Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР

Атакуват ви, защото имахте успех, успокояват го те
165
Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР
Цветан Цветанов и Манфред Вебер. Снимка: ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е запознал евродепутати от ЕНП с актуалната политическа обстановка у нас „след поемането на властта от коалицията БСП, ДПС и националистите от "Атака", съобщиха от пресцентъра на Групата на ЕНП. 

През втория ден от работното си посещение в Брюксел Цветанов разговарял с германския евродепутат Михаел Галер. Бившият вътрешен министър го информирал „за драстичните промени и политическата чистка, започнали от първия ден в МВР“. По думите му изваждането на ГДБОП от структурите на МВР води до освобождаване от парламентарен контрол и отчетност пред обществото.

С мотива "слаби резултати" вчера министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на областните дирекции във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище. "Неупражнен контрол" струва поста на шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов и на началника на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. Йовчев беше категоричен, че не става дума за чистка и даде месец на останалите областни директори за резултати в работата.

Галер бил силно притеснен, че предприетите реорганизации в спецслужбите у нас водят до възраждане на бившата Държавна сигурност и могат да застрашат не само сигурността на България, но и сигурността на целия Европейски съюз.

Още по темата
Манфред Вебер, зам.-председател на Групата на ЕНП, е уверил Цветан Цветанов, че е респектиран от успехите, постигнати в борбата срещу организираната престъпност при управлението на ГЕРБ и че изцяло го подкрепя. „Видно е, че тройната коалиция дойде на власт с манипулации и трикове. Сега управляващите се занимават с реваншизъм и чрез законодателните предложения в областта на сигурността явно подкрепят възстановяването на организираната престъпност на нивата отпреди 2009“, отбелязал Вебер. Според германския евродепутат Европа трябва да се замисли дали да инвестира в региона, когато голяма част от европейските средства биха могли да попаднат в нечисти ръце, или да не бъдат използвани по предназначение.

Френският евродепутат Вероник Матъо, координатор в комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и в комисията за организираната престъпност и прането на пари, е категорична, че не трябва да се допуска обезсмисляне на направеното досега в системата на сигурността. Според нея предприетите промени в МВР ще доведат до неефективност в контрола и борбата с организираната престъпност.

„Атакуват ви, защото имахте успех в тази борба и сега искат да ви унищожат политически. Оздравихте част от съдебната система, засилихте функционирането на ГДБОП в консултации с евроатлантитеческите партнъори. Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа“, подчертала Матьо.

И тримата евродепутати смятат за необходимо да бъдат информирани всички европейски институции и Венецианската комисия за случващото се, както и да се предизвика дебат в Европейския парламент. Те обещали да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
13
 
! Отговори
John Doe преди 11 години
Фактите говорят, фактите предсказват!1. Вече 4-5 дни никой не казва кога точно Цветан Цветанов се връща в България!Толкова ли е трудно, да се научи номера на полета (а той би трябвало да се знае предварително) и да се обяви ЦЦ каца на летище София в **,**часа на **.**.** г.?2. Липсата на ясно информация за горното е смущаваща!На практика означава, че не са ясни намеренията на един официално... заподозрян!3. Защо самият заподозрян не каже:"Връщам се в **,**часа на **.**.** г.!"?4. Намирисва
70
2
 
15
 
! Отговори
Пожелание преди 11 години
На Френският евродепутат Вероник Матъо, пожелавам: 1. Управник - който да и каже ти си проста и аз съм *** и затова се разбираме...2. Ухо да я подслушва ден и нощ, вкл и с пикантерии от креватните и изпъления..3. Да я шантажират, рекетират в частния и бизнес...4. А ако пак не слуша да последва...Мишо Бирата и жена му.
69
12
 
7
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Може би няма да ви прозвучи вярно но аз не се страхувам от гражданска война. И мисля, че и ние трябва да изживеем своя катарзис. Както унгарците-56-та, Чехите -68-*** поляците-78....
68
37
 
16
 
! Отговори
ха,ха,хаааа... преди 11 години
БРАВО ,ЦЕЦО!!САМО ГЕРБ!ПАК ЩЕ ПОБЕДИМ ,ТИЯ *** ОТ *** -20!
67
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов,нямаш право да се оплакваш! Ти направи думата"полицай" ***.Ти настрои обществото срещу тази професия!
66
8
 
2
 
! Отговори
Shop преди 11 години
До Анонимният 81 Прокуратурата не е знасяла никакви факти.
65
5
 
33
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Цецо да си идва и айде на съд
64
0
 
7
 
! Отговори
uipiiii преди 11 години
Za da nee osteten, na Cucia steli da mu dadat 6 kilii s shest razgradski neresa da igraiat na anadolski patriarhat
63
5
 
28
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Какво,стана бе г-н Цветанов,много беще наперен като-гребен на петел!?Лесно е да се репчиш,когато си на влас,ама когато стане въпрос за теб,почваш да-ревеш като двовица за по-голям!Нали,много се фръцкаше,чии го дръвчиш в Брюксел,чии го търсиш-а?!ПОЕМИ СИ ВИНАТА И СТИГА СИ НИ ЗАНИМАВАЛ С ТВОЯТА ПЕРСОНА!СВЕТЪТ НЕ СЕ ВЪРТИ,ОКОЛО ТЕБ!ИМА И ПО-ВАЖНИ НЕЩА!ПИСНА МИ,ЧЕСТНО!!!!!!!!!
62
4
 
7
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
АЗ НЕ ХАРЕСВАМ ЯНЕВ. ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО СИ ВЪРТЯ *** КАТО Д*РТА К****. НО В ЕДНО Е ПРАВ. ТРЯБВА НОВА КОНСТИТУЦИЯ. ПРОКУРОРА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРА ОТ НАРОДА.КАКТО ПРЕЗИДЕНТА. НАД ТЯХ НЯМА НИКОЙ. КАКТО И КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД. В ЩАТИТЕ "МЕСТНИЯТ ШЕРИФ' ГО ИЗБИРА НАРОДА!
61
16
 
3
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
НАПРАЗНО ВИ СЕЗИРАМ, Г-СИН ПРОКУРОР. ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ. СТАНАХТЕ СМЕШЕН. ДВОЙНИЯ АРШИН. АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЩЕ СТАНЕТЕ КАТО СИДЕРОВ. ***.
60
4
 
38
 
! Отговори
Буда преди 11 години
Кураж, цецко, дано в затвора попаднеш на хора! Дано са нежни с теб!
59
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми тоя какво направи като стана министър. До колкото си спомням не остави ни един. Ама то гербераст освен да реве друго не може
58
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов се оплаква в на ЕНП,Борисов мълчи .Обръча се затяга,имунитета ще пада.Тройната нова коалиция току що е започнала да управлява и "специалистите по всичко" вече са я анализирали.Нека чуем от тях анализа и изводите за управлението на самосвалилата се четворна коалиция(ГЕРБ,Атака,РЗС,Синята коалиция трансформирала се в желязна тройна - ГЕРБ,независими ГЕРБери и РЗС).Както казваше по рано Цв.Цв. няма нищо лошо да бъде разследван някой,ако не е нарушавал законите нищо няма да му се случи.Така де,ама кой знае.
57
5
 
21
 
! Отговори
Манафофф преди 11 години
След като бай Ставри успокои Цвинокио, ша се успокоят и европейците ..... ама да се готви Будето, неговото успокоение требва да биде с повече физиотерапевти освен бай Ставри .... сега се събират Гьоро Вазелина, Ранърса, Буки кьерестето ...
56
17
 
9
 
! Отговори
lora love преди 11 години
много ясно казано bariera_61 преди 24 минутиСъвсем скоро Тройната коалиция ще изтегли няколко милиарда заеми за да могат техните фирми да загладят косъма, защото в последните 4 г. доста залиняха - ГЕРБ им спряха милиардите приходи от рекет, изнудване, финансови машинации, проституция, наркотрафик ( Сумистта, Наглите, Брендо ги хванаха)! Инфлацията ще скочи, мизерията ще стане осезаема за всички ни, та тези които гласуваха за Станишев, Местан и палячото Сидерко да се сърдят на себе си
55
2
 
12
 
! Отговори
Антипетолъчкин преди 11 години
"Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа, подчертала Матьо." Тази евроболшевишка да не иска да каже,че в Масонистан нЕма организирана престъпност?!'Баси Наглите!
54
5
 
14
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
ДР, ПРОКУРОР , СЕЗИРАМ ВИ И ЗА "МИШО БИРАТА". И ЗА БЕЛЕНЕ! и ЗА ЦАНКОВ КМЪК!
53
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е чист , да влезе в съда , а не да тича в Брюксел и да търси защита там .
52
3
 
15
 
! Отговори
шишо бакшишо преди 11 години
днес стискаш ръката на евро депутат,утре държиш това дето е една педя под пъпа на ром-крадец на кокошки....живота е радост и тъга