МВР дири спешно кой е подал сигнала срещу Марковска

Нямало влошаване на отношенията между властите у нас и Брюксел
8 ное 2012 18:17,
160
МВР дири спешно кой е подал сигнала срещу Марковска
Антонио Лопес (л) и Цветан Цветанов Снимка: БТА

МВР ще направи всичко възможно да установи кой е подал сигнала срещу Венета Марковска. Това съобщи в Брюксел министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му това ще се случи в кратки срокове.
Вицепремиерът се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес Истурис, предаде БНР. 

Темата за избраната за конституционен съдия Венета Марковска е била обсъждана, като според Истурис трябва да се уважава независимостта на българския парламент, който решава конфликтни въпроси.

Антонио Лопес Истурис нарече неверни и дори шега твърденията, че има влошаване на отношенията между властите у нас и европейските институции. Според него България отдавна не е проблем в Европа и за нея сега не се говори така, както по време на предишното правителство.

По-късно Цветан Цветанов има среща със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Мишел Серво. Именно Генералният секретариат е институцията, която прилага мониторинговия механизъм и пише докладите.

Запитан ще търси ли изясняване на ситуацията с избора на конституционни съдии и ще се опита ли да парира опасността от допълнителен доклад, Цветан Цветанов отговори, че рангът му в изпълнителната власт не му позволява да коментира решение на българския парламент. Въпросът според него ще бъде обсъден, но няма да е основен.

Още по темата

По-важна е борбата срещу тежката организирана престъпност, смята Цветанов.

Припомняме, че вчера в писмо до прокуратурата и МВР шефа Марковска настоя да бъде издирен “соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му“. Според съдийката “анонимният“ - по нейните думи, сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.
В писмо до председателя на Конституционния съд днес пък тя обяви, че иска  от прокуратурата проверка на информацията, изнесена в сигнала срещу нея.

Марковска е категорична, че ще положи клетва след резултат от проверка на "изложената в доноса информация" и отпадане на съмненията в нейната репутация като човек и съдия.

Скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“. След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“.

В понеделник премиерът Бойко Борисов заяви, че е помолил Марковска да се оттегли, ако има и "капка истина в това, което се твърди" в сигнала срещу нея. Той посочи също, че очаква от Брюксел официално да кажат дали считат, че изборът за КС е бил опорочен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vragovete na naroda i rodina v sofia tribva da badat svaleni i vsichki onezi 23 godini koito razgrabixa i ynijtojixa darjavata prevratadjii i izmenici da badat izpradeti v bruksel ili xaga na sad ot dobria i trydolubiv balgarski grajdanin .
52
0
 
13
 
! Отговори
Доносниковски 1 преди 11 години
И аз съм съгласен с доносника - значи и аз съм доносник.Пишете и Вие които сте съгласни с доносника, че сте писали писмото. Да станем хиляди.Не е ли доносник този дето обвини докторите в Горна Оряховица за убийци!?
51
0
 
20
 
! Отговори
Щурчо преди 11 години
Герберизма си отива ! Спете спокойно деца. Макар и поизгладнели напоследък.
50
0
 
18
 
! Отговори
Малиййй преди 11 години
Междувременно бе обявено официално, че Премиерът ще участва в мач на бистришките Тигри в Пловдив. Но изглежда някой се е сетил да му напомни, че е малко неудобно посред траура точно той да рита мачле. И участието на премиера бе отменено. И въпреки че "тромавата деветка" няма да играе в мача, бе съобщено следното: заради мача спецчастите на полицията в Пловдив няма да правят демонстрации в поделението по време на Деня на отворените врати за днешния професионален празник на полицията. А ще охраняват футболната среща. Силно се надяваме тигретата да са извозени към Пловдив с отговарящ на ранга им въздушен транспорт!
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То от *** милицЮнери/пожарникави и физкултурници дотук се стига ... :D
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажете ни и на нас, кой е тоя ГЕРОЙ!Ще го наградим!А вие жалки тикви,скривайте се и да не сте се мернали повече.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kостаки и Янаки знаят от къде идва доноса.
46
0
 
21
 
! Отговори
коко преди 11 години
Българският парламент не решава конфликти, той ги създава. Всеки ден
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не стига че ни ограбват ами трябва и да ни занимават с жалките си постановки
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е в "правовите" държави... Кажеш нещо, било то и истина, и силните на деня започват спешно да те издирват. А хулят бай Тошо, че гонел за вицове. Май, май не е много по-различно. Но и няма как да бъде, щом начело на държавата са милиционери-комунисти: ББ и ЦЦ.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕЛИЯТ НАРОД НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ОСЪДИ В СТРАСБУРГ ВСИЧКИ КОИТО 23 ГОДИНИ ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА. ТАКА ЩЕ СЕ ОТТЪРВЕМЕ ОТ НАГЛИТЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ И МУТРО-КОМУНИСТИТЕ КОИТО НИ УНИЩОЖАВАТ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И МОРАЛЕН ПЪТ. ПО ТОЗИ НАЧИН НАРОДА ЩЕ СИ ВЪРНЕ ДЪРЖАВАТА И ЩЕ ЗАЖИВЕ Е СВОБОДНО И ДЕМОКРАТИЧНО. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НАЛИ ВИЖДАТЕ КАК СЕ ПОДИГРАВАТ С ТРУДА ВИ МУТРО-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БИЗНЕСМЕНЧЕТА. ЖИВУРКАТЕ НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО И СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА СИ ПЛАТИТЕ СМЕТКИТЕ НА МУТРО-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МОНОПОЛИСТИ.
42
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
До номер 1 Намерих ти диагнозата:Идиотизъм-мед. Вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушаване на нормалната умствена дейност. д-р коко
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратителен жалък театър
40
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
от горно нанадолнище- бързай цецо че не остана време. другия след тебе няма да се занимава с тези дреболии
39
0
 
21
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Правителството на Боко е много ценично. Боклукжиите по улиците зазлужава по големо уважение. Смело мога да кажа че те по достойно си изкарват прехраната.
38
0
 
17
 
! Отговори
cas преди 11 години
Цурко , обясни на старата вещица ,че първо консултантски договор на стойност 1 апартамент и тогава услуги и други екстри.
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излиза, че не е важно дали фактите от доноса са истина, а кой е го е написал. Тая женица или да си изчисти реномето с доказателства, или да се маха, че направо се излага.
36
8
 
2
 
! Отговори
в редиците на владиц преди 11 години
Доносника трябва да се търси в редиците на владиците. Те са били агенти на ДС и тяхното хоби е да пишат доноси.
35
0
 
33
 
! Отговори
вредния драскач преди 11 години
След като Цецо Апартаменто така бързо откри бургаския атентатор, сега ще му е много по-лесно, да намери и обезвреди (с гранатомет?) вредния драскач!
34
0
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
наглостта в България няма политическа принадлежност, тя е заразила всички, и то до такава степен че дори и най-очевадните компромати, факти и данни да извадиш за един човек той ще каже че е невинен, а съда ще ги докаже. Така че не обвинявайте ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н., а само нас си