Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР

Атакуват ви, защото имахте успех, успокояват го те
165
Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР
Цветан Цветанов и Манфред Вебер. Снимка: ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е запознал евродепутати от ЕНП с актуалната политическа обстановка у нас „след поемането на властта от коалицията БСП, ДПС и националистите от "Атака", съобщиха от пресцентъра на Групата на ЕНП. 

През втория ден от работното си посещение в Брюксел Цветанов разговарял с германския евродепутат Михаел Галер. Бившият вътрешен министър го информирал „за драстичните промени и политическата чистка, започнали от първия ден в МВР“. По думите му изваждането на ГДБОП от структурите на МВР води до освобождаване от парламентарен контрол и отчетност пред обществото.

С мотива "слаби резултати" вчера министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на областните дирекции във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище. "Неупражнен контрол" струва поста на шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов и на началника на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. Йовчев беше категоричен, че не става дума за чистка и даде месец на останалите областни директори за резултати в работата.

Галер бил силно притеснен, че предприетите реорганизации в спецслужбите у нас водят до възраждане на бившата Държавна сигурност и могат да застрашат не само сигурността на България, но и сигурността на целия Европейски съюз.

Още по темата
Манфред Вебер, зам.-председател на Групата на ЕНП, е уверил Цветан Цветанов, че е респектиран от успехите, постигнати в борбата срещу организираната престъпност при управлението на ГЕРБ и че изцяло го подкрепя. „Видно е, че тройната коалиция дойде на власт с манипулации и трикове. Сега управляващите се занимават с реваншизъм и чрез законодателните предложения в областта на сигурността явно подкрепят възстановяването на организираната престъпност на нивата отпреди 2009“, отбелязал Вебер. Според германския евродепутат Европа трябва да се замисли дали да инвестира в региона, когато голяма част от европейските средства биха могли да попаднат в нечисти ръце, или да не бъдат използвани по предназначение.

Френският евродепутат Вероник Матъо, координатор в комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и в комисията за организираната престъпност и прането на пари, е категорична, че не трябва да се допуска обезсмисляне на направеното досега в системата на сигурността. Според нея предприетите промени в МВР ще доведат до неефективност в контрола и борбата с организираната престъпност.

„Атакуват ви, защото имахте успех в тази борба и сега искат да ви унищожат политически. Оздравихте част от съдебната система, засилихте функционирането на ГДБОП в консултации с евроатлантитеческите партнъори. Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа“, подчертала Матьо.

И тримата евродепутати смятат за необходимо да бъдат информирани всички европейски институции и Венецианската комисия за случващото се, както и да се предизвика дебат в Европейския парламент. Те обещали да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тъпчоКато си започнал да пишеш на Гл.Прокурор подсети го и за делото "Мишо бирата" !!!
50
6
 
22
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 11 години
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ ЦЕЦО ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА, НО ДА БЪДЕ ИЗМЪЧВАН ВСЕКИ ДЕННАРОДЪТ МРАЗИ ЦЕЦО
49
12
 
6
 
! Отговори
Shop преди 11 години
БСП ако не бяха руските рубли и медийните кьорфишеци, сега щеше да се свива в левия ъгъл. Народът видя и целия свят видя какво мазало сътворихте на изборите, вие сгазихте Конституцията и демокрацията. Всичко това ще ви се върне.
48
0
 
20
 
! Отговори
krasos преди 11 години
Къде отиде да се оплакваш бе Цецко ? Като се смяташ за невинен ела и си дай имунитета, какво ревеш в Европата ??? Това ставало у нас онова ставало ,какво искаш да им кажеш ? Извинявайте повече така няма да правя !!! *** ! Женчо !
47
12
 
3
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
ДРУГАРЮ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ОГРОМНИТЕ ГЛОБИ КОИТО НИ ОЧАКВАТ ЗАРАДИ ЗАМЕНКИТЕ ВИЕ КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕТЕ???
46
6
 
10
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Др. Главен прокурор, по аферата "Сапард" в Германия вече си излежаха присъдите. А тук какво става, др. Главен прокурор?
45
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай мое чадо! Само така!Четири години натрупвахте капиталец, а Орешарски да ви изрине Авгиевите обори за 24 часа! ХАХАХАХАХА!Разберете- БСП е партия, Серго няма да векува, друг ще го смени и толкоз! Герб обаче е котерия и без Боко отивате на * !
44
20
 
6
 
! Отговори
Anonimko преди 11 години
Абе приятел, стига с тези изтъркани 6 апартамента! Аз че сам на 1000 заплата имам 2, какво остава за хора с по големи доходи. Твоите червени кумири си имат цяла държавна сигурност и цяла енергетика ти си взел да повращаш заради 6 апартамента. Само Воненчо какви хотелчета си спретна!
43
6
 
11
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Г-син Гл. Прокурор, сезираам ви за едни "къщички". Едната в Барселона, другата в Лозана.Ако бъдете така добър да се позаинтересувате ще ви дам и подробности. Бладодаря предварително, др. Гл. Прокуроро!
42
15
 
9
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Къртишев, Гоце и Доган-в затвора!!!
41
4
 
15
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Др. Главен Прокурор, бихте ли "форсирали" делата източване на държавния резерв? Че се точат с години. И само за едни 150 000 000 лева? Благодаря, г-син Прокурор!
40
17
 
9
 
! Отговори
bariera_61 преди 11 години
ЦАЦАТА НА ПРАКТИКА СЕ ДОКАЗА, ЧЕ Е ДРЕБНА РИБА И ГО Е СТРАХ ОТ ГОЛЕМИТЕ ЧЕРВЕНИ АКУЛИ! ПОСЛЕДНИТЕ ТРЕПЕРЕХА ЕДИНСТВЕНО ОТ БОЙКО, НО С ДЕМАГОГИЯ И ЛЪЖИ ЗАБЛУДИХА НАРОДА ДА ПРОТЕСТИРА, ОКЪРВАВИХА ПРОТЕСТИТЕ И ББ СИ ТРЪГНА! И СЕГА КВО СТАНА? ТОКА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА, А ВЕЧЕ СЕ ЧУВА ОТ НЯКОЛКО МЕСТА АНОНСИ ДА ИЗТЕГЛИМ 4 МЛРД ? ( ОТ КРИСТАЛИНА(СТАЛИНКА) ГЕОРГИЕВА, ОТ КУНЕВА И ОТ Ж. ГАНЧЕВ
39
5
 
20
 
! Отговори
w преди 11 години
а защо не му се оплака че има 6 апартамента
38
3
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 11 години
като чета коментарите ,че направо се чудя как има толкова много кривогледи тук,нима забравихме какво направи троината коалиция,вие не разбрахте ли че всички са от едно люпило,и насаждат вражда един срещо друг и настроиват нас всички да им вярваме че при тях винаги е било добре,запомнете едно,докато всички българи не си протегнем ръка и не се обеденим винаги ще ни мачкат,стига с тия празни обещания
37
5
 
8
 
! Отговори
bariera_61 преди 11 години
Вчера съобщиха, че до дни братя Галеви се връщат в България и още от сега се стяга грандиозно официално посрещане на ВИП входа на летището, сестра Галева също ще присъства и ще води церемонията!
36
10
 
13
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Др. Главен Прокурор, нито за момент не съм се съмнявал във Вашата почтеност. Осмелявам се да Ви попитам др. Главен Прокурор : КАКВО СТАВА С АФЕРАТА ХОХЕГЕР?
35
9
 
8
 
! Отговори
Anonimnia преди 11 години
Абе хора толкова ли не можахте да се усетите какво стана последните месеци! Баи Боко и горепосочения им обаркаха сметките на цялата комунистическа клика и му спретнаха к*р капан ама като по учебник! Освен това бяха впрегнати всички имена от прехода-като почнеш от СДС и свършиш на БСП. Ха сега запитаите се защо! Как искате да се изчисти цялата 23-годишна свлоч без да падне яко подслушване?!?! Няма как просто. Много ясно че предишните не бяха стока, но да бяхнме изчакали да изчистят комунягитe
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дете мое, рожбо на скъсан Дюрекс, що значи-.?
33
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветан Цветанов трябва вече да е във затвора!!! Защо му позволяват да се разхожда на свобода все още? Айде в затвора!
32
10
 
5
 
! Отговори
bariera_61 преди 11 години
31Бившата съпруга на червения банкер и шеф на I Частна банка Йосифов - Моника Йосифова беше назначена от БСП за служебна жена на Станишко! По този начин намериха съпруг (не мъж) на разведената другарка, татко на извънбрачното й дете и най-важното: имидж на мъж на Станишко! Майка му Дина Мухина пък сподели, че не държала името на детето да е на нея то оставаше да бъде и на нейно име! Цирка стигна апогея си когато Станишко заведе Дария в Парламента, където гордо я показваше като своя дъщеря!