Пеевски изключи хората на Доган от ПГ, ДПС губи втория мандат

Партията вече е четвърта сила в парламента
Обновена: 11 юли 2024 10:58 | 11 юли 2024 10:52, Петър Бойчев
221
Пеевски изключи хората на Доган от ПГ, ДПС губи втория мандат
Снимка БГНЕС

Парламентарната група на ДПС изключи председателя на партията Джевдет Чакъров и останалите от сбирката при Ахмед Доган.

Освен него са изключени Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Още по темата
Решението е било взето на заседание на парламентарната група и е минало с 25 гласа "за". Така групата на движението си стопи до 27 души и става четвърта политическа сила след ГЕРБ-СДС (68 депутати), ПП-ДБ (39 депутати) и "Възраждане" (38 депутати).

По този начин движението автоматично изгуби втория си мандат, тъй като вече не е втора парламентарна група.

Самият Джевдет Чакъров каза по-рано, че колективните органи на ДПС ще се съберат следващите дни.

"Всеки един, който е член на органите, ще вземе отношение, ще се вземат и решения. Голяма част от хората още вчера почнаха да се обаждат, споделят призива на д-р Ахмед Доган", заяви Чакъров.

"Голяма част от това, което Доган изказва като загриженост - че няма нормално функциониране на база демократични принципи, е изказано много обхватно в неговото обръщение. Той призовава да се освободим от страха и да застанем на висотата на нашите отговорности", каза още той.

Попитан дали Пеевски ще бъде изключен, Чакъров обясни, че колективните органи ще заседават, най-вероятно с участието на самия Доган, а след това ще бъде взето решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: ДПСдоганпеевски
Още от Политика
Костадинов: Занимаваме се с трусовете на една мафиотска група
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган посочи Пеевски,всички гласуваха.Тия палати дворци и сараи от къде са
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
мюсюлмани виждат какво прави за тях г-н Пеевски. Това, което не e правено 30 г. за тях, през последните месеци е факт. Ако не беше Пеевски нямаше DPS да е втората политическа сила на страната. първия път Пеевски говори за възродителния процес. Само с 6 месеца работа той изведе политическаTa партия на второ място.Bravo . Peevski.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПЕЕВСКИ Е УМЕН ...ДОРИ ДОГАН ГО НАРЕЧЕ "ФЕНОМЕН"....ХА,ХА,ХААА...НО ЩОМ ЩЕ ЗАШИТАВА УКРАЙНА И ЕС , РУСНАЦИТЕ АКТИВИРАХА "АГЕНТ ДОГАН" И МУ ПОДЛЯХА ВОДА ----ДРУГОТО СА ПРАЗНИ "КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ".
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ВИЖТЕ ФИРМИТЕ НА ДЖЕВДЕТ ЧАКЪРОВ И ДЕЦА. КАКТО И НА ДРУГИТЕ В ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ!Делян Пеевски ясно каза на всички депутати, че трябва да се занимаваме с проблемите на хората и че няма да позволи някои да продължат да трупат богатства. На дерибеите не им харесва новият пътНовото начало.Това изплаши дерибеите
186
0
 
0
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
Доган призовава членовете на ДПС да се освободят от страха,а в същност от 2000 когато го заплашиха с газов пистолет,той живее в страх и не се показва никъде. Освободи се от страха си господин Доган и излез пред хората си,за да застанат зад теб.
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оттук нататък му остава само да разкешва на онези със сините венци. Но от това печалба няма, само разход. Другият домуз също ще се оттече, защото е нагъл и безочлив не по-малко от Дебелото. Наесен ако се оттекат и пришълците, което неминуемо ще стане, може би ще започне постепенното българско възраждане, но и с фуражката-масон няма да стане, защото и неговата не е честа. Той докара задокеанските наркомани, лъжци и родоотстъпници. Ще се появят нови лидери. Неизбежно е
184
7
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Опита се да превземе партията на почетният председател -който му даде хляба в ръцете Това тльсто нещо е срам и позор за -дпс
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще си заминат всичките.
182
1
 
9
 
! Отговори
МУТРОС преди 2 седмици
Мафията така действа-изключват се тези,които са неудобни.Уж някакви организации изказали мнение-там никога(както и в ГЕРБ) организациите по места нямат думата.Доган посочи Пеевски,всички гласуваха,а сега се тюхкат.Двама мафиоти се бият.Навремето ген.Аспарухов каза,че като посочили Борисов,решили че ще могат да го контролират,ама не станало така.С Пеевски е същото.От такава партия няма нужда.За какви права и свободи се борят,след като нямат никакви ограничения?
181
3
 
12
 
! Отговори
хммм преди 2 седмици
На арогантното прасенцe много бързо му се пълнеше чинията и не обръщаше внимание какво започна да пада от нея, набързо ще му напомнят къде му е мястото-в свинекомплексa и оттам на кайма.
180
19
 
4
 
! Отговори
Хм преди 2 седмици
Без Пеевски на следващите избори ДПС ще имат доста повече гласували за тях и може да станат и първа политическа сила в България.
179
1
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 седмици
Толко протести срещу този хубавец, хиляди хора имаше по площадите когато го лансираха за ДАНС или забравихте.Сега се мъчи да става Премиер а после Президент.Болните амбиции на Мама..... Догито с един замах му свали шапката.Този е пътник, лоштото е че и в Дубай няма вече скрито покрито, та нали от там му е този чаровен белег над нослето от едни руснаци, или забравихте и това.В сърбия неможе, там го чака КТБ-то, незнам, предлагам му нещо ЮАР или Кения, но и там го намериха този другият преди месец
178
1
 
12
 
! Отговори
КаскетЯ преди 2 седмици
Браво Шиши, ако прекараш Доганя заслужаваш медал!
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато почетния си чеше матурите и си брои стотинките на Росекец, Пеевски му организира и пасе стадото на тучна ливада. Без Пеевски, на следващите избори ДПС ще падне наполовина. То бива, бива, ама 35 години да водиш партия за носа и да сменяш посочените от теб председатели, като носни кърпички, не бива!
176
2
 
18
 
! Отговори
Въпросче? преди 2 седмици
Как може да си толкова богат и да си дебел?
175
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Разпадът на ДПС е най-добрата новина за българската демокрация.
174
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами по-младите са по-накоми и бързат. Така от лакомия ще си отиде Промяната, а сега и Делянчо. Влезе в чужда партия и иска да се разпорежда там, ама му теглиха ритника. Доган сам си вкара таралеж. Искаше партията да не изглежда, че е етническа,каквато си е, и я даде на Делян. Делян включи в партията и помаците, но турците в партията скочиха. Сега ще се разделят на две партии- на турците и на другите. После тази на турците ще я обявят за етническа. Ние не сме забравили БАТАК.
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Делянчо си заминава.--- Или Делянчо или Доганчо. Част от вота за ДПС е поради зависимост от община или работодател.
172
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Делянчо си заминава. Глупостта му го прецака. Неслучайно са казали хората: "Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи."
171
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стара римска тактика! Разделяй и владей! Мачкай Бойко!