По-ниски сметки за ток? Популизъм, нищо друго!

Борисов сигурен, че сметките ще растат
171
По-ниски сметки за ток? Популизъм, нищо друго!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

1% намаление на цената на тока е в статистическата грешка на изчисленията, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод намерението на ДКЕВР за намаление на цената на дневната тарифа за бита от 1 януари 2014 г.

Борисов определи това решение като популистко.

Както Dnes.bg писа регулаторът смята да намали нощната тарифа с около 10%, а окончателното му решение се очаква утре след закрито заседание.

„Неслучайно предишните шефове на ДКЕВР напуснаха. Както и устройството на КРС, така и ДКЕВР е извън правителствен орган. Това е обществен, експертен орган. Цената на тока или на водата не зависи от желанието на когото и да било, а е на база на изчисления. Неслучайно се наричат независими агенции. В случая те направиха ДКЕВР зависима", заяви Борисов пред "Фокус".

По думите му намалението няма да се отрази върху сметките на хората за ток и те ще нараснат.

"Няма как да не нараснат. Може да бъдат балансирани, в лошия смисъл на думата, и да растат задълженията на НЕК. Хората трябва да знаят, че и НЕК е 100% държавна и се трупат дългове и там. Само популизъм, нищо друго”, заяви Борисов.

„Ние, като правителство и парламент, доминиран от ГЕРБ, два пъти намалихме цените на ВЕИ. Сега също гласувахме за тези 20% намаление на цената на ЕРП-ата. За съжаление всичко това влачи след себе си много съдебни процедури, напрежение и огромни задължения в НЕК”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той заяви още, че в периода 2006-2008 са харчени безобразно пари. "Напомням, че беше даден един милиард само за 80 мегавата на „Цанков камък” и 1.7 милиарда за гьола „Белене”. Мина вече година и Сергей Станишев не прави нищо за неговото строителство, точно обратното”, коментира още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Sensey Pocheshma Po преди 10 години
Който ми говори за пазарно стопанство в България е или кръгъл *** или манипулатор и мошеник. Докато не мога да закупувам еленергия като марули или пица никой няма право да говори, че цялата система е монопол. Същото се отнася и за ВЕИ-тата. Да си продават тока на когото искат на каквато искат цена. Друг беше въпроса ако бяха държавни. А по повод т.н. намаление то си е чиста демагогия. 1 % - !!! На 100 лв. сметка стават 99 лв. ?! И има *** да се вързват. Ега ти народа ***...
101
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ЩО Е ОМРАЗЕН ДОГОВОР?След като свалиха Садам, САЩ обявиха дълговете на Ирак за ОМРАЗНИ, ДЕНОНСИРАХА ги ЕДНОСТРАННО и България загуби 2 милиарда долара!!! И в международното право това е ЗАКОННО, защото:1. Сключени са тайно от народа.2. Народа губи (не се възползва) от тях.3. Подписалите ги са знаели горните 1 и 2 и въпреки това са подписали!Договорите за задължително изкупуване на ток СА ОМРАЗНИ, затова:Или ПРАВИТЕЛСТВОТО ще ги ДЕНОНСИРА по лесния начин или Хората по трудния!.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юроде банкянски, върни парите които открадна и се махай нанякъде...
99
0
 
3
 
! Отговори
да ама преди 10 години
нощната пада с 10%.Колкото и да е,пак е надолу,не нагоре.Браво на Орешарски.
98
1
 
0
 
! Отговори
uncle преди 10 години
Всички до един, които пишете глупости и нищо смислено. Прочетете началната статия и изкажете мнение там, а не просто да плюете след като и хал хабер си нямате за какво говорите. Борисов може да е всякакъв, но в случая е прав. Сметките ще растат може след време, но ще се случи точно поради такива мерки. Пак ви казвам прочетете началната статия и да ви видя тогава. Писна ми от такива злобни и прости писачи, ако не може нещо смислено да напишете заврете се в дупката откъдето сте се пръкнали
97
0
 
0
 
! Отговори
ЗА математици преди 10 години
ЗАДАЧКА-ЗАКАЧКА :-P Идва ти сметка за 97 лв. Нямаш толкова и взимаш на заем 50 от Иван и 50 от Стоян . Плащаш си фактурата за тока и ти остават 3 лв. Връщаш на Иван 1лв. И на Стоян също 1лв и ти си оставяш другият 1лв за себе си. Което означава че дължиш 49лв на Иван и 49лв на Стоян . 49+49=98лв+твоят 1лв=99лвКЪДЕ СЕ ЗАГУБИ ЕДИНИЯТ ЛЕВ ;-)
96
4
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ВЪВЕЖДАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ И ТОЗИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ!!!! АЗ ЛИЧНО ЩЕ МУ ДРЪПНА ШАЛТЕРА ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЩЕ ПЪРЖА ТЯЛОТО МУ С ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ДОКАТО НЕ СТАНЕ НА ПРАХ СЛЕД КАТО ПЪРВО СТАНЕ НА ВЪГЛЕН!!!ДА СЕ НАПРАВИ ОБЩОДЪРЖАВЕН РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ БОРИСОВ ДА БЪДЕ ИЗПЪРЖЕН НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ ДА ВИДИМ КАКВО МИСЛИ НАРОДА!!!!
95
1
 
4
 
! Отговори
казах преди 10 години
тиквата от Банкя
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMI BOKO DA BE NAMALIL I TI SMETKITE DAKO DAE POPULIZYM DA SI NA VLAST O6TE.AMA TI ISKA6 PE4ELBARIZYM E NQMA DA STANE
93
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и да стнат повисоки,ако този *** е оставилще "свои хора"в така наречените ЕРПта.Докога ще ни тормози това човешко недоразумение?
92
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
а ти какво искаш,да вдигнат тока с 40% и хората отново да започнат да се палят.***.
91
6
 
35
 
! Отговори
отвратен преди 10 години
*** банкянска ***!!! Мутри от обкръжението ти начело с бившата ти възлюбена ни натресоха фотоволтаиците с космически цени на тока!!! А други *** с екзотични прякори "каратисти" и нам си кви си крадат и ушите им пукат!!!
90
5
 
28
 
! Отговори
Deathstalker преди 10 години
*** БАНКЯНСКИ, ПОЖЕЛАВАМ ТИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ БРОЯТ НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ПРЕСТЪПНАТА ТИ КАМАРИЛА ДА Е В РАМКИТЕ НА ТАЗИ ЕДНОПРОЦЕНТНА СТАТИСТИЧЕСКА ГРЕШКА!!!
89
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 години
Do 104Нека изброим някои от имената-Асен Агов,Иво Инджев,Деян Кюранов,Цв
88
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ще расте, разбира се! Приятелчетата олигарси на Борисов и Плевнелиев ще се погрижат цената на тока да расте!
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ГЕРБ е опозиция, трябва да излезе от парламента!И вотове на недоверие всяка седмица щяха да искат!? А какво излезе от тези обещания? Н ИЩО И ПОЛОВИНА!
86
4
 
4
 
! Отговори
х.м преди 10 години
ВСИЧКИ СА М О Ш Е Н Н И Ц И И И И................................
85
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Отново същият ***.Загижи се за ДКЕВР.Т.е . за печалбите на Бориславова. За "независинмият" , орган който всяка година вдигаше цените на ток , парно , вода в интерес на монополите.Междо другото за М.Йосифова не съм чел нещо интересно , на в Брюксел вече разследват Бориславива, как и от кой е предобила чрез заменки атрактивни имоти Пампорово и и=за извършените нарушенията там.
84
1
 
0
 
! Отговори
78elitsa преди 10 години
NESESRАВOТIНТE
83
12
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
Всичко по света става по скъпо, хората стават повече няма как да става по евтино,дори бензина във СА от 25 цента е скочил на 31 цента.