С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
5
 
5
 
! Отговори
муню преди 12 години
НЕК СМЕ ЖИВИ - НЕК НИ *** - Българска поговорка
340
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако сега беше жив, Т. Живков щеше да изнесе следната реч: Уважаеми другарки и другари! Като ви беше убаво с мене, шо ме маанахте, бе! На Пленума на ЦК точно българските комунисти ме свалиа от власта. Като ви беше убаво при сациализЪма, зашо сичките станаате капиталисти- вие, вашите деца, фнуци и фнучки закупиа имоти у капиталистическите държави, а не у Русия? Днес сичките партийни функционери станаате милионери и милиардери, а сичките са бивши мои служители от Държавна сигурност, от ЦК на БКП и от Окръжните комитети на БКП и Комсомола за това стига сте ревали за социализЪма щото ако ви накаарат да се върнете, никой нема да иска. Вие сте по-гулеми демагози и от мене бе, ха, ха, ха!!!!!!
339
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ли човек, ще 'осъвременява" , модернизира, представлява, ръководи ..НОВА БЪЛГАРИЯ ???...)))) Този полуфабрикат на симеоновското училище, на ДС- шефовете - ученика ??? Този продукт на бандите ?? На руските агенти , на червената пасмина , на дс-кардиналите ???? Дотам ли сме стигнали ???? атериалът, обаче иска да го управляват разни Тикви, Мутри, Гейове,*** и всякаква друга ***, но не човекът, заслужил прозвището "командир".Затова материалът ще си остане най-бедният в Европа.
338
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четете внимателно:бсп=герб=бкп...шарани непоръбени...
337
4
 
8
 
! Отговори
= преди 12 години
Първанов и Борисов са двете лица на червената олигархия.
336
2
 
9
 
! Отговори
Калитко преди 12 години
На мен комунизма си ми харесваше.Ядях кебапчета от 25 стотинки,пуках швепс от 20 стотинки!А сега един хамбургер-5 лева.
335
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
choveka se opitva da vurshi neshto, daite mu shans. kriza e vse pak po-trudno e
334
1
 
6
 
! Отговори
За 356 преди 12 години
Каппо тути ди каппи! Еее! Необразован комунист.
333
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спряха Бургас-Александруполис и спря една от най-голямата далавера на агент Гоце - българския Капи туто ди Капи. Заради ангажимента му и активното лобиране за тези проекти, наречени с гръмкото име Голем шлем, енергийната мафия /наша и руска/ го дари с много милиони и сега след като не можа да изпълни обещанието си към нея и да се отблагодари на руските си покровители, дедо Гоцко е бесен от това неблагоприятно развитие на нещата, бизнеса му с енергийната мафия ще секне, а от там и постъпленията в Гоцевите авоари в Швейцария ще намалеят драстично! За това сега дедо Гоцко хапе като бесно куче чрез копоя си Славчо Трифонов от БТВ-то - известен лайногълтач и БСП-ундо ***, който всяка вечер с идиотската си трупа от *** ни поднася собственото си меню: набързо притоплени стари изпражнения на Гоцевите другари-олигарси, които умират от яд, че Бат Бойко ги отстрани от държавната хранилка и сега пишман милионерите няма какво да крадат! А сега е на път да секне и другата добре замислена далавера с АЕЦ Белене, от която триперливия Гоцко се надяваше да прибави още милиони към Швейцарските си сметки! Впрочем голяма част от милионите на Трипера дойдоха още преди години, когато се започна изграждането на АЕЦ-а и потънаха в червени фирми над 1 милиард лева и сега си имаме един огромен гьол-символ на комунистическата алчност и некадърност!!!!!
332
1
 
11
 
! Отговори
ИСКАМ СМЕТКАТА ! преди 12 години
Другарченца от ГЕРБ, аз като редови български гражданин искам да отговорите :1. Защо се срамите да се наречете комунисти ?2. Защо % на рушветите се вдигна ?3. Защо икономиката е в колапс ?4. Защо симулирате реформи и всяко намерение е предпоследно ?5. Защо няма правдива журналистика, а само *** като Бареков и Бенатова ?6. Защо купихте и фалшифицирахте местните и президентски избори ?7. Защо толерирате бизнеса на червената олигархия ?8. Защо мразите народа си и България ?
331
0
 
9
 
! Отговори
До 347 преди 12 години
С някои изключения, доста от цитираните от теб неща се случиха по времето в, което любимият ти Боко Тиквата, беше главен секретар на МВР и държеше всички лостове за справяне с проблемите от това естество. Имаше дори повече власт от самият по това време вътрешен министър Петканов.И не без мълчаливото съгласие на Президента Първанов и премиера Сакскобуркготски. Но той не искаше да работи. Повече му прилягаше да бъде в Лондон или в САЩ. Не ни прави късопаметни комунистче неедно!
330
0
 
7
 
! Отговори
DO DR.GERBERASTI преди 12 години
GERBERASTIIIII.....KOLKO VI PLATIHA DA PI6ETE GLUPOSTITE SI. OTDAVNA NEMA "KOMUNETA", "KUMANOIDI" ILI KVOTO TAM SI IZMISLQTE. NA HORADA IM SE RAZKATA MAIKATA OT TAKIVA TIKVI KATO VAS I VODA4ITE VI, E NEMA TAKVAZ TUPOTA, TLZKOZ KRADENE I GRABENE, A LUJI....S VA6ITE LUJI MOJETE DA POSTROITE PUT DO LUNATA. I TUK KATO STE MNOGO NAFUKANOI KATO SE SRINE VODA4A VI MISLQ, 4E BULGARIQ 6TE E V NACIONALNA KATASTROFA TOGAZ 6TE VI SE TURSI SMETKA SA VSI4KI DEQNIQ I PISANIQ S KOITO STE ZABLUJDAVALI HORATA.
329
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ може да напише трилогия за създаването и развитието на мафията в България със заглавие "Дон Боко и неговите братя". В първата част от трилогията да опише как спортистите, организирани от висшата партийна и ДС-номенклатура формират първите борчески структури с предмет на дейност рекет, охрана и застраховки - т.н. "бухалков период". Във втората книга да опише срастването на мафиотските структури с властта и заменянето на анцузите с маркови костюми и вратовръзки или т.н. "период на белите якички". Третата книга от трилогията да посвети на енергийната мафия в България и източването на Еврофондовете от белите якички. Трилогията да бъде документално базирана и богато илюстрирана със снимков материал от последните 20 години
328
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчета, знам, че вече ви дотегнаи хлябът сух, и голата ракия,и тежкото небе на тази беднастрана, в която няма прокопсия....Великите й царски идеалиднес вече са митичен архаизъм.България търгува със парцалиот раклата на своя комунизъм.България е гладна просякиня.С душа поциганена, необута,тя проси чуждоземна милостиняпо пътя между Лондон и Калкута.
327
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българските комунисти разбират под комунизъм това, което беше при бай Тошо, демек да се върнат годините, когато татковците им яздеха народа, само че сега те да яздят. Това е целия филм.
326
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четете внимателно:бсп=герб=бкп...шарани непоръбени...
325
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
К'во прави 2 години и половина бре бобо?! Десните те съветватваха да започнеш реформите още в началото на мандата ви...за да има положителен ефект за икономиката на България...А ти горд ИНАТ - НЕ та НЕ...Ето,че заради твоя инат сме под кривата ти круша...*)))
324
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кога имаше отвличания, рязане на пръсти, магистрални грабежи, убийства посред бял ден, кога убиха Емил Кюлев, Васил Илиев, и други знакови фигури, кога се крадеше ДДС с милиарди, кога братя Галеви си развяваха байрака ???отговорът всеки го знае: при Гей Станишев комуниза и Доган хидрологаискате ли това да се върне?АЗ НЕ ИСКАМзатова гласувам за ГЕРБ
323
1
 
5
 
! Отговори
Обичам те преди 12 години
До 345......пьк ти Яжх-у-у-у.....й.
322
7
 
6
 
! Отговори
КАВАЛЕРИЯТА преди 12 години
Яху-у-у !Дай Бойко, дай!Смело напред, Бий ги наред, Ний сме след теб!Дай Бойко, дай !Яху-у-у !