Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция

Специален знак в Амолофи забранява използването им
12 юли 2024 11:58, Петър Бойчев
148
Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция
Снимка Фейсбук

Нашенец, плажуващ в Гърция, сподели знак, който забранява използването на хладилните чанти на плаж в Амолофи. „Да се знае, Ганя!“, пише Ангел Александров.

Разбира се, забраната не се отнася само на българи, а и за другите летовници. Но явно акцентът на мъжа е върху хората, които ходят на плаж и поръчват само едно фрапе, за да ползват безплатна сянка и да консумират донесена в чанта храна.

Това е причината все повече заведения по плажовете в Северна Гърция да искат отделна такса за чадърите и шезлонгите. Под публикацията на мъжа стана ясно, че не само българи се възползват от старата схема с фрапето.

„Аз повече румънци съм виждала с такива чанти.“, пише Татяна Г. „Не е само Ганьо , дори видях доста сърби със специални чанти, направени заводски да изглеждат като плажни .“, добавя Иво В.

„Точно на този плаж на Амолофи преди няколко дни всички гърци си носиха дисаги с провизии като за петдневен преход.“, пише Н.Н.

Други засякоха автора на поста, че консумацията в заведение не значи, че не си Ганя. „АнгилЕ, АнгилЕ, гледам обикалял си по Европата ама не си попил много! Само някой омекнал от слънцето турист дошъл при нас „на море“ може да си помисли, че като ходи без хладилна чанта и муа клуб сандвичите по биЙч баровете е голяма работа!“, пише иронично Кристина К.

Родител пък посочи, че когато си с деца и по-голям период от време – атрибути като хладилна чанта и столове са неизбежни. „Между 100 и 130 дни в годината сме на море в Гърция с 3 деца, та си нося всичко. Чадъри, столове, ядене и пиене… на места за батки това са 10х по-малко дни. Всеки сам си преценя.“, отбелязва Е.Е., пише Пирин Прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от Политика
Независимите депутати в парламента - малко права, много проблеми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да им пикая на гръцкото море, тия се взеха много насериозно, абсурдни глоби за автомобилите и всякакви тяхни простотии. Ще стоят гладни съвсъм скоро и ще ни пасат овцете както е било някога.
140
0
 
2
 
! Отговори
op преди 2 седмици
Да наричаш българите "***", при условие, че и ти си българин е много тъпо.
139
0
 
5
 
! Отговори
Тони преди 2 седмици
В момента който който си помислиш за почивка било то в Гърция и където и другаде и подготвяш чантите за Лидл ...Кауфланд.... стой си в къщи ...ще ти излезе по евтино...каква почивка какви 5лева ....а черешката идва и с качването на сметки от заведения колко било по изгодно...Цяла година бачкаш като *** и за една седмица да си Андрешко....Смешници
138
2
 
2
 
! Отговори
Йокин преди 2 седмици
Тъй,тъй.Византийците,копират,от нашето Черноморие!!!
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как така е забранено? заради чанта хладилник за храна? Няма да ходя заведения!
136
14
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 3 седмици
Шок и ужас.Това шопския софийски селяндурин живеещ на квартира в голямото село София и цяла година си събира парите за закуски е голяма работа.Само и само да се похвали че ходил на Море в Гърция.Било по Ефтино.Една голяма лъжа.Просто има една поговорка че видял комара че подковават коня и той си вдигнал кракът!Нали сте българи .Защо не подпомагате българската икономика за да има пари за пенсии на старите ви родители.?
135
5
 
6
 
! Отговори
Алито от София преди 3 седмици
Няма начин гадните византийци да не се накъкът,само за фрапе, само за кафе,шезлонг ,чадър и кво било,риби,нахвърлиха стръф,много хора налапаха и сега всичко се плаща, плюс това ние си ходим на почивка в Турция, повтарям, на почивка, отиваш на плажа,лягаш,и не даваш пари за нищо, а кафе,чай,най различни напитки и храни на бара са без пари, колко ти душа сака,ти спиш,ставаш и няма да мислиш за плажа и храна, да готвиш ли, или от къде да купуваш,Гърция ли,никога, дори и без пари
134
6
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Днес.бг.Вие знаете ли въобще кои са византийците? И че никаква връзка нямат с гърците! А иначе- анти гръцка пропаганда.Ами като ви дават пари нашите алчни хотелиери,така ще лаете против хубавата и евтина Гърция!
133
9
 
5
 
! Отговори
Рамадан преди 3 седмици
Няма кой да кърми вече дерибея в сарая и неговите патрони . Заплахите за смяна на имена и адреси в 2024г не вървят! Скоро много дерибеи ,които плашат турците ще стоплят затвора при крадливата кметица Иванчева
132
4
 
10
 
! Отговори
концес преди 3 седмици
Какво ще прави сега всичкото вмирисан татар и пумаклар с чантите от лидлъла ?
131
1
 
2
 
! Отговори
Acid преди 3 седмици
Ми ви пък сте много зле бе.само трагикомечни
130
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е какео му е номера че не хващам? Нормално в платена зона с чадър и шезлонг да седнеш и за денв да изхарчите 50-70 евро. Кафета, фрапета, сандвичи, сладоледи и т.н. Ако не ти се дават тия пари плажове бол, носиш си чадър, шезлонг, хладилна чанта и толкова. За какво е цялата драма? По надолу един беше прав, ами когато отидеш в заведение не си носиш бутилката и яденето, нали? Хубавото е че има избор, каквото ти душа иска
129
3
 
23
 
! Отговори
Чичовото преди 3 седмици
Практикувал съм и двата метода... С пълно бойно снаряжение... Отиваш на спокоен далече от шумотевицата плаж и разпускаш както си искаш. Носиш чанти и чадъри.... На другият ден сме на първа линия в шатрата... 70-80 евро консумация за деня и не мислиш за нищо. И в двата случая е почивка и човек сам трябва да намери това което го зарежда...
128
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече се наср...те ,спокойно няма да ходим в Гърция ще спонсорираме бойковите мутри собственици на нашето море.
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама той също е турбоганьо, ама обича да обижда на ***, не знам каква е тая българска гнусота.
126
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Питането е защо трябва да отидеш на някакъв урбанизиран плаж, при положение, че в Гърция има хиляди диви места, където можеш да си разпънеш чадър,отвориш хл.чанта и да си правиш спокойно плажче. Защо се бутат на някакви шезлонги с мн хора не го разбирам!
125
3
 
35
 
! Отговори
Простотия преди 3 седмици
Няма нужда да обиждате с тези заглавия. Българите, ако трябва да бъдат обиждани, винаги има за какво. Във всеки случай гърците не се изхрачват рано сутрин по улиците, не си изхвърлят фасовете и *** от колите на улицата и поздравяват задължително, и те изпращат с хиляди добри пожелания На българина му дай да категоризира всички , вместо да си гледа в чинията и си повиши нивото на култура.
124
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дреме ми за подобни селенду-ри
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дреме ми за подобни ***
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Излиза, че румънци, сърби, гърци и рядко някой българин ходели на плаж с хладилна чанта. А какво има в чантата - студена вода или нещо друго, никой не казва.