Работим въпреки атаките, гордее се Стойнев

ГЕРБ: В енергетиката се губят милиарди
Обновена: 28 май 2014 12:41 | 28 май 2014 12:41, Камелия Цветанова
71
Работим въпреки атаките, гордее се Стойнев
Драгомир Стойнев Снимка: архив, БТА

ГЕРБ и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев се обвиниха взаимно за лошото състояние на енергетиката по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от опозицията.

Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че заради политиката на управление сега дружествата в сектора губят милиарди, а Стойнев пък обвини бившите управляващи, че са оставили енергетиката в колапс.

Още по темата
„Мотивите за вота са добра картина на енергетиката, но такава, каквато я заварих преди година“, отсече Стойнев.

От ГЕРБ обаче смятат, че има груба намеса на властта в работата на ДКЕВР, която е независим орган.
Арогантният модел на управление на правителството доведе до критики от страна на ЕК именно заради натиска върху ДКЕВР, заради ЕРП-тата и заради позицията за „Южен поток“,обвини Добрев.

Той добави, че тази сутрин е станало ясно, че ЕК стартира наказателна процедура срещу България заради „Южен поток“.

Няма енергийна стратегия, което говори за липсата на визия и експертен дефицит, печалбите на дружествата изчезнаха, задълженията нараснаха със стотици милиарди само за година“, продължи с обвиненията депутатът от опозицията.

Според него намесата на държавата в сектора е довело до декапитализация, влошено финансово състояние, липса на инвестиции, а междуфирмената задлъжнялост вече надхвърля 1 милиард лева.

„Въпреки обещанието за строителство на АЕЦ “Белене“ една година по-късно то се оказва евтин предизборен пиар“, заяви Добрев.

Стойнев обаче изреди данни, с които да защити свършеното от него за подобряване на сектора през последната година.

„Темата за енергетиката се нуждае от максимален консенсус, политически и обществен“, настоя той. Той призна, че не си прави илюзии за политическата ситуация в момента и защо е внесен сега вотът на недоверие.

„Нека обаче анализите за резултатите от изборите да си ги правим в партийните централи, а тук да се съсредоточим върху енергетиката, защото това правителството работи въпреки атаките“, коментира той.

Министърът заяви, че енергийната стратегия е готова и в нея се залагат четири приоритета - либерализация на енергийния пазар, стабилизиране на ключовите дружества в енергетиката и връщане на баланса в системата, спиране на разпродажбата на българската енергетика и диверсификация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
55 преди 10 години
До За каузата на Б-яЗабрави руските интереси...
56
0
 
1
 
! Отговори
До 66 преди 10 години
Аха, усещате, че си отивате, а? :) 15/15, левациии, хахаахаах...
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези явно "работят" на черно щом държавата е най-бедната в ЕС !
54
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има основание да се гордее. Поздравления, Стойнев!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо се заблуждават някои хора, че сегашното правителство е направило кой знае какво като е задържало цената на тока? Това се прави с цената на нестабилност в енергетиката, намалените цени за такса пренос отпушиха малко износа но не увеличиха парите които постъпват за единица изнесена продукция. И предишни и настоящи реват че видите ли ВЕИ-тата са по-черни и от дявола а кой прие законите, кой направи 25 години срока за изкупуване, кой определи цените? И последен въпрос КОЙ не иска да ги промени?
52
12
 
6
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Браво на Стойнев! Слушах го. Закова ги!
51
9
 
11
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
Явно, трудно му е на Драгомир Стойнев, въпреки съпротивата на много хора в страната ни, режисирана и управлявана както отвън (САЩ, ЕС), така и отвътре (долнопробна неистова омраза бликаща щедро от "човешкото ни същество")... трудно му е, но браво! Въпреки съпротивата, той работи! Е това е трудно да го понесат мразещите животинки! Ми, продължавайте да мразите, щом не можете да сътворите нещо добро...
50
4
 
19
 
! Отговори
Човек преди 10 години
В заглавието има грешка. Правилното заглавие е :Крадем въпреки атаките, гордее се Стойнев.......
49
15
 
9
 
! Отговори
За каузата на Б-я преди 10 години
НЕ съм за ГЕРБ защото пак ще почне да ми вдига тока, данъците и какво ли още не; пак ще се прави, че строи магистрали, без да мисли за икономиката на страната ни. Основната им цел е: грабеж, измами и лично облагодетелстване. Абсурд е да действат градивно.Те наложиха просташкото поведение "на инат" и доста им се вързаха.Но стига! За нас и за България - трябва да мислим и да работим.Да не даваме мира на управлявашите, да бдим за интересите ни -нашите и на България,а не на американски и европейски.
48
15
 
12
 
! Отговори
морски преди 10 години
Абе хора,защо искате да докарате пак на власт герб,при тях цената на ток,вода,ТЕЦ,данъци се вдигаше по два пъти на година,пенсий и заплати бяха замразени или тръгнаха надолу,целия бизнес беше смазан с изключение този на Б.Борисов и Ц.Цветанов,при герб за пръв път видях българин да рови в кофите за ***......никога тоя партия не трябва да идва на власт....
47
5
 
11
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Само народа вече може да изрита тези арогантни наглеци от властта. Тъй като сами няма да си подадат оставките та ако ще под 5 % да са взели на изборите. Проблема е, че на народа му писна да протестира срещу ***, които се правят, че не го чуват. Нищо добро не ни чака.
46
5
 
11
 
! Отговори
yyyy преди 10 години
До 50 морски:За информация: Най -голямото поскъпване на тока е по времето на тройната коалиция - 17% ! И,не ВЕИ са виновни за батака в енергетиката, а огромните кражби на комунистите от сектора. ВЕИ са капката ,която преля ,но са нищожна част от картинката! Най - виновни са ,точно тези които сега управляват !!!
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На лъжата краката са къси г-н Стойнев.Питайте г-н Курумбашев.
44
4
 
7
 
! Отговори
.. преди 10 години
И кога стана това няколко месеца преди изборите,много *** хора е в комунистите са вестници,медии кой е склучввал договорите с ЕРП-тата ....
43
11
 
7
 
! Отговори
морски преди 10 години
Крадците от герб работеха за ЕРП-тата и лапаха тлъсти комисионни от тях,ясно е защо сега искат да свалят правителството.По времето на герб тока се вдигаше по два пъти на година за да има за комисионни,а хората плащаха нереално високи сметки,сега наглеците герб искат вот на недоверие за енергетиката.Срам и позор за тая партия.
42
2
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Да ,а не бяха ли комунистическите ви бащи. НЕК -1,500 млрд.лв. и.т. Даже ЧЕЗ която е чешка ДЪРЖАВНА ФИРМА ...
41
10
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Тоя пелтек е толкова жалък и некадърен, че е мъка дори да го гледаш!
40
10
 
12
 
! Отговори
Оставка, негодници! преди 10 години
Типично по комунистически, с митингаджийски патос пелтекът ни заля на скоропоговорка с умопомрачително дълго еклектично бръщолевене на клишета и лъжи ! Крадливи и лъжливи некадърници !
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стойнев, какво стана с виновните в Ораново? Осъди ли ги, или и на теб ти купиха едно Ламбо и омекна :)))))))))))))))))
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
44, то ако беше за добро говорене, да назначим за министър някой преподавател по реторика. И не мога да повярвам, че личен приятел на Серго и Моника не лъже.