Валери Симеонов: Днес е време разделно

Обединени българите са непобедими, заяви лидерът на НФСБ
7 сеп 2020 18:55, Нели Христова
98
Валери Симеонов: Днес е време разделно
Снимка: БГНЕС

"Добричката епопея е добруджанската Шипка" - това заяви в Добрич зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той участва в честванията по повод 104 години от сраженията за освобождението на Южна Добруджа през 1916 година. Кръвопролитните тридневни боеве, в които България дава над 1000 жертви, са придобили публичност като Добричка епопея.

"Обединени българите са непобедими. Това послание е изключително важно и днес, в тия дни на разединение, на противопоставяне и на омраза. Но ние имаме великите страници от своята история само когато сме били обединени", заяви Валери Симеонов.

"В Добрич идвам винаги с чувство на признателност и преклонение, синовно преклонение, бих казал. Дядо ми се е сражавал тук. В момента разравям историята на другия ми прадядо, който, се оказва, че май също е бил тук при тези сражения, макар че през 1917 година е убит при Битоля. Той е бил в състава на Четвърти опълченски полк, който също, доколкото знам, е имал участие в Добруджанската епопея", каза Симеонов и сподели, че се чувства горд за тази велика победа на българското оръжие.

Той определи сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.

"Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, но мисля, че този етап ще отмине. За съжаление, не с положителна оценка в исторически аспект ще бъде този период на стихийни протести и немотивирани искания. Този период по-скоро няма да доведе до нищо", коментира ситуацията в страната днес Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
8
 
! Отговори
Тъй, де! преди 3 години
НФСБойко!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онова, което разединява българите, е невежеството,*** балкански патриархален инат или по Елин ПелинНане Стоичковата капа.С тези животни питек-антропски не се живее.
26
3
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Като агитираше да те изберат за депутат,плюеше...яростно с бутиковата си партийка Боко Тиквата и така...излъга доста гласоподаватели.След туй е...ясно;влезнахте през задния вход в...големите кабинети на жълтите павета,като се прегърнахте с Боко и пак го...легитимирахте.На такива...самозвани политици като теб,не им отива да говорят за героите на Добруджа,защото си една политическа ****ка.
25
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, Радев прави военен преврат и това ще го разберете малко късно.Борисов да говори с партньорите от НАТО да се проведе съвместно учение на наша територия максимално скоро, защото Радев, ако не успее да из-насили властта чрез гражданския протест, е замислил вариант Б-военен преврат.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО НОМЕР 9 ТИ 18 "демократични годинки" ИМАШ ЛИ? Не ми отговаряй! Вие младите неуриентирани в политическата обстановка в БЪЛГАРИЯ.Много моля да не ни давате "акъл" какво да правим и кого да сваляме от вкласт!Дедо ти Бойко борчето от МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА след 1989 г.Не може да се хване на пръста на генерал Радев! Това че партията майка ГЕРБ е СРЕЩУ ВСЕКИ КОЙТО Е ПРОТИВ ГЕРБ Си е лично техен проблем! Ние като граждани помнещи политиците днес в парламента.С право ИСКАМЕ ОСТАВКИТЕ ИМ! ОСТАВКА МУТРО!
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако левски беше жив, щеше да обяви този сайт за турска дупка!!!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което разединява българите е ината на властта.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо сте се хванали за Левски?Левски човекът е казал: Ние сме във времето и времето е в нас.Хайде излезте от 18 век, вече сме в 21.Не става нищо от невежи хора като вас.Левски е бил образован.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислехме си ,че избираме президент , който да поведе народа към светло бъдеще а той ни трови с погребални речи , подклажда метеж и ще ни докара до гражданска война.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопат
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали хората на площада бяха ***, ***, лузъри, стадо, ***, превратаджии, купени от Божков. Как мисли Симеонов да се обединява с тях?
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много викат дребните мошеници, защото ако има силна власт, може да им пропадне далаверата.
16
2
 
4
 
! Отговори
хахахаххаха преди 3 години
Тези нечистоплътници от този сайт след като няколко пъти писах, че цензурират ду..ха на Левски! Първо ми триха коментарите, но като видяха че няма да се откажа ЗАМЕНИХА ЗВЕЗДИЧКИТЕ В КОМЕНТАРА С ТЯХНА ВЕРСИЯ!Това е нов етап в цензурата, не просто трият , а променят и дописват коментари !!!Това вече минава отвъд досегашните ви безобразия!!!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Обединени" за Симеонов означава едно - мутрите да управляват, а българите да са обединени в подкрепата им.
14
3
 
12
 
! Отговори
обединени с кого преди 3 години
и как точно протестиращите да се обединят с корумпираните , с тези продаващи български паспорти и гражданство, с обръчите фирми печелещи държавните поръчки на завишени цени и източващи бюджета или държавните фирми ?? как може да се обединим с престъпници ?? исканията не са политически а за правова държава независимо коя партия ще управлява
13
2
 
7
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 3 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:*** Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Грипен Радеф(Решетников),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев,Кънчо Стойчев,Кольо Колев,Жив.Георгиев,Вал.Велева,Борисл. Цеков,П.Блъсков,П.Волгин,Ив.Гарелов,К.Кеворкян,М.Пиргова, Пър.Симеонов,Шаренкова,Иво Христов
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1916г. 3-та българска армия се сражава при Добрич по време на 1-вата световна война и отблъсква румънските и руски войски, по този начин спасява Южна Добруджа от заграбване.
11
1
 
8
 
! Отговори
бялКоч преди 3 години
От статията не се разбира с кой сме се били в Добруджа през 1916 г. с византийците ли другари искариоти ru? Или може би сме пребили случайно руския поробител? Само предположение правя незнам
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който направи електронно правителство - за него ще гласувам!
9
3
 
7
 
! Отговори
Релсата преди 3 години
С 200 по Релсата.