Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР

Атакуват ви, защото имахте успех, успокояват го те
165
Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР
Цветан Цветанов и Манфред Вебер. Снимка: ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е запознал евродепутати от ЕНП с актуалната политическа обстановка у нас „след поемането на властта от коалицията БСП, ДПС и националистите от "Атака", съобщиха от пресцентъра на Групата на ЕНП. 

През втория ден от работното си посещение в Брюксел Цветанов разговарял с германския евродепутат Михаел Галер. Бившият вътрешен министър го информирал „за драстичните промени и политическата чистка, започнали от първия ден в МВР“. По думите му изваждането на ГДБОП от структурите на МВР води до освобождаване от парламентарен контрол и отчетност пред обществото.

С мотива "слаби резултати" вчера министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на областните дирекции във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище. "Неупражнен контрол" струва поста на шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов и на началника на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. Йовчев беше категоричен, че не става дума за чистка и даде месец на останалите областни директори за резултати в работата.

Галер бил силно притеснен, че предприетите реорганизации в спецслужбите у нас водят до възраждане на бившата Държавна сигурност и могат да застрашат не само сигурността на България, но и сигурността на целия Европейски съюз.

Още по темата
Манфред Вебер, зам.-председател на Групата на ЕНП, е уверил Цветан Цветанов, че е респектиран от успехите, постигнати в борбата срещу организираната престъпност при управлението на ГЕРБ и че изцяло го подкрепя. „Видно е, че тройната коалиция дойде на власт с манипулации и трикове. Сега управляващите се занимават с реваншизъм и чрез законодателните предложения в областта на сигурността явно подкрепят възстановяването на организираната престъпност на нивата отпреди 2009“, отбелязал Вебер. Според германския евродепутат Европа трябва да се замисли дали да инвестира в региона, когато голяма част от европейските средства биха могли да попаднат в нечисти ръце, или да не бъдат използвани по предназначение.

Френският евродепутат Вероник Матъо, координатор в комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и в комисията за организираната престъпност и прането на пари, е категорична, че не трябва да се допуска обезсмисляне на направеното досега в системата на сигурността. Според нея предприетите промени в МВР ще доведат до неефективност в контрола и борбата с организираната престъпност.

„Атакуват ви, защото имахте успех в тази борба и сега искат да ви унищожат политически. Оздравихте част от съдебната система, засилихте функционирането на ГДБОП в консултации с евроатлантитеческите партнъори. Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа“, подчертала Матьо.

И тримата евродепутати смятат за необходимо да бъдат информирани всички европейски институции и Венецианската комисия за случващото се, както и да се предизвика дебат в Европейския парламент. Те обещали да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
2
 
! Отговори
ДО 94 и 110 преди 11 години
Верно си го правил пиян . *** е като куха лейка .Но родителите са виновни за децата си . Трябвало е да го шамаросваш по - често , и да му ограничиш достъпа до Интернет .Такива деца са заплаха за връстниците си , новините бъкат от такива *** пребили деца .
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мирише ми на командировка във Воркута и Магадан на голямо количество путиноидчета.
89
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички ощетени крадци и престъпници се оплакват от Цветанов. От няколко години сме в ЕС , кражбите и престъпленията се преследват.
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO CHERVENATA SVOLATCH, VIE SAMO POSMEITE DA GO ARESTUVATE I NIE SHTE PENETRIRAME NARODNOTO SABRANJIE, A VIE SHTE SI PEETE FALSHIVO kade si viarna ti lubov narodna.
87
1
 
6
 
! Отговори
колибри преди 11 години
Лицемерие и във върховете - ламаринени, нищо не значещи усмивки и протоколни думи на момента, забравени в следващия.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da sprirat sredstvata dokato ne sa gi okrali..Ekspertite 6te se opravqt bez tqh .Samnqvam se nqkoi da iska parite ot evropa da sa za *** i za mafiqta
85
5
 
2
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
до 94. Мили "тате", с огромно нетърпение чакам да се запозная с теб. Само ми посочи къде си. Повярвай ми, колата ми е мощна и веднага ще дойда! Даже си мисля и да взема камери! Ще кача "срещата" ни в yuo tube или vbox7. И да те видят всички как си нас*ан от страх. Имам и добра новина за зрителите - от монитора не мирише.:)) Апропо........ОБЯВЯВАМ НАГРАДА ОТ 5000 ЕВРО ЗА ВСЕКИ КОЙТО МЕ ЗАПОЗНАЕ С "ТАТИ МИ". оФЕРТАТА Е ИСТИНСКА! АЙ ХАКЕРЧЕТА, ДАВАЙТЕ!
84
2
 
7
 
! Отговори
прегледай се преди 11 години
До КОЛЕВКато се имат предвид коментарите Хан Аспарух е виновен - как е могъл да създаде държава на такова място с толкова кофти материал/матрял!
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трогателно!
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя, що не идеме да го посрешнеме на аерогарата?
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпчо, сине, щом ще палиш граждански войни ти спирам нета и си търси квартира! Да видя с тая заплатка кока ли ще купуваш или наем и хлебец!
80
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе тьпи ***.забрлавихте галерия.а папките.а ДС.а белене.а атентатите.маика ви мрьсна.бегом у с.корея или куба.оставете младите да жвеят демократично..видя се .средната ви вьзраст е 70г.вие ли ще оправяте дьржавата бе дьрти изкуфелци.с Волен взимаите редвно хапчетата.малко ви остаг
79
15
 
23
 
! Отговори
цветанов преди 11 години
До целия български народ " ИЗВИНЯВАЙТЕ ЧЕ ВИ ПОДСЛУШВАХ НЕЗАКОНО , СЪЖЕЛЯВАМ *** ЧЕ НЕ МОЖАХ ДА ВИ ВЗЕМА БИЗНЕСА , Е НАЛИ НА ДЕЦАТА ВИ ПРОДАВАХ ДРОГА А НА ВАС КОНТРАБАДНИ ЦИГАРИ НО ТОВА ГО ПРАВЕХ ПОД ДИКТОВКАТА НА МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТА ДА В БЪДЕЩЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ЕВРО ФОНДОВЕ И НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН ТОВА АЗ ВИ ГО ОБЕЩАВАМ" нали ме виждате с кого се снимам и кои са моите покровители . Бойко Ви го каза че сте от лош генитичен материалЗаминавам за Маями Ви е му мислете Чаоо
78
4
 
17
 
! Отговори
уааааа преди 11 години
ЕВРОМАФИЯ !!!
77
22
 
12
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Прокуратурата няма никакви факти. Всичко е кьорфишеци на платени от КГБ медии. И това с насилственото прехвърляне на бизнеси е пълна измислица. Така действаше *** в Раша, но там е Азия.
76
6
 
13
 
! Отговори
Не ревете преди 11 години
Цялото МВР трябва да се разпусне. Неговите пенсионери трябва да вземат социални пенсии след 70-тата си година и да върнат разликата. МВР е доказало своята престъпна негодност. Свободното носене на оръжие ще спести маса средства.
75
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА НИКАКВИ ФАКТИ , В ПРОКУРАТУРАТА!!Всичко е клевета и ПРЕДИЗБОРНИ ЛЪКЪРДИЙ!*** , ЩЕ СЕ ОСЕРАТ ПАК!ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО!
74
2
 
7
 
! Отговори
али преди 11 години
Тия май се обичат.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпчо, дете мое- извинявай, извинявам се! Правих те много пиян и затова...
72
9
 
20
 
! Отговори
DON преди 11 години
ЦВЕТАНОВ евродепутатите ли те прикриват за каналите с наркотици и цигариколко им плащащ нищожество таковачакат от прокуратурата