Правителството дава 20 млн. лева за нови школски автобуси

Бързо да се заменят старите, заръча премиерът
36
Правителството дава 20 млн. лева за нови школски автобуси
Снимка: архив Bulphoto

20 млн. лева за закупуване на училищни автобуси одобри правителството днес.

"Всички, които са по-остарели, могат да създадат риск, да се подменят и това да се направи бързо", нареди премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Над 100 училищни автобуса ще бъдат подменени с тези средства, уточни просветният министър Красимир Вълчев. По думите му в момента се проучват потребностите и ще бъдат подменени най-старите автобуси, с които има най-голям риск да пътуват учениците.

Още по темата

Премиерът пък допълни, че държавата може да си позволи тези пари заради "живота и здравето на децата".

Правителството отпусна и обещаните пари за болницата в Ямбол, която обслужва около 120 хил. души в областта. "Сега тя е в едни павилиони на практика", коментира Борисов.

Ще бъде увеличен капиталът на лечебното заведение в следващите три години с парични вноски до 27 млн. лв. чрез издаване на нови акции, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Болницата ще е на 10 етажа, като се предвижда ново строителство на ниско тяло към нея за инфекциозно отделение.

"40 години от първата копка, от хилядите сгради започнати и недовършени навремето. Сега параметрите на държавата са по-добри и можем да си позволим това да се случи. 17 павилиона, пази Боже да си болен там", коментира премиерът Бойко Борисов и изрази надежда строително-ремонтните дейности да приключат за година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ако Банкянеца не бъде изритан възможно най-скоро,колко ли поразии още ще направи?Хвърля милионите като пенсионер от балкона,само и само да спаси властта!Ще подмине и *** Перон....Къде е сметната палата,къде е контролът????
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тези автобуси нали знаете кои се возят? А скоро не милиони, а милиарди ще трябват за автобуси. На всеки коптор, по един двадесет местен.
10
1
 
10
 
! Отговори
Далновиден преди 5 години
Да не стане като с джиповете за Гранична полиция-суперскъпи и НЕПОДХОДЯЩИ за лоши пътища!При наличие на по-евтини и Адекватни на условията машини!Ама пусти комисионни...
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ккаво значи аз давам ? Някой може да да даде 21млн. нека надаването и залагането почне сега ?
8
1
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Бръже Миле Китич", написа Боко на столевката и я даде на Фънди и тя веднага купи нови омнибуси на учащите се
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искай народе,днес му е времето.След изборите няма кой да ви обърне внимание.
6
0
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Типично пожарникарски подход!Хвърляне на чужди пари,за постигане на лични цели!И познайте чия фирма ще достави новите автобуси...Впрочем,в САЩ (примерно) училищните автобуси може и да са още по-стари и от най-евтиния модел,ама вършат работа!А белите ги правят по-скоро шофьорите събрани от кол и въже с ниски заплати.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ухаааа, 20 млн. за 100 рейсчета ... КОЙ ли пак ще заблажи?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко бързо-до изборите ли?Ха,ха,ха,елементарно,Уотсън.
3
9
 
4
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Бати Бойко молим ти се недей да се явяваш на следващите избори че иначе не може да спечелим. И ние искаме парички да разпределяме, молим ти се бати Бойко, ти баща ти майка
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия новите западни барутници се самозапалват и замърсяват въздуха, искаме качествени руски автобуси страхуваме се от всичко западно.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,тия от къде вадят всеки ден десетки милиони за това и онова?Нали уж имахме одобрен и гласуван бюджет?Сега разбрахте ли,че стотици милиони лева са скрити от обществото и се вадят само предизборно за печелене на гласове?