Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
21
 
! Отговори
лора преди 12 години
искам да ми отговори социалният министър: тези пари , които ми се отдържат за пенсия и представляват един вид вноска и то от моята заплата , като мой влог , ако умра преди да стигна възраст за пенсия - кой ги получава като събран влог- моите наследници , или държавата като награда , че съм умряла по- рано?
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж днес е ден на християнското семейство,а изглежда,че е ден на *** от Правителството!Ето и този *** Тотю, ще чака Тиквата да му иска оставка!Понеже няма достатъчно сиво вещество да прецени,че досега стои като *** в правителството и сам трябваше да прецени,че не става за соц. министър!То не беше веднъж или два пъти,като заявяваше за вдигане на заплатите и толкова пъти ми дърпаха ушите за непремерените изяви!
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко е мародер , рекетьор , комунист и мутра милиционер.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е работа на държавата да се занимава с пенсионно осигуряване. Да поема инвалидитеот бюджета, за всичко друго - свободна воля и конкуренция на частни осигурителни дружества...
63
2
 
8
 
! Отговори
Умник преди 12 години
Хвърляй и бегай бързо, че лавината идва.
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, Тотю, може ли Боко да те прави на 5 с'тинки и ти да траеш като нек'ва мишка. Той каже ли - това е уволнение. Оставка е нещо друго...
61
1
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Ти също нищо не казваш по същество.А по същество истината е ,че за да има пари в НОИ трябва да се увеличи броя на работещите и внасящите осигуровки.Сега на работа ще останат хора ,които ще се напикават на работните си места ,докато внуците им скитат безработни.И това увеличение с една година на възрастта за пенсиониране ще икономиса на НОИ около 50 милиона ,а дефицита там е 2 милиарда.По същество каква част от 2 милиарда са 50 млн ако можеш да го ссметнеш
60
1
 
9
 
! Отговори
do 60 преди 12 години
а ти каква мислиш, че е настоящата форма на управление - демокрация ли ? Точно анархия си е.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тъжно ми е да го кажа, но *** народ - това заслужава ... това, което е сега.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Тотьо,не ви ли минава през ум да въведете индивидуална пенсионна сметка за всеки един работещ,и така да мотивирате максимално хората?Нали все ревете,че няма пари в НОИ?Ето това би било истинска реформа,проведена от наричаща се дясна партия!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анархист преди 12 години
Аз съм за форма на управление - анархия!
56
1
 
10
 
! Отговори
Тотю бохжидаров Кис преди 12 години
Тотьо,половината ти професионален стаж е минал около профсъюзите.Ти не знаеш какво е работа!!!В Сливен има един като теб ,но с име Божидар Кисьов-Рекитьор /пари,за да останеш на работа/!!Така действа твоята Подкрепа!А за оставката,дали си готов или не да я подадеш , то ЦАРЯ/Бойко/реши ли.че му пари под г..а ще те изхвърли за минута!!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като работещите пенсионери са толкова жизнени да го направят като на Запад. Избирай или пенсия, или заплата. И така понеже пенсийте са по-ниски всеки ще предпочете заплата и ще се освободят пари в НОИ.
54
1
 
20
 
! Отговори
$ преди 12 години
Някой интересувал ли се е, как е в Румъния сега. Тази Румъния, с която все се хвалеха, че сме по-напред от тях. Ами сега те всеки месец имат нарастване с 1,5 % на БВП, докато у нас е -0%. И причината- повишеното потребление.Докога ще вярваме на неграмотници, че със свиването на доходите ще излезем от кризата.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакви реформи в самото Министерство, никакве реформи в подчинените Агенции на Министерството, безхаберие при усвояването на Еврофондовете по ОП РЧР, мимикрия и стакмистика по отношение на безработицата, това е Тотю=ОСТАВКА....
52
2
 
18
 
! Отговори
баси преди 12 години
Не разбирам как един интелигентен човек,може да клекне пред една мутра с интелект на тиква и да му раболепничи.Ако съм аз,тегля му една майна и отивам да си гледам моита си работата.Всеки трябва да има достойнство.
51
6
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
Много са ми интересни коментари от сорта на последният (52). Ако ще казвате нещо по същество - казвайте, ако не по-добре не коментирайте. Както и с останалите дела на държавата и в пенсионната ситема трябват промени и то бързи. Ако нищо не се прави един ден просто няма да има пари в НОИ - няма да има и пенсии. Така, че по-добре по от рано.
50
1
 
4
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
Е,ще я хвърлиш - къде ще ходиш.
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези наивници, които гласуваха за ГЕРБ и като зомбирани, продължават да се взират в портрета на Боко, сякаш са пред иконата, те ни докараха това зло - и Боко, и Дянков, и Калини всякакви, и т.н....И продължават да им вярват!!!! Народееее!!!!
48
1
 
17
 
! Отговори
питанка !? преди 12 години
Вчера в TV предаване, премиера първо обяви, че възрастните българи "горят от трудов ентусиазъм" да работят още години (даде за пример на Запад, как Рейгън станал президент на 69 години), а две минути после заяви, че ще покаже жълт картон на социалния министър защото не разяснявал трудните пенсионни реформи и необходимостта от вдигане на пенсионната възраст - "Много ясно, че хората няма да са съгласни, но ние трябва да сме отговорни" ??????Е, сега г-н Премиер кое във вашите думи е истина ???????