СДС стартира подписка за референдум за пушенето

БСП реанимира политикономиста Костов, скочиха сините
29 яну 2013 20:43,
118
СДС стартира подписка за референдум за пушенето
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БТА

СДС започва от понеделник подписка за референдум за тютюнопушенето на обществени места. Това каза на пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията лидерът й Емил Кабаиванов.

Той посочи, че председател на инициативния комитет, който ще събира подписите, е заместник-председателят на СДС Любомир Ковачев.

Ковачев посочи, че днес са внесли в деловодството на парламента уведомление, че започват събиране на подписка за референдум. Въпросът, по който ще искат допитване, е "Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?".

Това е въпрос, който не само е от сериозен интерес за повечето български граждани, а и по него своето мнение може да даде всеки, посочи Ковачев и добави, че ще съберат повече подписи от комитета, предизвикал референдума за АЕЦ "Белене".

Взаимното обслужване между Иван Костов и БСП не е нещо ново, то е червената нишка на прехода, но потресаващото е, че вече дори не се опитват да го прикриват. Това заявиха от СДС в коментар на резултатите от референдума и думите на Сергей Станишев, че автентичната десница е имал възможност да покаже истинското си лице.

„След маскарада окончателно паднаха и маските. На пресконференцията след допитването Станишев върна жеста на Костов и Ко, като ги похвали и обяви за автентичната десница за това, че го спасиха от пълен провал, като легитимираха референдума, осигурявайки необходимите двадесетина хиляди гласа“, заявяват от СДС.

Според сините знаковият старт на партньорството е бил 4 февруари 1997 г., когато Първанов и Костов договориха „мирното предаване на властта“, „като сделката беше да не се отговорност за откраднатите милиарди от БСП, неразсекретяване на досиетата, неосъществената лустрация и запазване на схемата за приватизация, заложена от БСП олигарсите и техните руски другари“.

Още по темата
След това Костов индиректно съдействал при втория избор на Първанов за президент, посочват още сините. 

„Последните месеци целият ресурс на БСП, които както се видя на референдума не можаха да изкарат и половината от тези, които ги подкрепиха на последните парламентарни избори, е мобилизиран да реанимира асистента си политикономист Костов и да подрива СДС. Целта е ясна – СДС трябва да бъде унищожен, защото изрита петата колона на БСП от своите редици и се явява препятствие пред завръщането на тройната коалиция“, декларират още сините.

Според СДС партиите, участвали в референдума,  за пореден път подценили избирателите,  като решили за тяхна сметка да си направят предизборната кампания и затова справедливо получили звучен шамар.

„Явно волята на българските граждани е този маскарад да бъде прекратен веднага. За това Народното събрание на Република България трябва максимално бързо да вземе решение за изпълнение на приетата от правителството стратегия за развитие на енергетиката, с което да се възстанови законността и нормалността в България“, призовават сините.

Според СДС рокадите в изпълнителната власт са закъснели. На въпрос дали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да подаде оставка заради днешната стрелба пред съдебната палата срещу Златомир Иванов-Баретата, Кабаиванов каза, че оставката на Цветанов няма да реши подобни проблеми.

Докато на свобода се движат фигури, които са част от организирания престъпен свят, вероятно ще има и
инциденти като днешния, коментира Кабаиванов.

Според него искането на оставки от опозицията няколко месеца преди изборите е само с предизборна цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
4
 
! Отговори
Победа преди 11 години
СДС са марка и доказано име, ДСБ е секта с шаман и облъчени ***..ки, страхливи мъже и жени, намазали филията от реституцията на бул. Витоша, никой не смята ДСБ за фактор, в останалите градове са пълна нула, нито имат кмет, нито съветници, нищо, пълни шматки и паткиСамо СДС
64
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастни клоуни.
63
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да е на помощ на България и да помогне на ДСБ и Синята коалиция в предстоящите избори.Единствено Костов остава като най-компетентен и аргументиран политик.Много хора го мразят, но той е способен да извади държавата от блатото.Едно време, когато СДС управляваха се чувстваше демокрацията във въздуха.От тогава насам сме някаква странна форма на тирания и гнет!Хората живеят в страх и бягат панически!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дидо,правилната позиция на една демократична партия е да агитира да се гласува, а не обратното.Все пак не може дясна сила да бойкотира демократичен акт като референдума!Въпреки политизирането на тези избори, те не трябва да се опорочават, а да останат като свободна гражданска позиция и един от най-добрите способи на ДЕМОКРАЦИЯТА!
61
3
 
3
 
! Отговори
Прост магистър инж преди 11 години
да не би да се заблудят, понеже са много малко като тях или не дай си боже да се откажат да гласуват).С моя *** акъл (ум) по простата математика получих, че тези 301 757 души специалисти точно по ядрената енергетика, като каймак на обществото решават съдбата на останалите некомпетентни гражданите с избирателни права, но неучаствали (независимо от причините може да са се почувствали некомпетентни ) в националния референдум са 6 950 900 - 1 405 463 = 5 545 437 гласоподаватели.
60
5
 
15
 
! Отговори
Xe-xe преди 11 години
Естествено - по поръчка на Боко-Тиквата, който наскоро се изака в тая наскоа! Популизъм и жалък опит за отвличане на вниманието на хората от огромните проблеми в държавата!Няма СДС, само ДСБ и синята коалиция!
59
6
 
2
 
! Отговори
Прост магистър инжен преди 11 години
Аз като *** човек, който не може да ползва висшата математика направих сметка по простата математика : с отговор да са гласували 851 757 гражданиот тях изваждаме изваждаме гласовете на участвалите в подписката за предизвикване на референдума, което е 550 000 гласа лично заинтересовани от евентуалните облагитака получавам едно число от някакви си 301 757 души ( в това число и показаните по телевизията заблудени гласоподаватели, мислещи си, че гласуват за БСП и придружени от много загрижени съседи чак до избирателните урни да не би да се заблудят, понеже са много малко като тях или н
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честно казано от цялата работа има един много позитивен елемент. Мазните кариеристчета - изтривалки в СДС се самоубиха ритуално пред цялата дясна общественост. Съответно на ДСБ не се налага да търси "подкрепата" на СДС за явяване на избори и минаване на 4 процентната бариера. Очевидно е, че всеки един, който наистина не понася ДС няма за кой друг да гласува освен за ДСБ.
57
3
 
16
 
! Отговори
КОКО преди 11 години
Според мен Кабата е платен
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно дебело въже и за тая дребна продажна душица, като почнем да ги бесим по площадите!Няма вече СДС, само в синята коалиция и ДСБ е надеждата!
55
2
 
12
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
След тоталното съсипване на една държава от 1944г насам,продължават да имат наглостта да се обаждат. Костов беше много прав преди 2 седмици при Карбовски-Основната грешка на този преход е,че комунизмът не беше заклеймен като престъпен режим.Не бяха осъдени виновните,а жертвите бяха забравени
54
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12 години след управлението на Костов, да се говори с такава злоба срещу него, означава само едно- няма друг истински политик в Б-я. Въпреки слабата подкрепа в момента всички ги е страх. А страха идва от изключителната компетентност и ерудираност на Костов, никой друг не я притежава. Време е трети път да спасява държавата.
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато нас от ДСБ ни има ще има и надежда че има мислещи хора в *** до която ни докарахте вие простите ченгета на ДС!
52
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 11 години
Този от снимката бълнува. Глупост след глупост от импотентното ръководство на СДС
51
5
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
Всеки неуспял СДС-ар, търси вина и оправдание в Костов.Все политика Костов им е виновен,защото ни вкара в ЕСНещастници български!
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъртво сините пак се обаждат
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този поели политическата вина за номинирането на Нагогушева
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еййййййй КАБА:Управлението на Костов извади България от две национални катастрофи, предизвикани от некадърни и крадливи комунистически правителства: Лукановата зима и Виденовия провал.
47
4
 
14
 
! Отговори
факт преди 11 години
ДСБ и синята коалиция, господа! Това остана единственият избор за малкото мислещи хора в нашата загиваща родина. За тоя от снимката няма да гласувам и с пистолет на слепоочието!!!
46
4
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
аз съм за референдум - " тютюно пушене в парламента" гласувам с ... ?????????