Поведението на Станишев показва политическа нестабилност

КСНС е безпредметен без оставка, смята Бъчварова
Обновена: 16 юни 2014 14:08 | 16 юни 2014 10:13,
110
Поведението на Станишев показва политическа нестабилност
Снимка: Bulgaria on Air

Поведението на лидера на БСП Сергей Станишев е резултат на политическата му непоследователност. Така Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, коментира омекотяването на тона на Станишев към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на левица се съгласи с Борисов, че на страната ни е нужен диалог.

Бъчварова припомни, че само преди седмици Станишев е заявил, че няма да позволи на ГЕРБ да се върне на власт. По думите й не Станишев е човекът, който ще казва оттук нататък какво ще се случва в политическия живот на страната. Според нея това, което ще се случи, е на първо място в ръцете на избирателите, а след това и в ръцете на едно ново ръководство на БСП, с което ще може да се проведе диалог. „Ясно е, че без диалог не може да се управлява страната. Имаме правителство, но то не работи, имаме парламентарната институция, но тя зависи от това дали един депутат ще стигне до пленарна зала“, добави още тя.

Според Бъчварова е изключително тревожен фактът, че две седмици правителството не си подава оставката, въпреки че има официално снето политическо доверие. „Това е най-силен симптом на политическа нестабилност“, заяви тя. По думите й прогноза за предстоящите избори не може да се направи все още, тъй като фактически не е подадена оставка. Именно затова според нея предстоящият консултативен съвет при президента е безпредметен.

Бъчварова определи края на септември като най-реалистичен за провеждането на предсрочния вот. Тя подчерта, че има срокове, регламентирани от закона, които няма как да бъдат пренебрегнати.

Румяна Бъчварова коментира и визитата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в САЩ, в която е участвала и тя. Според нея е станало ясно, че ГЕРБ е партията, която в момента може да осигури политическа алтернатива.

„Посланието на американската страна е, че те са много разтревожени от това дали България може да изпълнява своите основни задължения на евроатлантически партньор“, посочи тя. По думите й в ситуацията с конфликтите в Украйна и Ирак България внася допълнителна несигурност у партньорите ни. „Има хвърляне на прах в очите на партньорите ни и задкулисно решаване на проблемите ни, което не е в интерес на цялата евроатлантическа общност“, добави още тя.

Бъчварова се съгласи с мнението на лидера на ГЕРБ, според когото България изглежда разкрачена и нестабилна, като даде за пример проекта „Южен поток“. „Договорите с Южен поток се оказват политически на Русия за заобикаляне на Украйна“, посочи Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 10 години
Марийче, много интересно, в качеството на каква тази куха лейка се ползва с медийно внимание! Тя и нейния ментор Бойко тиквата ли кратуната ли беше ги интересува какво мислят хамериканците, европейските чиновничета, Украйна, Русия, космическото пространство, но никога интересите на България. Станишката бил смекчил тона! Очаквам да чуя поне един от тези ***, един път да произнесе фразата "интересите на България"! Те никога няма да съвпаднат с тези на техните господари!
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румяна да си сложи очилата за близко виждане и ако става въпрос за нестабилност ще я види точно в този, който и дава парите.
79
0
 
2
 
! Отговори
бомбаджия преди 10 години
айде холан бре и децата разбраха че имаме нужда от сериозен диалог между политиците .но явно има хора в ошмулената ни родина които неистово се нуждаят от липса на такьв
78
2
 
7
 
! Отговори
нов морал преди 10 години
От днес 16.06 от 19.00 часа, и така всеки ден започва преброяване и регистриране на всички ***.Също така и на всички които си позволяват вулгарен и неприличен тон.Моля за спазване на благоприличие и възпитание!В интернет никой не е анонимен, каквото сам си надробиш ще го сърбаш!
77
11
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Каква политическа стабилност излъчва Борисов-леле мале.Сутринта каже едно,следобед друго,което няма нищо обща с това което казва вечерта.сбрал дипломатите и им говори как държавата е по зле от Гърция и ще фалира,сякаш тези дипломати си нямат икономически съветници и не са запознати по добре с фикса ни от самия Борисов ,който хабер си няма от финанси.но това не се разчува много защото нали ще го връщате пак на власт,що пари раздадохте на телевизиите
76
5
 
8
 
! Отговори
Самозапалвания в БГ преди 10 години
Айде стига с това палене, популисти, всеки който може да ползва компютър може да напише в търсачката Самозапалвания в България и да прочете в Уикипедията колко хора са се самозапалили от миналия май насам, поне 10 - 12, че може и повече.Разкарайте се *** смръдливи с лъжите си.
75
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За демагозите от ГЕРБ пак комунистите били виновни. Толкова ли сме късопаметни, хората се палеха от безобразията в държават, които се вършеха по времето на ГЕРБ, от геноцида провеждан над българския народ от българоубийците Борисов и дясната му ръка Дянков. Непосилните сметки за ток през Февруари, просто бяха капката която преля чашата, пъленена 3.5 години.
74
4
 
8
 
! Отговори
до 77 преди 10 години
И кое толкова му е мъжественото, сланинестия тумбак или това, че е пъзльо, който винаги бяга щом не е заобиколен от лакеи, които му се кланят.
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako agent BUDA si misli, che shte vilnee kakto predi, jestoko se luje!!!!! Na horata taka im e nakipialo ot negovite prostotii, che pri purvite te mu prostotii shte go izrita, ako, che luje kakvo sa mu kazali amerikancite. Lskomiata I tupotata mu sa poslovichni no Sretan Josich ima da mu vrushta I msi nekoi drug shte mu harchi otkradnatoto ot nas!! Shto ne vzeme ds trugne bez pazvanti da vidite kolko go obicha naroda, ama strsh, strah ta daje I v kenefs kendza s dvama pazvanti!!!!!
72
1
 
6
 
! Отговори
nnnn преди 10 години
Сергей или Бойко ,кой е по-малкото зло,жалко,че така стои въпросът и просто НЯМА ДРУГ,НЯМААА!!!!!
71
11
 
7
 
! Отговори
Градския преди 10 години
Със служебния кабинет , братя българи , идва ГЕРБ и Борисов на власт !Така че , запалете свещ , помолете се Богу, на тоя *** да му е дошъл акъла и ....стягайте коланите - идат години на глад , мор , рекет и простотиите на Бойко !
70
8
 
10
 
! Отговори
Б.М.Б и ида-а-а-а-а преди 10 години
Ида-а-а-а,но да ви кажа истината, пари нема да видите, все що има свестен бизнес му таковам мамата, взимам го за да лапам, вдигам цените на тока, храните, горивата и парното, да има пари в хазната и за мен.4 милярда не ми стигнаха, Светелинка изкара на вашия гръб повече, ще ви осигуря шистов гас от Добруджа,е, земята ще отровя ама ще има газ. Ще натикам по затворите тези бизнесмени дет ми се опъунаха и не дадоха бизнеса си,тогаз ще го дадат, и ще остана докат съум жив.Само Сретан да не доиде!!!!
69
19
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Поведението на Станишев показва политическа нестабилност"По -страшно е поведението на Борисов. То показва политическа инфантивност
68
7
 
20
 
! Отговори
arhar преди 10 години
3. Коалиция 'Амфетамин' - Л. Гоцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов / кръгът 'монтерей' / , братя Галеви, сестра Галева, др. Корнезов, понижената Мирослава Тодорова, Вальо лимонадата .Повече от ясно се вижда кои и защо мразят Цветанов и по всякакъв начин го омаскаряват !Време е Мартин Шулц най - после да проумее с какви хора се е обградил !
67
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Поведението на Станишев показва политическа нестабилност" - не само и умствена
66
6
 
16
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Оказа се, че у нас имало три коалиции / ОПГ / :1. Коалиция 'Октопод' - Сергейчо Сталинишев, Трактора, псевдо - прокурорът Роман Василев, Цветан Василев, Слави Бинев, Димо Гяуров, Хамстера ;2. Коалиция 'Килърите' - Доган, Д. Пеевски, Пешо сумиста, Брендо, Маргините, Златко баретата, Чолата, Камен Пенков, псевдо - следователят Ангел Александров , Хр. Ковачки, Миро наденицата ,Кирето , дето го хванаха с 215.000 германски марки и 43.000 щатски долара на сръбската граница ;3. Коалиция 'Амфетамин' - Л. Гоцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов / кръгът 'монтерей' / , братя Галеви, сестра Галева, др. К
65
8
 
10
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 10 години
Щом прочета "на ГЕРБ" и спирам да чета нататък!
64
9
 
9
 
! Отговори
емо преди 10 години
36 ти си пълен куку.русия и путин са единственните които могат да те отърват от *** и американци да не ти кръцнат топките главо глупава
63
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Лошото е , че Борисов пък проявява политическа инфантилност....Наистина ли си мислите , че човек и то толкова голям, едър и мъжествен , ще си колекционира ПАНДЕЛКИ ????
62
1
 
2
 
! Отговори
иван преди 10 години
До Анонименбраво ва 67