат да крадат няма да влизат в затвора за здравния данък, защото са бедни. Господи, защо ни наказваш с толкова прости министри? Сал един Плевнелиев ли ти се откъсна от сърцето да ни назначиш??
71
1
 
7
 
! Отговори
! преди 13 години
Такава ли е реформата им? Кръгла нула.Това не е реформа,а опит да се унищожи здравната система,която и не функционира. Здравната система беше превърната в търовия,но когато е за сметка на бедните и обикновени хора е направо престъпно.Реформата беше въведена преди 10 год. и с всяка година от тогава е видимо как се срива и не работи за хората! Сега консумативи утре какво ще плащаме? Става от зле по-зле
70
4
 
3
 
! Отговори
Ангел небесен преди 13 години
Защото си имам свои!Но Воленчо/Боленчо/ такива нещастници като теб само въздишат да станем като Швеция,визирам случаят представен по вТV на осиновеният *** и те уверявам с такива като теб никога няма да станем!И отиди се покай в църква и не мърси форума си с вонята си,безумнико!И сега ще ти напиша нещо нали си умен *** ще разчетеш "Do not give what is holy to the dogs,nor cast your pearls before swine lest they trample them under their feet and turn and tear you in pieces."Matthew 7:6
69
2
 
4
 
! Отговори
Избори преди 13 години
Кво ще кажете да се гласува с платените за последните 4 години данъци? Всяко левче=1 глас. Като в АД.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
единствено 100% частно, всичко друго е прах. майка ми е пенсионерка, наскоро и се наложи медицинска интервенция - има направление има всичко, но има един консуматив който не се покрива от здравната каса и който струва 570лв. в краен резултат пак плащаме по един или друг начин, защо трябва да плащаме два пъти - един път цял живот докато работиш плащаш здравни осигуровки, след това като се разболееш. за това 100% частно и си плащаш, аз така предпочитам да имам достатъчно високи доходи
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ / 1875
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ СМЕ НАРОДНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дрън-дрън!Ще въведе! Това да не са женски гениталии:))))))))))