Гьоков иска: Тагарев да каже влизаме ли директно във войната

Прокрадват се идеи за изпращане на жива сила, смята бившият социален министър
21 юни 2023 20:53, Красимир Ангелов
169

Военният министър Тодор Тагарев обяви, че България ще предостави нова помощ и въоръжение за Украйна. Какво следва?

"Искаме да кажат пред българския народ какво правим - влизаме ли директно в тази война. Оставете военната помощ с 1 млрд. куршуми, прокрадват се идеи за изпращане на жива сила - лекари и санитари, така се почва. Започваме да набираме доброволци, не вярвам да има кадрови военни, които да отидат доброволци", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му България само губи с назначаването на Тодор Тагарев за военен министър.

"Неговите убеждения ни водят в открито влизане във военния конфликт. Този човек не е човекът, който е нужен на България в такава военна ситуация, наричат ги "ястреби" в натовските държави", добави Гьоков.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков беше категоричен, че по времето на четворната коалиция, с министър на икономиката Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла пряко оръжие на Украйна.

"Ако по някакъв начин Корнелия Нинова беше подписала износ на оръжие за Украйна, досега щяха да бъдат извадени и развети публично тези документи", добави Гьоков.

"Защо се наливат и боеприпаси и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни възможности?", попита гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Адолф Тагарев иска да обявим еойна на Русия.
88
1
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
Ако някой застрашава националната сигурност на България това е министър Тагарев. Да твърди, че войната няма да завърши докато "Украйна не освободи всички окупирани територии" означава че той очаква война до последният украинец. И, макар че не го казва ясно, но е готов да изпрати и български военни да воюват на страната на Украйна. Само да ни подсвирнат от САЩ и ще се включим в "коалицията на желаещите".
87
1
 
8
 
! Отговори
крал Марко преди 1 година
абе, при толкова военни, полицаи и авджии и джурналя, толкова ли нема да се намерат българи-юнаци, да вържат Магарев и магаревци и да се приключи драмата
86
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ами кажи кои сложи тагарев за министър и ще ти кажем влизаме ли във воина илине обществото не го иска но въпреки това го наложиха значи има огромни интересии огромни пари като не искате нови избори получавате тагарев и останалите
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бгдай линк към тия лъжи ако не дадеш си хопестия хагорогичен лъжец и си пий хапчето
84
0
 
4
 
! Отговори
До Паню Баирски преди 1 година
Промит е твоя мозък! И както вече разбра от текста, набират се доброволци. Тръгвай *** и без това си *******
83
0
 
17
 
! Отговори
Ако някой иска преди 1 година
да воюва където и да било, да влезе в съответната война лично, като наемник. За да се вкара държавата ни във война е редно ДА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ преди това. Народът да каже дали иска или не иска да воюва. Кой cepceм си въобрази, че е в правото си да ни кара да воюваме в конфликт между други държави? Ние искаме колкото е възможно по-скоро тези две държави да сключат примирие, а не да воюват!
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно че Магарев ще ни вкара във войната. Какво може да се очаква от комунист превърнал се в евроатлантик. Те от Козяк си го знаят какъв предател е и си го назначиха. Сега най-добре е всички избиратели на ПП, ДБ и ГРОБ да се запишете доброволци и на фронта. И без това сте безполезна дже н дъ рска маса най добре ще се чувствате там Хем има войници хем екшън като на прайд парад
81
12
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Да бе ВЛИЗАМЕ с ботушите и лажиците !!Вие може да тропате с канчета да ви сипят Руска чорба ,нали сте социално слаби !!!
80
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и тука къда са Правоохранителните???този е за 30 г. присъда!когато започнете да ги съдите за подобни манипулации,за Национално предателство...ще си върнем България!!! а и тв-то...на ***...помага...деликатно!
79
11
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименуоу България не е участник във войната на путин,бсп-дпс-*** са,те не са България,просто руски опг сър,манипулиращи хората и Народа си насаждащи страх...ако САЩ и Свободният се страхуваха и не са убедени в превъзходството си пред евентуална 3-та СВ...дали биха давали модерни оръжия на Украина?роба да попита гАспадарката си митрохванала пътя за мОсква биха ли обявили война на НАТО...България е член на НАТО!!!пр.мата дори не може да лъже!!!
78
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев ако не ни вкара във войната, никой няма да ни вкара. Той е последната ни надежда. Последният ни шанс да воюваме като истински лъвове евроатлантици. Ама и той нищо няма да направи. И той е менте евроатлантик, като другите печалбари от фалшивия евроатлантизъм. Парите взема и нищо не изпълнява, защото е шубе и го е страх от народа.
77
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какви лъжи ще мислят още тези от БСП.. нооо правителството вече работи и се усеща! Трябва да пускат кремълската фабрика за фалшиви новини за да настроят хората иначе.. няма как някой да им се върже!
76
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците се застреляха не в крака, а много по-нагоре. Ще има да плащат поколения наред заради болните амбиции на ония в Кремъл.
75
9
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
България е член на Нато лъжецо...попитай гАспадаря ти путин спрял ти парите иска ли война с НАТО???кого лъжеш и манипулираш...руски е.ич.рин си!!!презрение...и за децата и внуците ти,продаващият Българите!!!
74
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие русофилите сте влезнали във войната директно още на 24.2.22 на страната на агресора Русия. Така че няма какво да питаш влизаме или не при положение че вие с двата крака сте нагазили дълбоко във войната.
73
2
 
4
 
! Отговори
89тия синьожълт преди 1 година
заминавай доброволец, дай пример.
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички от бсп са руски агенти
71
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Един голям снаряд за Тагарев!!!!!Набутахте насила страната във войната на Америка.Да заминават 240 депутата и скритите такива.
70
4
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ми тез дет не гласуват, а другите дет гласуват за юрихатлантиците да се подготвят за фронта... Лично аз бих му пуснал един 7,62 милиметров на магарев, че 9 милиметровия е по скъп.... ===)))