Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
10
 
! Отговори
Fox преди 12 години
Реакцията на министъра щеше да е уместна единствено ако България наистина нямаше проблем с корупцията. При това положение обаче излиза че, хем сме виновни и не само че не можем да понасяме критика и последствия, а и заплашваме отгоре на това. Каква е тази порнографска политическа позиция?
118
5
 
11
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Как обаче си личат стилът 'изнудване' и думите на Бойко, сложени насила в устата на това бедно министърче...Класическо 'ако ме дразните, ще действам на инат'
117
7
 
8
 
! Отговори
зоро преди 12 години
браво такива министри ни трябват не сополанковци
116
5
 
10
 
! Отговори
111 преди 12 години
България е политическо и икономическо джудже в сравнение с Холандия. Нашия некадърен министър голям го вади, но истината е, че е министър на най бедната. корумпирана, мутренска и изостанала провинцийка на ЕС. Мнението Младенов да си го пази за себе си още повече не е и прав - държавните ни служители са корумпирани ще вкарат и атомна бомба в Европа за 100 евро.
115
6
 
5
 
! Отговори
До 113 преди 12 години
България повече я е срам от такива като теб.Дали е голобрадо или не какво значение има ,важно е какво прави.Досега се нагледахме на мишки в управлението на България.Най-накрая дойдоха хора дето им стиска да се опълчат с/у големите.
114
4
 
3
 
! Отговори
glavatar преди 12 години
Като много знае тоя Холандски минетчия да вземем да му изпратим един от ДС с чадър и да приключваме.Може и да му го сложи (чадъра) там където най много желае.
113
8
 
8
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
НЕДОРАСЛО ГОЛОБРАДО МОМЧЕНЦЕ КАК МОЖАХА ДА ГО ИЗБЕРАТ ЗА МИНИСТЬР БЬЛГАРИЯ СЕ СРАМУВА ОТ ТАКИВА СВОИ ГРАЖДАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СРАМ И ПОЗОР!!!!!!!!
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е интересно безличния калфин как ли би реагирал:))) вероятно би се снишил както следват повелите на партията:)))
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им пратим заедно с румънците 200-300 000 *** да им подобрят малко гена.Заслужават си го!
110
9
 
9
 
! Отговори
huio преди 12 години
Младенов е пyтк@ и слуга на зашппада и македоние ... общо взето слуга на Тиквата
109
4
 
6
 
! Отговори
Xolandia,,,.. преди 12 години
Stranata na krivite pederasi i pedofili,frigidnite kobili-zeni /lesbiiki /,tupite fermeri i gnusnia klimat,kudeto vseki bozi den vali i skoro izvratenite *** ste se udaviet v sobstvenite si ***/primesenis turska i marokanska sperma/Stranata s dokazani 40% ot maselenieto s tezki psixiceski otklonenia,pederasite osinovjavat zakonno momcenca,za da si pravjat ""troicici"",a prostituciata i narkoticite+svinskoto pianstvo sa kato dekor kum milata kartinka............
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете в BNEWS и тогава коментирайте!
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете в BNEWS и тогава коментирайте!
106
1
 
5
 
! Отговори
ДО 91 преди 12 години
Много ти развита комунистическата фантазия .Направо си за лечение от две думи цял хорор написа.Бягай бързо за хапчетата
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете в BNEWS тогава коментирайте!
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VLIZANETO NA BALGARIA VAV 6ENGEN E NEIZBEZNO AMA SEGA ZARADI HOLANSITE 6TE TRIABVA POVE4E VREME.....HOLANDIA DETO E PO-MALKA I OT BALGARIA PO TERITORIA NI PRAVI SE4ENO I NE ZNAM ZA6TO
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете в BNEWS тогава коментирайта!
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда,прави са хората дето са казали че с *** не се спори
101
4
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Вилдерс е евро патриот, а българите са руски ***, страната с най- тежка корупция, тъмни сделки и т.н. все в този дух, какво може общо да има между тях... нищо.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
плюйте Холандия .... само така - те са *** прости и какво ли не но хората си имат политика и дългосрочни цели. А ние УбавитИ и умнИтИ дет всеки не нЪ ще какво да кажем ? ПикемИ срещу ветеру и се надеваме да не се Умокрим