Найденов: Какво секретно има в помощта ни за Украйна?

Малко страни я засекретяват така, както го прави България
13 юли 2024 19:10, Александър Попов
35

Централна тема в решенията от Срещата на върха беше Украйна - имаше военни и политически решения - членството на Украйна в НАТО и гарантирането на военната, финансовата и хуманитарната помощ за страната толкова дълго, колкото е необходимо. Военните решения бяха свързани със системи за ПВО, ракети с по-широк обсег на действия. Така коментира бившият военен министър Ангел Найденов решенията на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Той припомни, че България се ангажира със сума в размер на 80 млн. долара, ако бъде включена в рамките на следващия годишен бюджет.

"Не виждам нищо секретно в данните, които може да предостави МО за предоставяната помощ на Украйна. Това е начин да се пресече дезинформацията. Когато не знаете, може да включите в списъка всякакви въоръжени системи. От много страни, които предоставят помощ, малко са тези, които го засекретяват по начина, по който прави България", категоричен беше Найденов в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Според него Украйна ще стане член на НАТО, но не и преди да свърши войната с Русия.

Какво каза Ангел Найденов за военния коридор през България и за гафовете на Байдън - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Ангел Найденов
Още от Политика
Чакъров отиде при Доган: Благодарим на структурите и на обществото за подкрепата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Долу на фашисткото правителство "Гламчев"?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Секретно изнасят складовете ни!! Фашистът Запрянов да подаде оставка!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пазим тайна от гражданите защото ни е срам за помощта. За едни е голяма, за други малка. А за народа - обир. Всичко това са неща, придобити с труда на нашите родители, за нашата отбрана и сигурност.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
засекретяването на тази информация предлага възможност на руските диверсанти, с български произход, да заработят определени секретни хонорари!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тайна, Украйна.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ама те с джипове.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1865лв еднокр.помощ за украински бежанец при пристигане в БГ.
23
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
този чиляк с приказките си за украина съсипа полит кариера на м манолова
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 25 - А подарените? Я обърни и подаръците в левове към пенсиите, та съвсем да стане ясно кой какво ще яде.
21
5
 
7
 
! Отговори
Майчето преди 3 седмици
много губи като не го е ритнала още убитака!Толкова злъчен военен министър БСП-то със свещ да търсят вече,не могат откри.
20
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Любопитна информация: След Октомврийската революция от Русия бягат милиони хора. Хиляди от тях идват в България. На тях България им плаща "помощи", в размер, твърде голям спрямо доходите на местните. Това става по решение на Обществото на народите. Потърсете каква е тази структура!
19
0
 
4
 
! Отговори
Ze nigmar преди 4 седмици
През Перник тази позиция не може да бъде неизвергната, бахр*тец...:)))
18
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо да помагаме на Украйна? Каква ни е тя-родна сестра ли? Руснаците я създадоха и помагаха поне 70 години и тя им се отблагодари видяхме с каква омраза. Вие да не мислите, че украинците ще ви заобичат и разцелуват точно вас На какво се надявате въобще с тази ваша така наречена помощ?
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Любопитна информация: Ирландия, за която в България никъде не се говори и пише, е страна от ЕС, но не е страна в НАТО. Важното тук е, че през последните 15-20 години страната от селскостопанска става с огромен БВП. дължащ се на регистрираните там американски гиганти Гугъл, Мета, Пфайзер, Ейпъл....Според последната статистика тя е на второ място в света по положително търговско салдо със стотици милиарди. Това е офшорна зона. Т.е. заобикаляща законите за "простолюдието".Защо не я завират в НАТО?
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Засекретяват, щото народът ги подкрепя отвсякъде. Чудят се как хем да скрият от него какво раздават, хем да са доволни господарите им.
15
8
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 4 седмици
Ти първо си изкарай дебелия *** под опашката, ама внимавай да не ти изтече мозъка от там
14
2
 
17
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 4 седмици
Като ги изкараме на площада няма да е тайно! Ще се излъчва всеки ден в 7:00 ,12:00 и 20:00 !!!
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Яко се краде за това е секретно.А квото не може да се присвои минава през 3 посредника в България.Те за тва и инвеститорите ни заобикалят от далече.Не виждате ли че и след преброяването на населението избирателните списъци са пълни със мъртви гласоподаватели! Никакъв контрол и е тага от доста години.
12
12
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 8 "Това може би е едно от най-жестоките престъпления серщу България за целия Преход." - Защо да е престъпление? 85% гласуват ли за евроатлантическа интеграция и да слушаме Брюксел? Те тези два милиона са престъпниците, не политиците изпълнили волята им.
11
4
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 11 "Това е демокрацията в България" - А каква е демокрацията в ЕС?! Че в Холандия около 2010 година става известно, че чрестолонаследниците като навършат 18 получават по 1 милион годишно?! Или че САЩ казват официално къде в ЕС имат ядрено оръжие и в същото време в поне две от тях самото наличие е военна тайна и е подсъдимо да се споделя (бивш премиер бе разследван, че е коментирал съобщението на янкитс). Просто доказуеми примери и не от най-тежките.