Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво да коментира , някакъв си миши тропот ? Абе нас някой *** ли ни за нещо , освен когато трябва да си плащаме вноските към ЕС !
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има шамари звучни но като този рядко са ни удряли на международно ниво....Николайчо не се ли научи че се помисля, премисля и после се говори бе джанъм... Хо то като гледам кумира ти банкенски на какво друго да се научиш освен на простотия ?
97
3
 
9
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Напъват се за Шенген за да могат да се изнасят още повече ***(много от тях малолетни).В момента сме първи в Европа с 50 хиляди момичета.Та нали всяка *** им носи приходи чрез корупцията от мутрите - сводници след подялба с митничарите.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eто това е истината!!!! Прочетете и се наслаждавайте, а тия дето подкрепят Холандия за това вето, няма повече какво да кажат! bnews.bg/article-35112 Свръх цинизъм и наглост от холандски политик!
95
0
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 90: "Шенгенският враг No.1 на България" е Герт Вилдеерс - заради него и неговата крайно-дясна Партия на свободата е целият цирк с приемането ни в Шенген.
94
3
 
9
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
Холандия - страната на лалетата, дългокраките блондинки, ***, наркотиците, джамиите !!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eто това е истината!!!! Прочетете и се наслаждавайте, а тия дето подкрепят Холандия за това вето, няма повече какво да кажат! Свръх цинизъм и наглост от холандски политик! Четете....
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eто това е истината!!!! Прочетете и се наслаждавайте, а тия дето подкрепят Холандия за това вето, няма повече какво да кажат! Свръх цинизъм и наглост от холандски политик! Четете....b
91
6
 
7
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
СПОКО НА ВСИЧКИ !! Борисов, Плевнелиев и холандския посланник са се разбрали! посланника ще обвини предишното правителство, а Младенов ще оттегли заканите си !! ще не ще холандския посланник влезе в президентската надпревара! доколкото чух управляващите националисти са добри приятели с Волен Сидеров, който е направил връзката с Б.Борисов и Плевнелиев. Вижте как радушно се прегръщат холандския посланник и усмихнатия Плевнелиев - можеш ли да кажеш че малко преди това холандеца ни го е "втъкнал"!!?
90
0
 
3
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Холандският министър на емиграцията Герд Леерс, който заплаши, че страната му ще наложи вето върху членството на България в Шенген, е нагазил в сериозен конфликт на интереси. През януари миналата година Dutch News публикува материал под заглавие "Вила в България принуди кмета на Маастрихт да подаде оставка". Този бивш вече кмет на Маастрихт е тъкмо днешният шенгенски враг 1 на България - Герд Леерс.
89
0
 
0
 
! Отговори
osata преди 12 години
до 88 - благодаря!
88
0
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 87: Ти грешиш. Ставаше въпрос за Еврозоната...
87
1
 
5
 
! Отговори
osata преди 12 години
Аз ли греша, но някъде допреди 2-3 седмици имаше изявление на Б. Борисов и/или на Н. Младенов, че на този етап от ситуацията в ЕС ние не смятаме за необходимо да влизаме в Шенген. А сега се оказва точно обратното - същите хора са обидени от решението да не ни приемат там. Може ли някой да уточни?
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ABE SAMO TIA HOLANSI LI SA NAMERIHA NAI UMNI DA NI OPREDELIAT KOSURITE...TOLKOVA GOLEMI I RAZVITI DARZAVI SA SAGLASNI SAMO HOLANDIA....TUKA IMA NE6TO DRUGO
85
2
 
7
 
! Отговори
me преди 12 години
Това е първото изискване на този министър, което одобрявам. Крайно време е дискусията за Шенген да се премести от абстракция към реалност. Истината е, че отказът на Холандия няма нищо общо със страната ни или с техническите оценки (които сме минали). Истинският проблем е Гърция и това е нееднократно декларирано в ЕС. Но понеже ние и Румъния сме по-удобни, ни използват като изкупителни жертви. Да са мислели, когато са създавали критериите. Сега вече става въпрос за чиста дискриминация!
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия - страната на наркоманията и проституцията.. никой не ги бръсне за слива, смешници
83
6
 
5
 
! Отговори
Анти-холан преди 12 години
Холандия не е цвете за мирисане; всичко що е внос оттам за храна е тъпкано с химикали - а за съжаление на българския пазар се намирват отвреме-навреме холандски заленчуци - дори и домати. този внос трябва да бъде забранен! Те дори почва нямат достатъчно!Що се отнася до този министър - българите не са втора ръка - Но ТОЙ Е! Колко време е бил в България откакто е министър? Само снове като еврейски посланик - НЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ - а за тези на Израел! Хубаво е да му натрият носа!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли ги г..за в Брюксел за изявлението на Младеноффф.Та те не ни броят за хора.Използват ни само като боксова круша - показват с нас колко са стриктни.А пък и как да не ни посочват,че сме корумпирани като вътрешния министър прави изявление за техен министър и кандидат за президент,че е участвал в корупционна схема.
81
6
 
10
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ИМА ПРАВО МИНИСТЪРА. НАЛИ СИ ПЛАщАМЕ НА ЕС.ДОКОГА щЕ НИ Е*АВАТ!
80
8
 
8
 
! Отговори
мафия преди 12 години
тоя навремето беше секретарка на Надежда Михаилова...сега се прави на голяма работа и много важен,взел да плаши европа..голям смех.