Валери Симеонов: Днес е време разделно

Обединени българите са непобедими, заяви лидерът на НФСБ
7 сеп 2020 18:55, Нели Христова
98
Валери Симеонов: Днес е време разделно
Снимка: БГНЕС

"Добричката епопея е добруджанската Шипка" - това заяви в Добрич зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той участва в честванията по повод 104 години от сраженията за освобождението на Южна Добруджа през 1916 година. Кръвопролитните тридневни боеве, в които България дава над 1000 жертви, са придобили публичност като Добричка епопея.

"Обединени българите са непобедими. Това послание е изключително важно и днес, в тия дни на разединение, на противопоставяне и на омраза. Но ние имаме великите страници от своята история само когато сме били обединени", заяви Валери Симеонов.

"В Добрич идвам винаги с чувство на признателност и преклонение, синовно преклонение, бих казал. Дядо ми се е сражавал тук. В момента разравям историята на другия ми прадядо, който, се оказва, че май също е бил тук при тези сражения, макар че през 1917 година е убит при Битоля. Той е бил в състава на Четвърти опълченски полк, който също, доколкото знам, е имал участие в Добруджанската епопея", каза Симеонов и сподели, че се чувства горд за тази велика победа на българското оръжие.

Той определи сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.

"Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, но мисля, че този етап ще отмине. За съжаление, не с положителна оценка в исторически аспект ще бъде този период на стихийни протести и немотивирани искания. Този период по-скоро няма да доведе до нищо", коментира ситуацията в страната днес Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
18
 
7
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
7
5
 
8
 
! Отговори
Ко каза ко преди 3 години
Там не е ли имало "симпатизанти" да го изпъдят този гъзолизец
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерка не знам какво време е ама да ви кажа на пишман патрЕотите, че повече парламент няма да видите ама вие си го знаете :)
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри, оставка.
4
4
 
26
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Нагъл продажник! Оставка бе!
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато ни управляват мутри и родоотстъпници, облечени като патереоти, няма как да не сме разделени. Докато е жив ду,,.ха на Левски и Ботев, а ни управляват хора като Симеонов, защитаващи турски интереси, наричащи се патриоти, няма как да сме обединени!
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАРШ от политическата сцена ! Че и имате наглостта изобщо да ни говорите ?! Останалата ви и на Мутрата Борисов ще решат проблемите и кризата в момента! България помни много по големи кризи от 1989 г които лично съм видял и изпитал! Едни извънредно избори в Никакъв случай няма да попречат на развитието ни! Ако Борисов би ги пожелал щяхте да сте съгласни отдавна с него нали? Но му е и ясно че за последно ще е във властта! И иска да изкара поне този ПЪЛЕН мандат. ОСТАВКА МУТРИ!
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!